20x stoere jongenskamer inspiratie

Je knul wordt groter en het wordt tijd om zijn lieve baby- of peuterkamer in te gaan wisselen voor een stoere jongenskamer. Nu kan je daar heel veel kanten mee op natuurlijk, want smaken verschillen nu eenmaal.

Maar natuurlijk zijn er genoeg tips te geven wat je zou kunnen doen om de jongenskamer bijzonder te maken. Dus lees snel verder als je aan de slag wilt met de stoere jongenskamer van je zoon!

Stoere jongenskamer; dit kan je doen

Er zijn een aantal kenmerken en tips die ik je wil meegeven bij het inrichten van een stoere jongenskamer. Een en ander is wél afhankelijk van de leeftijd van je zoon en zijn interesses:

  1. thema
  2. kleuren
  3. de keuze van het bed
  4. opbergruimte in de stoere jongenskamer
  5. accessoires
tips en voorbeelden voor het inrichten van een stoere jongenskamer

1. Welk thema kies je in de jongenskamer?

Een slaapkamer voor een kind inrichten wordt extra leuk als je kiest voor een bepaald thema. Dat geldt dus net zo goed voor de jongensslaapkamer.

Aan de hand van dat thema kan je gaan kiezen voor kleuren die je gaat gebruiken. Welk printje op het behang, bijvoorbeeld. En welke accessoires er nog meer in de kamer komen. En zo kan je vast nog meer dingen bedenken.

Het is uiteraard het leukst als het thema voor de stoeren jongenskamer aansluit op de interesses van je zoon. Is hij gek op auto’s? Vrachtwagens misschien wel of Formule 1? Natuurlijk kan je dat prachtig gebruiken als hét thema. Of wat dacht je van dino’s? Vliegtuigen? Of misschien wel gewoon de jungle?

2. Kleuren maken de sfeer

Kleuren zullen voor een groot deel de sfeer in de kamer bepalen. Het is slim om de kleuren aan te passen aan het thema, maar ook bijvoorbeeld aan het behang dat je koopt met dit thema erop. Sluit je dan aan bij de kleuren van het behang.

Deze kleuren kan je doortrekken naar meerdere items in de kamer. De stoere jongenskamer ontstaat dan op dezelfde manier als iedere andere ruimte die je in huis zo styled.

Niet alleen de muren verf je bijvoorbeeld in een kleur uit je gekozen kleurenpallet, maar ook het textiel pas je hierbij aan. Mijn zoon had als thema dolfijnen en daar horen dan toch eigenlijk gordijnen in blauw bij. Naast gordijnen kan je ook denken aan het beddengoed.

De lakens kan je dan bijvoorbeeld ook in blauw kopen en het dekbedovertrek zou je dan met dolfijnen erop kunnen doen. Ook de accessoires kan je (voor een groot deel) aan dit kleurenpallet aanpassen.

Bron: Pinterest Anja Lange

3. Stoer bed in een stoere jongenskamer

En dan het belangrijkste: het bed.

Kies je voor een houten bed, dan kan je het verven in een kleur van het gekozen kleurenpallet. Maar anders staat een bed van stevig hout of juist van metaal ook heel mooi. In ieder geval hebben hout en metaal van zichzelf al de eigenschap dat deze materialen stoer zijn.

Kies je voor een hoogslaper? Dan heb je onder het bed de mogelijkheid om er een bureautje onder te plaatsen of een leuk zithoekje. Voor jongens kan je dan denken aan een bankje in bijpassende kleuren of juist gewoon een stel grote, losse kussens. Of wat dacht je van een paar zitzakken of palletbank?

Is je zoon nog jonger, dan is een hoger bed, waar een glijbaan bij zit om uit bed te komen, helemaal leuk. Dit bed is natuurlijk niet zo hoog als een hoogslaper, maar met gordijnen om het bed heen (aan de onderkant) creëer je wel een leuke stoere hut in zijn jongenskamer! Gooi er een fijn matras in en klaar ben je.

Of het is dé plek om de kratten met speelgoed kwijt te kunnen…

4. Opbergruimte in de stoere jongenskamer

Of het nu om kleding of speelgoed gaat, je hebt nooit te veel kastruimte in een slaapkamer van een kind.

Wil je echt een stoere kast, dan zou je kunnen kiezen voor een kast van steigerhout. Dit staat echt heel stoer en past bij heel veel kamers. Staat zwart wel mooi? Dan is dat natuurlijk ook een prima optie en dan maakt het soort hout al minder uit. Of verf een blankhouten kast in de gewenste kleur.

Maar ook een stoere lockerkast in zwart of legergroen is dan een goed idee in de jongenskamer.

Heb je hier niet genoeg aan, dan zijn handige opbergboxen en opbergmanden in de kinderkamer ideaal. Of kies dus voor een bed waar je ook opbergruimte bij kan regelen, zoals een bed met lades eronder. Een halfhoogslaper, waar je kleine kastjes onder kunt zetten, kan bijvoorbeeld ook.

Het is wel handig dat speelgoed laag bij de grond opgeruimd kan worden, zodat je kind dit al snel zelf kan doen.

5. Stoere items en accessoires

Tot zover de basisinrichting. Maar daarmee is de slaapkamer nog niet stoer genoeg, toch?

Juist het gebruik van stoere items maakt het nog mooier. Wat je doet is dan weer afhankelijk van het thema. Maar bij een paar thema’s geven we even een aantal voorbeelden.

Voorbeelden van stoere jongenskamers en accessoires

1. Junglekamer

Bij een junglekamer kan je kiezen voor leuke details. Hang een paar netten langs de muur, waar je nepplanten inhangt zodat het net een echte jungle lijkt.

Een touw vanaf het plafond, waar je zoon lekker in kan gaan hangen is ook leuk. De kleur groen zal waarschijnlijk veelvuldig terugkomen, dus groene accessoires zijn leuk.

Maar je kunt ook gaan voor rotanstoelen of een lamp. Giraffen, apen, olifanten of welke grote dieren dan ook kan je als grote knuffel op de kamer zetten. Een paar bij elkaar zijn dan wel zo leuk.

2. Formule 1

Er zijn bedden in de vorm van een raceauto. Is je zoon nog jong, dan is dat uiteraard een heel goed idee voor zijn nieuwe kamer!

Verder kan je denken aan vloerkleden met iets van een raceauto erop. Een kast waar diverse auto’s op uitgestald worden staat ook leuk. Of hang een finish vlag op. En wat dacht je van deze stoere sticker in de jongenskamer?

3. Dino’s in de stoere jongenskamer

Ga je voor dino’s? Dan kan je echt heel veel kanten op, want accessoires die met dit thema verbonden zijn, zijn er heel veel.

Natuurlijk zorg je al voor dinosaurussen op het behang of het beddengoed. Maar je kun ook vloerkleden vinden van dino’s of speciaal behang voor de jongenskamer. Je zou kunnen kijken of je ergens een vliegende dino kunt vinden, die je aan het plafond zou kunnen hangen. Ben je zelf handig of anders ‘opa’ wel? Dan kan je natuurlijk een poging wagen om het zelf te maken.

En wat dacht je van bovenstaande toffe houten bed?

4. Neutrale stoere jongenskamer

Hou je meer van een neutrale kamer? Kies dan voor blauw, geel, rood en groen als basiskleuren. Dat staat lekker vrolijk.

Gaat het om jongens die al meer de tienerleeftijd naderen (of al zijn) dan is zwart als basiskleur ook lekker stoer voor de jongenskamer. En gecombineerd met 1 of 2 andere, felle kleuren maak je het vrolijk. Zwart met een heldere kleur groen heeft zeker veel sfeer en is lekker stoer te noemen, om maar een voorbeeld te geven.

Hoe richt je een stoere jongenskamer in?

Hierboven heb je kunnen lezen waar je op kan letten bij het inrichten van een stoere jongenskamer. Zoals je ziet in de voorbeelden kan kleur heel bepalend zijn, maar ook het thema doet heel veel.

Wil je geen thema? Geen probleem, dan pak je gewoon een mooie kleurencombinatie.

Let als laatste op de toevoeging van stoere natuurlijke materialen zoals hout en staal én op de accessoires voor in de jongenskamer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven