Stokke Tripp Trapp kinderstoel: de ultieme meegroei kinderstoel

Smakelijk eten, smakelijk eten, hap hap hap… In het liedje klinkt het zó gezellig. Maar iedereen met een kleine spruit in huis weet dat lieve koekjes niet gebakken worden. Je kindje laten eten, dat kan een hele strijd worden. Eerste slachtoffer: je interieur. Zit de vla bij jou al op het plafond en de vloer onder de aardappelpuree? Tja… daar kunnen we helaas niets aan de veranderen. Maar je kan de hele rompslomp rondom het eten wel wat makkelijk maken. Én draaglijker. Én mooier. Met de Stokke Tripp Trapp kinderstoel!

Lees ook: Met de kids aan tafel – zo hou je het gezellig

Stokke Tripp Trapp kinderstoel, op de groei gekocht

Nog een strijd die ouders leveren: de strijd tegen het groeien. Niet dat we de groei van onze kindjes de kop in willen drukken – allesbehalve. Maar een continu groter wordend kind levert wel weer talloze uitdagingen op. Én kost geld! De kleertjes zijn bijvoorbeeld niet aan te slepen. Tel daar de eventuele flesvoeding én de luiers bij op en je voelt hem al… je budget lijkt steeds kleiner te worden. Hou je graag nog wat over voor de studie van je kleintje (nog maar een paar jaartjes 😉 ), dan koop je verstandig op de groei. Ook met de Stokke Tripp Trapp. Want hun kinderstoelen groeien gewoon met je kindje mee. Hoef je in ieder geval maar één kinderstoel aan te schaffen. Zeker als je er ook een stoelverhoger bij koopt.

Stokke Tripp Trapp kinderstoel

Het merk Stokke

Stokke is een Scandinavisch meubelmerk. Het bestaat al sinds 1932, maar de laatste jaren richten ze zich alleen nog op kinderproducten. Kinderstoelen, kinderwagens, draagzakken en meubels voor de kinderkamer. We schreven al eerder over de Stokke Steps kinderstoel, ook zo’n pracht exemplaar. En dit keer is de andere meegroei-stoel aan de beurt: de Stokke Tripp Trapp kinderstoel. We hebben hem zelfs uitgebreid laten testen door testbaby Joa (alleen al door de schattige foto’s een mustread review van de stoel).

Stokke staat bekend om het minimalistische Scandinavische design, ik hou ervan! Ze werken met duurzaam Europees beukenhout. No worries dus, dat er door de kinderstoel van je kleintje straks geen bossen meer over zijn als ‘ie groot is. Dat zit toch een stuk relaxter in die mooie kinderstoel, nietwaar? Hoewel de kans klein is dat je spruit daar zijn hoofdje al over breekt. Maar ben je een beetje groen ingesteld en koop je graag bewust, dan valt de Stokke Tripp Trapp dus in de juiste categorie. Je haalt met de Tripp Trapp een duurzaam product in huis. En had ik al gezegd hoe mooi hij is? 😉

Stokke Tripp Trapp: praktisch én modieus tegelijk

Het zou zomaar kunnen dat je zelf nog op de Stokke Tripp Trapp kinderstoel hebt gezeten. Want de meegroeiende kinderstoel bestaat namelijk al sinds 1972. Kan je je haast niet voorstellen hè. Er zijn sinds die tijd al 10 miljoen Stokke Tripp Trapp kinderstoelen over de toonbank gegaan. Dat zijn al heel wat blije babybilletjes die de stoel voor je getest hebben! Bijzonder is ook dat aan het design van de stoel niet eens zo heel veel gemorreld is sinds de lancering. Natuurlijk zijn er wel wat aanpassingen geweest, ook in verband met extra veiligheidseisen, maar het design blijft overeind staan. Wel komen er regelmatig nieuwe kleuren bij of andere designs in de kussens.

Een fijne meegroeistoel

Hoe het werkt, zo’n meegroei stoel? Heel simpel. De houten kinderstoel gebruik je bij baby’s nog als frame. Je bevestigt de newborn set op de stoel, en zo heeft zelfs de kleinste baby al een eigen plekje aan de eettafel. Na ongeveer een half jaar tot 9 maanden kan je spruit al rechtop zitten. Tijd voor een nieuwe kinderstoel? Welnee, tijd om die newborn set weg te geven! Of te bewaren voor een volgend kleintje 😉 .

Met de babyset en kussenset zit jouw kind ook in deze fase weer gebakken. Na ongeveer 3 jaar kan ook de babyset naar zolder. Vanaf dat moment kan de Stokke Tripp Trapp zonder babyset gebruikt worden. De zithoogte en voetenplank zijn verstelbaar, dus ook na de volgende groeispurten kan je de stoel blijven gebruiken. De kinderstoel kan een gewicht van maar liefst 80 kilo dragen.

De Stokke Tripp Trapp wordt dan ook door aardig wat tieners én volwassenen nog steeds gebruikt. Met zijn design blijft het een mooie stoel aan tafel en ook volgens de consumentenbond is deze stoel uitstekend, dus lees vooral nog even verder!

Lees ook: Een baby stelt niks voor… vergeleken met ’n peuter!

De opbouw van de Stokke Tripp Trapp kinderstoel

De Stokke Tripp Trapp bestaat dus uit meerdere onderdelen om de ontwikkeling van je kind te volgen. We lichten ze even toe.

 1. Basisframe van de Stokke Tripp Trapp
 2. Newbornset voor 0-6 maanden
 3. Babyset van de Stokke voor ± 6 maanden – 3 jaar
  1. Tafeblad passend bij babyset
  2. Tuigje passend bij babyset
 4. Kussensetje voor de Stokke Tripp Trapp
 5. Kinderstoel voor 3-5 jaar (en ouder)

1. De basis van de Stokke Tripp Trapp voor alle leeftijden

Dat is uiteraard het houten frame. Doordat het frame een soort van Z-vorm heeft kan deze stoel heel makkelijk volledig onder de tafel geschoven worden. Met als gevolg dat je kindje echt áán tafel erbij kan zitten. Dat praktische… daar zijn die Scandinaviërs erg in thuis! Het basisframe is inmiddels in 13 kleuren verkrijgbaar en heb je altijd nodig.

De adviesprijs voor de Stokke Tripp Trapp basisset is € 189,00

2. De Stokke newborn set voor 0 – 6 maanden oud

De Stokke Tripp Trapp newborn set is een zitje voor je baby, welke je kan gebruiken vanaf de geboorte totdat je baby ongeveer 6 maanden oud is. Je installeert deze newborn set met een eenvoudige klik op de Stokke Tripp Trappen kan hem er ook zo weer afhalen als dat nodig is. Door middel van indicatoren (groen/rood) zie je ook of de set goed bevestigd is. Wel zo handig! Wil je graag een andere kleurtje bekleding erop dan kan je dat tegen een kleine meerprijs bestellen. Uiteraard kan de bekleding eraf gehaald worden om te wassen én zit er een veiligheidstuigje in waarmee je je baby kan vastgespen.

De adviesprijs voor de Stokke Tripp Trapp newborn set is € 89,00

3. Stokke Tripp Trapp babyset voor 9 maanden – 3 jaar

Kan je kindje al zelf zitten (rond de 9 maanden), dan ga je voor de babyset. De babyset is een zitje dat je op het houten frame vast maakt welke ondersteuning geeft in de rug en aan de zijkant. Je gebruikt de babyset totdat je kindje ongeveer 3 jaar oud is. De babyset is ook verkrijgbaar in allerlei kleurtjes, dus makkelijk te matchen met je interieur.

De adviesprijs voor de Stokke Tripp Trapp babyset is € 50,00

1. Het tafelblad voor de Tripp Trapp kinderstoel (playtray)

In tegenstelling tot bij de Stokke Steps kinderstoel heb je bij deze stoel géén los tafelblad nodig. Je zet de Stokke Tripp Trapp immers gewoon aan de eettafel. Maar als je wilt is er tóch een tafelblad verkrijgbaar. Kan handig zijn als je bijvoorbeeld regelmatig een overvolle eettafel hebt en je om extra ruimte verlegen zit. Met dit tafelblad maak je er een volledig vrijstaande kinderstoel van.

In de collectie zijn er meerdere kleuren van de Stokke Tray beschikbaar. De Tripp Trapp is natuurlijk ontworpen om gezellig met je kindje aan tafel te zitten, maar soms wil je alleen de stoel gebruiken. Ideaal om dan een eetblad paraat te hebben!
Tegenwoordig is deze Tray beschikbaar in White, Black en Storm Grey.

De adviesprijs voor het tafelblad van de Tripp Trapp is € 44,00

2. Een tuigje voor in de babyset

Niet altijd noodzakelijk, maar heb je een beweeglijk kind wat maar niet in zijn stoeltje wil blijven zitten, dan kan een tuigje handig zijn. Hiermee heeft je kindje nog wel bewegingsvrijheid, maar kan hij toch niet opstaan en uit het stoeltje vallen,

De adviesprijs voor het tuigje behorende bij de babyset is € 40,00

Stokke Tripp Trapp kussenset

4. Kussensetje

In de babyset leg je een kussensetje zodat de kindje ook écht comfortabel zit. Deze kussenset is multifunctioneel, want hij kan ook gebruikt worden als je kindje niet meer in de babyset past, maar nog wel graag de Stokke Tripp Trapp gebruikt. Ook de kussensets zijn er in allerlei leuke designs en kleurstellingen.

De adviesprijs voor de Stokke Tripp Trapp kussenset is € 29,00

Voor de babyset zijn nog een aantal extra accessoires te verkrijgen die je alleen in deze fase kunt gebruiken.

5. De Tripp Trapp kinderstoel vanaf 3 -5 jaar

In deze fase gebruik je de Stokke Tripp Trapp zonder basisset, maar vaak nog wel met kussentje. Zit net even wat lekkerder voor die kleine kinderbillen 😉 . Zoals gezegd kan je vanaf deze leeftijd de stoel verder mee laten groeien.

Graveren

Ook leuk: ga voor een persoonlijke gravering! Nooit meer ruzie over welke stoel van wie is 😉 . Of althans, die ruzie is misschien wat sneller op te lossen als je naam op je stoel staat… Dikke kans dat alle kindjes toch op de Tripp Trapp willen want hoe lekker is het om op deze stoel aan tafel te knutselen, of een boekje te lezen? Je zal zien dat deze stoel voor veel meer momenten gebruikt wordt dan alleen tijdens het eten!

Zo zit het met de kosten

Tja, daar kan je lang en breed over lullen, maar dat is een kwestie van optellen. Wil je alle varianten en extra accessoires hebben zodat je baby al vanaf de geboorte gebruik kan maken van de Tripp Trapp van Stokke, dan ben je maximaal € 769,00 kwijt. Dat is geen kattepis.

Natuurlijk kan je je eigen keuzes hierin maken en ben je met alleen de basis en een kussenset ook al klaar voor een kindje vanaf 3 jaar. Kijkend naar de kwaliteit, de levensduur én de gebruikstijd is de prijs prima in verhouding, ook al is het veel geld voor het hele pakket.

Lees ook: Wat kost een baby eigenlijk?

Verkrijgbare kleuren van de Stokke Tripp Trapp

We zeiden het al, de Stokke Tripp Trapp is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. We zetten ze even voor je op een rijtje.

 • Red
 • White
 • Black
 • Soft Pink
 • Aqua Blue
 • Hazy Grey
 • Storm Grey
 • Natural
 • Walnut
 • Forest Green
 • Moss Green
 • Heather Pink
 • Whitewash

Neem vooral eens een kijkje in het assortiment van Stokke!

Tripp Trapp Oak
Sinds 12 september 2017 zijn er ook Tripp Trapp Oak stoelen beschikbaar in verschillende subtiele kleuren. De nieuwe collectie is behandeld met een matte lakafwerking die zowel de kwaliteit als de look van het hout verbetert. Het uiterlijk van het hout kan verschillen, afhankelijk van welk deel van de Eik er gebruikt is. Dit betekent dus dat je altijd een unieke stoel in je bezit hebt!
De collectie is beschikbaar in de volgende drie kleuren
 • Tripp Trapp Oak Black
 • Tripp Trapp Oak White
 • Tripp Trapp Oak Greywash

Waar koop je een Stokke Tripp Trapp kinderstoel?

Je kan de Stokke Tripp Trapp kinderstoel met al zijn accessoires bij diverse winkels kopen. Offline en online. Een paar van onze favoriete (grotere) online shops vind je hier:

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven