#foodchallenge; Stoofpotje met wortel, ui en paprika

Een stoofpotje, mèn wat had ik daar zin in! Ik denk dat het wel 12 jaar geleden is dat ik een stoofpotje heb klaargemaakt, en weet je waarom? Omdat ik altijd dacht dat je daar zo’n echte braadpan voor nodig hebt. En die heb ik niet meer. Maar niets is minder waar! Ik heb het stoofpotje gewoon in de wok klaargemaakt en dat ging werkelijk prima!

Wat je nodig hebt is tijd… het voorbereiden valt mee qua tijd, maar het moet wel 3 uur opstaan!

stoofpotje ingredienten

Ingrediënten stoofpotje (4 personen en 2 kinderen)

 • 1 kilo hachee vlees / runderlappen
 • 300 ml rundvleesbouillon
 • 2 grote winterpenen,
 • 8 sjalotjes
 • 1 rode paprika
 • 5 tenen knoflook (!)
 • 3 laurierblaadjes
 • 90 ml balsamico azijn
 • scheut rode wijn

stoofpotje

Bereidingswijze stoofpotje

Hachee vlees bak je even in de olie aan in de wok. Terwijl snij je de wortel, sjalotjes en paprika. Mag grof gesneden worden. Vervolgens voeg je de winterpeen, sjalotjes, paprika en knoflook toe. Nog even roerbakken.

Dan de bouillon toevoegen (van te voren heb je die warm gemaakt in een pannetje), de balsamico azijn en de laurierblaadjes. De azijn zorgt ervoor dat het vlees heel mals blijft en je een heerlijk stoofpotje krijgt. Dan zet je het vuur wat lager, deksel op de wok en rustig laten sudderen. Zie je dat het teveel  indroogt, dan voeg je nog wat bouilon toe, maar dat was in ons geval niet nodig.

Zo nu en dan even roeren.

Na 2 uur sudderen vroeg ik me af of het vlees wel gaar genoeg zou zijn na nog een uurtje. Ik goot er een scheut rode wijn bij (kon het niet laten 😉 ) en uiteindelijk kwam het allemaal goed!

Na 3 uur sudderen stond er een heerlijk stoofpotje vol met groenten op tafel, dus ook nog eens gezond! Ik heb het zelf gecombineerd met rijst, maar er kunnen ook aardappelen bij als je dat wilt.

#bereidingswijze stoofpotje

Supereenvoudig te maken. Alleen je kan er alleen maar aan beginnen als je thuis bent voor een aantal uren achter elkaar. Het heeft dus veel tijd nodig, maar eigenlijk hoef je er niet veel tijd aan te besteden. Ik ga er zeker niet meer zolang mee wachten als de vorige keer, want wij vonden het een heerlijk gerecht.

#smaak stoofpotje

Verschrikkelijk lekker. We hadden vrienden te eten en die waren er ook erg over te spreken. Ik denk wel dat de scheut rode wijn veel heeft gedaan aan de smaak, want vanaf het moment dat ik die erbij gooide kleurde het brouwsel lekker donker en werd de geur in huis nog véél beter dan daarvoor.

#kindvriendelijkheid stoofpotje

Helaas waren de kinderen er niet zo gek op. Waarom weet ik niet. Rijst lusten ze zeker wel en de andere ingrediënten gaan ook door de spaghetti hier, dus ik zag het probleem niet zo 😉 , maar blijkbaar dachten zij er anders over. Dat wordt ‘oefenen’ voor ze, want ik ga het ze zeker vaker voorzetten.

Oja… en natuurlijk heb je wat over… en dat gooi je vanzelfsprekend niet weg! Want een stoofpotje is ook de volgende dag nog héél lekker! Het ziet er dan alleen wat anders uit 😉 .

stoofpotje

2 gedachten over “#foodchallenge; Stoofpotje met wortel, ui en paprika”

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Zoals je ziet valt de tijd dat je er echt mee bezig bent dus best wel mee. Valt heel erg mee zelfs ;). Dat was wat mij ook steeds tegenhield! Probeer het maar eens, gewoon als je toch lekker een dagje thuis aan het rommelen bent. Ik vond het echt de moeite waard! Wel laten weten of het lekker was dan hè ?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven