Stokke Xplory V6 kinderwagen volledig vernieuwd en verbeterd

Dat de Stokke Xplory een uitstekende kinderwagen is, dat weten we al uit de vele artikelen die erover verschenen zijn. Vijftien jaar na de lancering van de Stokke Xplory kinderwagen is deze compleet vernieuwd en verbeterd op alle vlakken, de Stokke Xplory V6 is een feit! En daar valt het nodige over te vertellen. Feit is ook dat Stokke goed luistert naar de ouders die de kinderwagen willen gebruiken. De verbeteringen die zijn doorgevoerd zijn uitermate goed doordacht en geïnspireerd op dat wat gebruikers van de Stokke Xplory als verbeterpunten hebben aangegeven.

Stokke Xplory V6 kinderwagen, ‘get closer’

Aangezien wij erg gecharmeerd zijn van Stokke en al meerdere malen over hen hebben geschreven (lees: de Stokke Trailz kinderwagen, de Stokke Tripp Trapp kinderstoel en de Stokke Steps kinderstoel) vinden we het ook heel leuk om de Stokke Xplory kinderwagen uitvoerig met je te bespreken. We starten met een uitgebreid artikel over de Stokke Xplory, waarbij we deze binnenkort ook nog aanvullen met een volledige review als we hem uitgebreid getest hebben.

We benoemen en beoordelen de Stokke Xplory kinderwagen op verschillende vlakken, zoals iedere papa of mama (to be) zal doen voor de aankoop van een kinderwagen.

Stokke Xplory Brushed Grey

Kenmerken vernieuwde Stokke Xplory die aan bod komen

 1. Op het uiterlijk
 2. Het comfort tijdens het wandelen met de wagen (terrein en stad)
 3. Het gemak van meenemen in de auto
 4. De stabiliteit van de kinderwagen
 5. De opbergruimte die de kinderwagen biedt
 6. De prijs

Uiteraard is het zo dat bovenstaande punten een verschillende prioriteit kunnen hebben, afhankelijk van de wensen van de vader en moeder (in spe). De een hecht meer waarde aan het uiterlijk en de ander aan het reiscomfort of bijvoorbeeld de portemonnee. Alles komt aan bod.

1. Het design van de Stokke Xplory

Het design van de Stokke heeft een uitgesproken moderne look and feel. Met een licht minimalistische inslag qua uiterlijk past de Stokke Xplory kinderwagen geheel binnen de scandinavische trends.

Kleuren en materialen

Bij de vernieuwde Stokke kinderwagen is er ook ruimte gekomen voor meer materialen en kleuren. Was de keuze eerst niet extreem groot, inmiddels kan je bij de Stokke Xplory kiezen uit veel verschillende kleuren en kleurcombinaties. Bij het maken van je keuze daarin kies je niet alleen de kleur van de stof (10 verschillende kleuren). Maar ook die van het onderstel (zwart of zilver) en de handvatten (zwart of bruin). Zo is er voor ieder wat wils.

De stof zelf is waterafstotend én biedt ook nog eens UPF50 bescherming aan je kindje.

Stokke Xplory V6 black melange

Verstelbare zitting en duwstang; een ergonomische kinderwagen

Naast de moderne uitstraling die deze iconische kinderwagen heeft is een van de meest opvallende uiterlijke kenmerken de verstelbaarheid van de zitting en van de reiswieg. Daar staat de Stokke Xplory sowieso om bekend, maar dit is nog verder doorontwikkeld en verbeterd. Deze revolutionaire oplossing dient maar één doel: een beter contact tussen ouder en kind. Ideaal ook als je er op uit gaat en je in een horeca gelegenheid je kindje op gelijke hoogte met jezelf aan tafel kan hebben, toch? Zo kan je hem direct als kinderstoel gebruiken. Of wat dacht je van een bezoek aan de dierentuin? Optillen is niet meer nodig, je kind kan gewoon op hoogte meekijken!

De zitting is daarnaast met dons gevoerd waardoor deze heerlijk comfortabel zit en een luxe uitstraling geeft. De kap die is ook extra verlengd om extra schaduw en bescherming te bieden.

Naast de verstelbare zitting is er ook een in hoogte verstelbare duwstang voor de ouders. Handig aan te passen aan je eigen voorkeur en lengte.

Dit alles maakt een ergonomische kinderwagen van de Stokke Xplory.

Lees ook: wat mag je bij je baby uitzet lijst niet missen?

Reiswieg Stokke Xplory

De reiswieg kan zoals hierboven aangegeven ook op hoogte geplaatst worden. Hoe fijn dat je je baby vlak bij je hebt en je makkelijk oogcontact kan maken zonder voorover te hoeven buigen. Ook voor het in en uit de reiswieg halen van je baby is deze hoogte een stuk praktischer.

De reiswieg heeft aan de zijkant twee ruime vakken voor de nodige opbergruimte en het matras is luchtdoorlatend waardoor de reiswieg een comfortabele en tevens veilige plek is voor jouw baby tot 6 maanden oud.

 • Afmetingen onderstel met reiswieg (lengte x hoogte x breedte) in cm: 75-102 x 89-123 x 56.5
 • Reiswieg gewicht in kg: 4.4
 • Reiswieg geschikt voor kindje met een gewicht in kg: 0-9

De voetsteun voor je kindje

De voetsteun is samen met een fysiotherapeut ontwikkeld en zo ontworpen om baby’s optimale steun aan hun benen te geven. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de voetjes altijd ondersteund worden en dat er dus geen bungelende beetjes meer nodig zijn. Dat zit niet alleen lekkerder, maar is ook nog eens beter voor je kindje.

stokke xplory v6 kinderwagen

De zitting van de Stokke Xplory

Zoals ook de vorige versies van de Stokke kinderwagen bestaat ook bij de vernieuwde variant de mogelijkheid om het zitdeel op 2 manieren te plaatsen. Naar je toe – je kindje kijkt in dit geval naar jou- of van je af. In de laatste stand kijkt je kindje naar de buitenwereld. Voor juist de jongere kindjes is het fijn dat het zitgedeelte ook nog naar je toe gezet kan worden, zo hebben ze toch oogcontact met papa of mama. Voor de baby’s is er ook een babyzitje aanwezig wat uitneembaar is voor als je kindje wat groter wordt.

Staat de zitting naar je toe, dan heb je drie standen. Slapen, rusten en zitten. Staat de zitting van je af, dan heb je geen slaapstand. Hou er dus rekening mee dat je kindje – als de zit naar voren geplaatst is- niet in de ligstand kan liggen. Valt je kindje tijdens de wandeling in slaap, dan zou je de zit eerst naar je toe moeten zetten voordat hij in de ligstand kan. Dat is helaas minder praktisch.

 • Het zitje is geschikt tot een gewicht van 15 kg.
 • Afmetingen onderstel met zitje (lengte x hoogte x breedte) in cm: 75-102 x 89-123 x 56.5

Stokke Xplory kinderwagen makkelijk winkelen

2. Rij comfort van de Stokke Xplory V6

Het zit- en ligcomfort voor je kind bij de Stokke kinderwagen hebben we hierboven al besproken. Maar hoe zit het met het comfort als het gaat over het duwen van de kinderwagen?

Wendbaarheid

Een van de speerpunten van deze wagen is de enorme wendbaarheid. Met de vergrendelbare zwenkwielen kan je gebruiken maken van deze wendbaarheid als je die nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld in een winkel, of gewoon op een prettige gladde ondergrond. Doordat de Xplory van Stokke relatief smal is zijn smallere paadjes in de winkel geen probleem, je stuurt de kinderwagen er moeiteloos doorheen met één hand.

Door de voorwielen vast te zetten zorg je er juist voor dat een wat lastiger begaanbaar stuk beter gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zandpad, of een weg met kinderkopjes midden in de stad.

Wielen

De Stokke Xplory kinderwagen heeft geen luchtbanden. Dit heeft als voordeel dat er geen band lek kan gaan, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat er niet veel vering aanwezig is. Een lange wandeling over hobbelige wegen zal daardoor minder comfortabel voelen.

Gewicht

Het gewicht van de Xplory komt totaal op 12.1 kilo. Dat is zwaarder dan de gemiddelde kinderwagen. Dit geeft enerzijds stabiliteit waardoor het comfort verhoogd. Het kan hooguit wat minder comfortabel zijn met oppakken van de totale kinderwagen.

Lees ook: de zwangerschapskalender van A-Z

3. Stokke Xplory V6 in de auto

Natuurlijk is een kinderwagen om te wandelen, maar dat neemt niet weg dat het ook handig is als deze in je auto past. Of misschien juiste wel daarom 😉 .

Inklappen van de kinderwagen

De kinderwagen klapt eenvoudig in elkaar. Wel moet je de zitting en het voetensteuntje er vooraf afhalen om een zo klein mogelijk pakketje te krijgen.

 • Afmetingen ingeklapt onderstel met reiswieg (lengte x hoogte x breedte) in cm: 107 x 45 x 56.5
 • Afmetingen ingeklapt onderstel met zitje (lengte x hoogte x breedte) in cm: 99 x 34 x 56

Uiteraard is het afhankelijk van je auto of dat hij in de bagageruimte past, maar bij de meeste auto’s moet dat geen proleem zijn. Het is wel de vraag hoeveel andere spullen je nog kwijt wilt samen met de Stokke Xplory kinderwagen.

4. Stabiliteit van de kinderwagen

Door het gewicht geeft de kinderwagen een robuuste indruk en zeker het gevoel dat hij tegen een stootje kan. Hoe kan het ook anders met de kwaliteit die we van Stokke gewend zijn. Het maakt niet uit welk product van hen je in huis hebt, dat Stokke garant staat voor uitstekende producten, dat is een feit. Zo ook met deze Stokke Xplory V6.

Zelfs met de hoge stand van de zitting is de Stokke Xplory V6 volledig in balans en stabiel.

stokke xplory boodschappen ruimte

5. Boodschappen doen met de Stokke Xplory V6

Waar met de vorige versie de bagageruimte wellicht nog wat te wensen overliet is er bij de ontwikkelin van de Stokke V6 versie wederom goed geluisterd naar de ouders. De vernieuwde boodschappen tas kan maarliefst 32 liter aan bagage kwijt wat toch echt voldoende is voor de gemiddelde boodschappen waarmee je aan de wandel gaat. Verder is de boodschappentas goed schoon te maken wat ook geen overbodige luxe is bij het Nederlandse weer 😉 .

Bij andere kinderwagens zie je nog wel eens een boodschappentas aan de duwstang hangen, dat is bij de Stokke Xplory niet mogelijk en ook niet wenselijk, vanwege de balans. Er is wél een optie om een verzorgingstas aan de voorzijde te hangen, maar dan ietsje lager, zoals je op de foto hieronder ziet.

stokke xplory v6 bagage of opbergruimte

6. Wat kost de Stokke Xplory V6 kinderwagen?

Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf wat je allemaal nog aan extra snufjes wilt hebben, maar je koopt de Stokke V6 vanaf € 1049,00 bijvoorbeeld bij de Prenatal of bij Babypark. Vergeet daarnaast nniet dat het zeker praktisch is om in de winkel even te testen hoe je hem zelf vindt rijden en of hij bij je past.

Heb jij ervaring met de Stokke Xplory V6? Laat het ons dan zeker weten in een reactie hieronder. Onze review volgt binnenkort!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven