Kwijl er maar lekker op los, wij hebben een storybook reader

Verhalen vertellen wordt nu nog leuker. Deze hoes, die de vorm van een boek heeft, beschermt je Iphone 3GS, 4 en 4S of iPod touch 4G tegen kwijlen en plakkerige vingertjes. Ik testte de Storybook Reader thuis voor je uit!

storybook

Fisher Price Storybook reader

De Apptivity Storybook Reader van Fisher Price is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar, lekker bijtijds beginnenmet die rakkers 😉 . Onlangs publiceerden we nog een blog over mediagebruik bij je kind, check die ook even voor de zekerheid!

Wat mij als eerste opvalt is dat de storybook reader gemaakt is voor voornamelijk de wat oudere telefoons. Misschien is dit met opzet gedaan, want het is (in mijn geval) handig omdat ik nog een oudere iPhone in een la had liggen en deze dus non-stop in de reader kan laten zitten. Zo heeft de kleine man volledig zijn eigen telefoon (laten we het pedagogisch verantwoorde even laten voor wat het is).

We hebben deze telefoon eerst helemaal leeggemaakt en de simkaart eruit gehaald nadat we de benodigde apps geïnstalleerd hadden. Er zit een nette gebruiksaanwijzing bij waarop precies staat wat je op de telefoon dient zetten.

Wat ik persoonlijk een groot minpunt vind is dat er maar twee ‘boekjes’ in de Nederlandse taal zijn. In totaal zijn er een stuk of acht boekjes maar naast die twee zijn ze allemaal engels.

storybook

Hoe werkt de storybook reader?

In principe werkt hij heel gemakkelijk. Je klikt je telefoon erin en het zit met een kindveilig slotje vast.
Noud heeft de reader al een paar keer laten kletteren maar het is hartstikke stevig en alles blijft netjes op zijn plek zitten zonder ook maar een enkel krasje. En geloof mij, die reader heeft het flink te verduren hier.

De twee boekjes die in het Nederlands zijn vindt hij erg leuk, het zijn korte verhaaltjes die worden voorgelezen of gezongen. Wanneer je op een plaatje klikt gaat het bewegen. Het trekt echt de aandacht van je kind en bij ons swingt hij lekker met de muziekjes mee. En wat voor mij echt een pluspunt is, je kunt je telefoon er zo in klikken dat ze niet op de Homeknop kunnen drukken, dat was hier altijd een dingetje.

Zelf had ik niet verwacht dat het zo’n succes zou zijn! Wij hebben pakjesavond een weekje eerder gevierd en de storybook reader toen aan Noud geïntroduceerd. De andere kindjes wilden er ook maar wat graag mee spelen en samen zaten ze in de boekjes gedoken. Wat maakt het hun ook eigenlijk uit dat er maar zo weinig in het Nederlands is.
De app slurpt de batterijen wel in een rap tempo leeg, maar ach, dan gaan ze maar weer lekker met de poppen en de auto’s spelen, toch?

Winactie: wil jij ook graag zo’n storybook reader winnen? Dat kan want wij mogen er nog eentje weggeven! Geef je reactie hieronder en wie weet win ij hem wel! De winactie duurt tot 15 januari 2016.

62 gedachten over “Kwijl er maar lekker op los, wij hebben een storybook reader”

 1. Avatar foto
  henrieke van loon

  ❤❤❤❤Fantastisch!!! Dit echt een top uitvinding.. Ik heb een zoontje van 1 1/2 jaar en 2 1.2 jaar. Die het liefst heel de dag aan mijn telefoon zitten. Ze wissen regelmatig apps(per ongeluk) en dagelijks bellen ze tal van mensen uit me contactenlijsten(per ongeluk)…. Ik hoor dan lachen en praten en dan weet ik alweer wat ze aan het doen zijn…..

  Helaas, is mijn telefoon gesneuveld ivm ze weer eens zo druk met mijn telefoon bezig waren(stiekem gepakt) en hem toen per ongeluk hebben laten vallen op de tegelvloer.. Helaas, kon mijn telefoon dit niet hebben :-(…

  Daarom zou dit een uitkomst zijn en helemaal omdat het leerzaam is, kindvriendelijk en erg leuk voor de kids…..

  Aangezien mijn kindje maandelijks naar het ziekenhuis moet voor zijn ogen(oogproblemen) is het ook handig voor mijn oudste zoon zodat hij zich kan vermaken als hij weer twee uurtjes moet blijven in het ziekenhuis… Ik zeg toppie die Fisher Price Storybook reader

 2. Ik ben erg benieuwd naar de storybook reader en
  Hoe mijn dochtertje het gaat vinden.

  Even heerlijk de tijd om te dweilen na het stofzuigen, waarschijnlijk blijft ze nu wel even zitten op met de reader!
  Zonder dat ze op knopjes kan drukken op de telefoon.
  Klinkt als een super handige uitvinding.

 3. Avatar foto
  Mirjam Kannegieter - Schuur

  Wat zou ik deze graag willen winnen voor onze dochter van 1. Ze wil altijd op onze telefoon kijken maar dat mag ze niet omdat hij dan kapot kan vallen. Dit zou een uikomst voor haar zijn.

 4. Nou wat leuk zeg. Mijn zoontje pakt nu elke keer boekje om te lezen dus dit is dan toch helemaal geweldig.
  Helemaal omdat hij mobieltjes ook super interessant vindt en er altijd op aan het swipen is:)
  twee vliegen in 1 klap

 5. Wat leuk voor ons neefje! Met een tante die leesconsulent is (en dus veel met boeken en verhalen te maken heeft) en iPhone-fanaat als peetoom is dit toch wel het ideale cadeau dat we hem kunnen geven 😉

 6. Avatar foto
  Ingrid Kleijer-Budding

  Zou mijn kleine mannetje van 7 maanden echt fantastisch vinden. Hij probeert nu de hele tijd mijn telefoon in zijn mond te stoppen. Kan hij niet echt tegen…

 7. Wat een superding!! Zou handig zijn voor mijn 2 kanjertjes want die proberen altijd mijn smartphone te pakken als ze de kans krijgen, terwijl ze weten dat ze er niet aan mogen komen.

 8. Jaaaa heel graag mijn kleine boefje liam van 8 maanden probeert continue naar mn telefoon te grijpen dit zal een leuke leerzame oplossing zijn zonder dat hij wat kwaad kan met mijn telefoon door de kinderslot en dat hij toch leuk kan spelen er mee

 9. oooh dat is echt super leuk!!
  Die wil ik wel winnen voor mijn grote kleine vriend C.!
  Hij is verstandelijk en lichamelijk beperkt en is nu erg gericht op actie reactie!
  Dit zou hij geweldig vinden!

 10. Wat en leuke Winactie doe er heel erg graag aan mee voor mijn kleine meid die gek is op geluiden en boekjes laat staan zo mooie storyboek. Hopelijk mag ik hem winnen voor haar. Heb deze Geweldige actie natuurlijk Geliked&Gedeeld op mijn Facebook en Twitter.

 11. Wat leuk, kende ik nog helemaal niet. Jammer mijn zoontje is wat te oud, maar we het zou zeker geweldig zijn voor ons kleine neefje!

 12. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Nicky,
  heel erg leuk voor kinderen om mee te spelen, ziet er heel leuk uit.

  Groetjes Annie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven