Strijd aan tafel om de hagelslag en vooral de funnies in het pak!

Daar komen ze weer aan. Mijn partner, mijn kinderen en een auto volgeladen met boodschappen. Onze lege koelkast en vriezer worden weer gevuld met voedsel waar we onze buiken een hele week mee kunnen vullen. Ook de voorraadkast wordt voorzien van allerlei lekkernijen. En ja hoor… daar is ook weer een nieuw pak met hagelslag. Ze hebben het weer voor elkaar gekregen. Deze keer bevinden zich in het pak niet alleen hagels, maar ook roze, rode en witte hartjes. Ik maak me weer klaar voor de strijd aan tafel. Herken je dat?

strijd aan tafel
Hier is het zelfs al allemaal tussenuit gepikt

Strijd aan tafel om die klere funnies

Mijn dochters (en volgens mij bijna alle kinderen in Nederland) zijn dol op hagelslag. Het maakt niet zoveel uit welke smaak, het gaat eigenlijk meer om de rest van de inhoud. Je kent het vast wel, die funnies.  Bij ons thuis is ook altijd een pak te vinden met van die XXL korrels. Dat smaakt nog beter… vindt vooral mijn partner. En mijn kinderen eten er natuurlijk graag van mee.

Nou is dat natuurlijk heel fijn dat iedereen bij mij thuis zo dol is op hagelslag, maar ik blijf het toch vooral ongezond vinden. Ik heb dan ook de regel ingevoerd dat er bij elke maaltijd maar maximaal één boterham mee mag worden bestrooid. Toch valt het me niet mee om me hier aan te houden. Ik vergeet het steeds en met mijn kinderen krijg ik er strijd over, omdat mijn partner er per maaltijd meer dan één boterham mee belegd. Is ook niet helemaal eerlijk natuurlijk. Maar als dat nu de enige strijd aan tafel zou zijn, dan zouden we daar nog wel uitkomen.

Helaas kennen wij veel meer strijd aan tafel… en heel waarschijnlijk herken jij die ook.

Strijd aan tafel om de bijzaak

Het probleem van de hagelslag wordt pas echt groot als zich behalve hagels nog iets ander leuks in het pak bevindt: ijsbeertjes, aapjes, paashaasjes, sterretjes. Elke keer verzinnen ze weer iets nieuws om kinderen (en vaders!) zo ver te krijgen een pak mee naar huis te nemen. Er zijn zelfs Minions! Ik wed dat ze voor de schappen al staan te ruziën over welke extra’s ze deze keer willen hebben (en dan gaat het dus níet om de hagelslag). Zo begint de strijd aan tafel eigenlijk al in de supermarkt. Brrr.

De hoeveelheid, van deze kleine, kleurrijke, mierzoete dingetjes, verschilt per pak. Zijn het er veel, dan is het probleem nog te overzien. Zijn het er weinig dan wordt het een hopeloze situatie bij ons aan tafel. Het is namelijk zo dat niet elke keer als je er een boterham mee bestrooid er een figuurtje tussen de hagels terechtkomt. Is dit niet het geval dan zit ik met een boos kind. Zeker als één van mijn andere dochters het wel voor elkaar heeft gekregen en trots kijkt naar al het moois op haar boterham.

Samen delen? No Way!

Natuurlijk doet deze dochter er dan nog een schepje bovenop en zegt ze iets van: ‘Ik heb lekker wel hartjes en jij lekker niet!’ Dan heb ik een nog bozer kind of nog erger twee kinderen die ruzie maken. De strijd aan tafel is compleet. Bedankt meneer de hagelslag maker!

Toch ben ik blij dat mijn partner elke week weer met de kinderen de boodschappen doet, vandaar dat ik er ook (nog) niks van zeg. Een lekkere boterham met hagelslag hebben ze dan wel verdiend, maar ik zou willen dat de strijd wat minder kon.

Is dit bij jullie ook een bekend probleem of zegt het je niets? En zo ja, hoe ga jíj er mee om?

Boekentip: Een boek wat je hier overigens mee op weg kan helpen is How2Talk2kids, broers en zussen zonder rivaliteit, een aanrader!

 

8 gedachten over “Strijd aan tafel om de hagelslag en vooral de funnies in het pak!”

  1. Hier ook max 1 boterham met zoet beleg per dag. En als ik eens hagelslag met funnies heb, max 1 funnie. Wat je meer uitstrooit gaat terug het pak in.

  2. Bij ons is het ook maar 1 boterham met hagelslag. De funnies worden door onze 3 kinderen gelukkig eerlijk verdeeld (uit zichzelf jaja). Zou dit strijd op gaan leveren, kopen we ze gewoon niet meer. Gelukkig staat de pappa hier ook achter! ?

  3. Vreselijk ik koop die rommel ook niet. Ze maken al genoeg ruzie 🙂 dus over die funnies in de hagelslag hoef ik er echt niet bij te hebben! En inderdaad hier ook een papa die wel eens zo’n pak mee brengt!

  4. Herkenbaar!! Behalve dat mijn man nooit boodschappen doet. Helaas. Niemand dus om de schuld te geven… ik smeer zelf de boterhammen dus peinst ze te verdelen. Maar hier regelmatig extra uitvergrote strooigaten of zelfs een open bovenkant dichtgeplakt met tape. Die krengen zakken allemaal naar onder…?

  5. Hagelslag/vlokken in een afgesloten bakje doen. Elke keer 1 hartje/minion etc eruit scheppen, makkelijker dan steeds rommelen met het pak op zoek naar…

  6. Misschien is onze regel een goede voor je, dat is eerst een boterham met niet zoet en daarna mag je een met zoet. Aangezien onze zoon er vaak sochtends een eet en smiddags een voorkomt dat dat hij de dag met zoet begint. En met de funnies, gewoon 1 per boterham, de rest gaat terug. Soms heb je dan bij de laatste boterhammen veel funnies en die verdeel ik dan. Geen gezeur en toch feest aan tafel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven