Stoere auto voor vrouwen: ik vertel je meer over mijn voorliefde

Veel huishoudens tellen tegenwoordig twee auto’s. Want gemak dient de mens. Daarbij komt dat we niet voor niets geëmancipeerd zijn toch? Dat betekent dat wij vrouwen niet alleen stemrecht en een baan hebben (als we willen) maar ook een passend vervoermiddel. Yeah! Hoewel? De stoere auto voor vrouwen is nog ver te zoeken. Wanneer ik de opritten hier in de straat bekijk valt me één ding op. Naast de (meestal redelijk dikke) auto van de heer des huizes, staat een heel wat kleiner exemplaar. Precies. Het scheurmonster van moeder de vrouw. Maar waarom? Is dat altijd een financiële keuze of zijn er maar weinig vrouwen die -net als ik- een zwak hebben voor stoere auto’s?

Want als je kijkt naar veiligheid dan komt een grotere auto meestal beter uit de bus dan de kleine boodschappenauto’s waar veel vrouwen in rijden. En hoe belangrijk is die veiligheid wel niet? Je zit tenslotte met regelmaat met je kinderen in die auto!

Lees ook: Maxi Cosi axissfix plus autostoeltje voor de veiligheid én het gemak!

Afijn, met mijn zwak voor stoere auto’s snap je vast wel dat ik stond te trappelen toen ik de Mazda6 mocht testen. Een nieuwe auto testen is altijd leuk vind ik, en helemaal eentje waar alle snufjes opzitten, waaronder de nodige snufjes die héél handig zijn voor vrouwen. Inparkeren is namelijk een makkie met dit soort auto’s, ook al zijn ze groot! Een blij ei dus achter het stuur van deze Mazda6 en ik ga je er alles over vertellen.

Een stoere auto voor vrouwen, ik hou ervan!

Als je de kids op het schoolplein parkeert valt het op. De meeste papa’s arriveren in glimmende, snelle bolides waaronder bijvoorbeeld zo’n Mazda6. Ook mama’s arriveren op een stalen ros. Alleen zit hierop een grote bak bevestigd waar de spruiten in zitten. En een stel trappers. De bakfiets. Nu heb ik niets tegen een bakfiets hoor, behalve dan dat ze -in elektrische vorm- langs je heen scheuren met een tempo waar je u tegen zegt!

De moeders die wél met een auto naar school komen zijn volgens mij in te delen in drie types ‘automoeders’ te onderscheiden.

Drie type automoeders op het schoolplein

 1. De moeder die -vaak in de auto van haar man- de kinderen naar school komt brengen. De ene SUV nog groter dan de andere. Deze moeders zien er altijd tiptop uit en komen vaak in sportoutfit de kinderen droppen voordat ze doorrijden naar de sportschool. Je herkent ze trouwens ook overduidelijk als er een uitje is met de klas en er gereden moet worden. In de auto-van-de-man-rijdende mama auto passen met gemak 6 kinderen! In de Mazda6 passen dan wel geen 6 kinderen, maar ruim is hij wel!
 2. Type twee is de moeder die -nadat ze haar kinderen afzet- zelf door gaat naar haar werk. Voor twee of drie dagen in de week doet ze dat. Deze moeder rijdt vaak in een klein boodschappenautootje.
 3. Type drie was ik lange tijd zelf. Fulltime werken voor de baas en moederen. In alle haast in de ochtend je kind droppen -iedere dag weer- maar wél met een mooie bolide.
stoere auto voor vrouwen
Ik heb even overwogen om er in bikini op te gaan liggen, maar daar werd de foto niet beter van 😉

Mijn voorliefde voor een stoere auto voor vrouwen steek ik niet onder stoelen of banken. Ik hou ervan als ik over de snelweg tuf in een mooie bak. Sterker nog, ik vind het óók leuk als ik een andere stoere auto voorbij zie scheuren waar een leuke meid in zit! You go girl. Zo deed ik een paar maanden geleden nog een klein wedstrijdje met een andere automobilist. Bleek achteraf ook een vrouw te zijn en we zaten allebei met een big smile achter het stuur.

Ook ik heb trouwens jaren in een klein autootje gereden omdat dat financieel de beste keuze was, dus ik snap dat wel. Maar vorig jaar kocht ik mijn grote liefde… een Audi TT. Een tweedehandsje hoor, een nieuwe kan ik niet betalen. Maar tweedehands of niet, het blijft een stoere bak. En ik hou van hem, alhoewel ik ook stiekem wat liefde ben gaan voelen voor de rode voiture die ik mocht testen 😉 .

De Mazda6: mooi voor mama’s

Zie jij rijden nog steeds als iets noodzakelijks? Uitsluitend een manier om van A naar B te komen? Dan heb je nog steeds de verkeerde auto. Bij Mazda geloven ze dat iedereen van autorijden kan genieten, als je maar de juist auto rijdt. En na een aantal dagen rondscheuren in deze Mazda6 kan ik dat volledig beamen! Ook al vond ik het best lastig om mijn eigen bolide bij de Mazda garage achter te laten.

Stoere auto voor vrouwen: gas er op!

Na het ondertekenen van een contractje over eventuele schades en dergelijke *slik* kan mijn avontuur beginnen. Ik stap in en weer moet ik even slikken. Een automaat! Fijn rijden, weet ik nog van vroeger, maar het is wel lang geleden. Hoe werkt dat ook al weer? Eerst maar eens de auto starten. Huh? Waar laat ik de sleutel? Ik voel me blond tot op mijn botten 😛 , deze Mazda6 werkt niet meer met een sleutel in het contact maar met een startknop.

stoere auto voor vrouwen

Off we go; mijn ervaringen met de Mazda6

Ok, ik repeat in mijn hoofd… ik ben een stoere vrouw, dus deze stoere auto past bij mij en ik kan dit. Ik trek de automaat in D en hoppa, off we go! Ik bedoel, off I go, want ik zit er in mijn eentje in. De manier waarop de navigatie te bedienen is loopt als een trein trouwens (uiteraard heb ik dat gedaan voordat ik ging rijden, duhuh). Geen gehannes, maar makkelijk in te stellen. Wel raak ik -binnen 3 minuten na vertrek- volledig de weg kwijt. De weg die ik moet hebben wordt niet herkend #oeps. Na even zoeken blijkt dit te komen door onlangs gedane veranderingen in de verkeerssituatie, tja… daar kan geen navigatiesysteem tegenop.

Voor ik het in de gaten heb zit ik op de snelweg op de maximum snelheid. Hij rijdt zo comfortabel dat je daar dus echt wel op moet letten. Zekers als je van een beetje doorrijden houdt. Anders stromen de boetes binnen en ook daar stond een clausule over in mijn contract bij het ‘lenen’ van deze auto 😉 . Even op de cruise control dus! Al rijdende stel ik de positie van mijn stoel nog wat bij. Volledig elektrisch, dus ik hoef niet bang te zijn dat de bestuurdersstoel ineens onder mijn gat vandaan schiet en ik niet meer met mijn voeten bij de pedalen kan. Handig!

Lees ook: autorijden met kinderen, zo hou je het safe en gezellig!

High Tech snufjes, voor als je dat interessant vindt

Eerlijk is eerlijk, ik heb weinig verstand van auto’s. Wat voor mij dank ook belangrijk is zijn ‘de looks’ en d’de snufjes’. Herken je dat? Terwijl ik op de cruise control eventuele boetes ontwijk verbaas ik me over de snufjes in deze auto die verbazingwekkend handig blijken en niet alleen voor vrouwen 😉 :

 1. Headup-display
 2. Lane Keep Assist
 3. Blind Spot Monitoring
 4. Mazda Radar Cruise Control
 5. Driver Attention Alert
 6. Park Assist

stoere auto voor vrouwen met headup-display

1. Headup-display

Recht voor mijn neus heb ik een schermpje waarmee ik gewezen word op mijn snelheid én de actuele snelheid zoals ik die volgens de verkeersborden aan zou moeten/mogen houden. Voor mij een heel prettig snufje aangezien ik nogal eens ‘even’ kwijt ben hoe hard ik ook weer mag. Even checken dus en je kan je snelheid weer aanpassen als je wilt.

2. Lane Keep Assist

Een bijzondere gewaarwording. Ik heb overigens op moeten zoeken wat het is hoor, had er nog niet eerder van gehoord. Maar toen iemand me vroeg ‘zit er Lane Assist op?’ floepte ik er -met het schaamrood op mijn kaken- na zijn uitleg uit: ‘Oh, dat is dus de reden dat ik wat weerstand voelde aan het stuur bij het wisselen van rijbaan’. Dat. Dus. Ik kan dan graag een stoere auto rijden, dat wil nog niet zeggen dat ik er verstand van heb 😉 .

Blind Spot Monitoring Mazda6

3. Blind Spot Monitoring

Zodra ik word ingehaald door een andere auto die nét iets te dichtbij komt laat de Blind Spot Monitoring een lampje in de spiegel oplichten. Mooie manier om je subtiel ergens op attent te maken.

4. Mazda Radar Cruise Control

Eenmaal in cruise control gezet zorgt deze functionaliteit ervoor dat de snelheid van de auto zich aanpast aan de omgeving. Binnen de grens van de ingestelde cruise control uiteraard. Zonder gas en/of rem te gebruiken. Een typisch fenomeen, wat een beetje futuristisch aanvoelt. De auto remt in deze situatie bijvoorbeeld uit zichzelf af als een auto voor je langzamer gaat, of invoegt. Even wennen, maar uiteindelijk een fijn snufje.

5. Driver Attention Alert

De eerste keer schrok ik me rot. Nietsvermoedend vlieg ik over de snelweg om ineens een waarschuwing te krijgen dat ik wel op moet blijven letten. Of iets in die trant. Naar mijn idee was ik prima bij de les, maar de Attention Alert dacht daar blijkbaar anders over. Wat mij betreft een overbodige functie, of iets te star afgesteld dat kan ook 😉 .

park assist met camera

6. Park Assist en camera

Geen man die nog commentaar hoeft te hebben op het inparkeren van een vrouw met deze stoere auto (inclusief deze functie uiteraard). Wat een verademing. Ook al beschouw ik mezelf als een prima chauffeur en kan ik goed inparkeren, een beetje hulp is nooit weg. De Park Assist geeft door middel van piepjes aan hoeveel ruimte je nog hebt en de achteruit kijk camera is helemaal ideaal. Je ziet exact hoe de situatie is, gewoon op je navigatiescherm!

mazda6 een stoere auto voor vrouwen

Algemene conclusie, review Mazda6

Enorme stortbuien onderweg zorgen ervoor dat ik ook de ruitenwissers optimaal kan uitproberen en na deze rit richting huis ben ik al overtuigd. Mazda6? Een stoere auto voor vrouwen! Deze auto mag van mij best op onze oprit staan. Helaas is het maar voor een paar dagen, maar vooruit. De kleur, daar moet ik zelf een beetje aan wennen, maar blijkbaar ben ik de enige. Soul Red Metallic… al het manvolk in de buurt smult ervan en ook de kinderen vinden het prachtig. Qua interieur is deze Mazda6 helemaal af. Stijlvol maar niet oubollig. Iedere man die dit stuk leest denkt waarschijnlijk… ik wil nog véél meer weten van die auto! Dat kan uiteraard, maar aangezien ik een vrouw ben en me niet verdiep in al het andere omtrent auto’s dan hetgeen hierboven beschreven, stel ik je voor… check de Mazda site!

Ik maak uiteraard ook nog een trip met de kinderen, we vertrekken richting JumpXL voor het kwijtraken van de nodige energie. Helemaal enthousiast zijn ze. ‘Hé mam, eindelijk hebben we de ruimte achterin!’ Haha, ik mag dan blij zijn met mijn eigen TT, de kids hebben daar niet zo veel plek. Een begrijpelijke opmerking dus.

Waarom nu die stoere auto voor vrouwen?

Er zijn een aantal redenen waarom ik graag een stoere auto voor vrouwen zie:

 • Veiligheid boven alles, uiteraard.
 • Er passen veel kinderen in, dus handig voor de klasse uitjes.
 • Je hoeft niet zo te frotten met je Trailz kinderwagen, hij past er makkelijk in.
 • Dit soort auto’s rijdt nu eenmaal héél comfortabel.
 • Heb je een feestje? Met een stoere auto hoef je maar 1x boodschappen te halen. Kratten bier, flessen wijn… alles past er in 1 keer in!
 • Een stoere auto heeft park assist; kan je man stoppen met zeuren over de manier waarop je inparkeert.
 • Last but not least; zo’n prachtige auto laat hoofden draaien. Heerlijk!

Al met al vind ik de Mazda6 zeker een stoere auto voor vrouwen. Ik heb dan wel geen hoofden zien draaien, maar dat ligt waarschijnlijk meer aan de bestuurster in dit geval dan aan de auto!

Ben jij ook stiekem een auto-lover, of heb jij er helemaal niets mee?

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

19 gedachten over “Stoere auto voor vrouwen: ik vertel je meer over mijn voorliefde”

 1. Prachtig stoer beest. Mijn vrouw zal in elk geval jouw auto leuk vinden. Ik ben niet zo’n liefhebber van Mazda. Mijn voorkeur gaat naar de Hyundai i10, terwijl mijn vrouw een Mini Cooper S sport rijdt. We houden beiden van kleine auto’s, want je kunt er snel mee overal naar toe rijden. Kwam jouw auto met een standaard af-fabriek alarm of had je er zelf eentje laten plaatsen?

 2. Stoere auto en rood is helemaal de kleur van dit seizoen ;-). Ik hou zelf ook van mooi stoere auto’s. Ik heb nog nooit eerder in een Mazda gereden dus ik heb geen ervaring. Maar super fijn dat jij enthousiast bent!

 3. deze wagen is echt mooi! Leuk dat je met zo’n auto kan rijden. echt een mooie kleur. De parkassist zit ook op mijn wagen en vind ik suuuuuper handig 😉 kan het niet meer missen.

 4. Yess, mooie bak! Ik heb zelf de Mazda2 en ben er nog steeds super blij mee. Die heeft aan de binnenkant veel van dezelfde handige dingetjes als de Mazda6 (zoals de startknop en de manier van bedienen van de navigatie) en dezelfde looks. Mooi kleurtje ook!

 5. Wat een mooi ding zeg! Ik moest er wel om lachen. Zo herkenbaar inderdaad, mannen rijden de dure auto en vrouwen het boodschappenwagentje. Dit motiveert wel om nog harder te gaan werken en meer geld te verdienen, want ik wil ook wel heel graag een mooie auto!

 6. Avatar foto
  Yalou // We are the Earth

  Zojuist in een ander blog gelezen dat rood de trend van dit jaar is, dus wat dat betreft zit je helemaal goed met deze auto 😛
  Als ik auto rijd is dat vaak in de gele Opel Corsa van mijn moeder (type 2 van je moeders op het schoolplein analyse?), zonder verder enige vorm van luxe – zelfs de cd speler is kapot. Prima ding verder en ik vind het fijn rijden. Wel voel ik me altijd heel stoer als ik in de bus van mijn vader rijd (vraag me verder niet wat voor eentje het is), dus ik snap je wel, wat een grote/stoere auto met je doet 😉

 7. Oh, ik ben ook dol op stoere auto’s, al zou het heel erg wennen zijn voor mij met al die technische snufjes (van bepaalde zou ik dus ook echt geen gebruik maken 🙂 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven