String It: creatief met touw voor kinderen

Niets zo schadelijk voor een kinderhumeur als druilerige dagen. De hele dag binnen zitten en maar roepen, ‘Maaaam, ik verveel me‘. Vaak ook nog eens opgescheept met broertjes, zusjes én ouders, daar wordt niemand blij van. De oplossing? Tóch lekker naar buiten gaan, ondanks weer en wind de buitenspeeltuin in! Of een leuke activiteit voor binnen bedenken natuurlijk… En we hebben weer een leuke suggestie voor je! Lotte heeft String It getest. Een hele leuke binnenactiviteit waarmee je een driedimensionale glow in the dark kunstwerk kan maken. Gewoon van touw.

Je vindt deze String It pakketten hier

string it

Creatief met touw en String It

Dat je met draad alle kanten op kan, dat weten de meeste mensen (lees: vrouwen) wel. Handwerken met touw is al eeuwen lang meer dan nuttig… Voor velen is het een echte hobby. En daar is anno tegenwoordig weinig aan veranderd. Sterker nog: Ravensburger heeft er een moderne variant op bedacht. Met String It maken je kinderen echte kunstwerken van touw. Geen pannenlap of gebreide trui, maar een driedimensionaal meesterwerk dat ook nog eens licht geeft in het donker. Als je de star kiest tenminste, er zijn nog heel wat andere String It pakketten verkrijgbaar.

string it be a star

String It: een doos vol plezier

Houdt jouw zoon of dochter wel van een dagje creatief bezig zijn? Dan past String It vast prima in hun straatje. Er zijn verschillende kunstwerken te maken. Zo is er de String It Be a Star, die Lotte mocht uitproberen. Maar je kan ook kiezen voor een pinguïn variant en verschillende andere dieren, hartjes, of ga voor de pink princess.

Iedere doos bestaat uit 2 kunstwerken die je kan maken. Zo zit er in de “Be a Star” variant een wandbord om te versieren, en een losse 3D ster. Sommige pakketten bevatten alleen wandborden. Kijk dus van tevoren goed wat jullie willen maken!

string it voorbereiding

Hoe werkt String It?

De kunstwerken ontstaan door de gekleurde draadjes tussen pinnetjes door te rijgen. De pinnetjes moet je eerst losmaken van het plastic en dat is wat werk in het begin. Daarna kan je de pinnetjes door de kartonnen plaat prikken om aan het wandbord te gaan beginnen.

string it kartonnen plaat

Ga je voor het losse 3D object van String It, dan moet je eerst de plastic ‘basis’ in elkaar zetten.

Daarna is het een kwestie van de draad vastknopen, en kan je beginnen met spannen. Dat klinkt misschien nog een beetje ingewikkeld, maar er zit een boekje met duidelijke instructies in je String It pakket. Daarbij komt dat het kris kras spannen van de draad helemaal niet lastig is. Je moet het gewoon doen. Lotte wilde graag alleen met blauw werken, maar het is ook leuk om allerlij kleuren door eelkaar te gebruiken. Even een knoopje leggen in de draad en je kan aan de slag.

Span de gekleurde draadjes kriskras door elkaar, en zo ontstaat er vanzelf een 3D kunstwerk! Een leuke bezigheid die de creativiteit van kinderen stimuleert.

Welke String It pakketten van Ravensburger zijn verkrijgbaar?

 • Vlinders
 • Disney Prinses
 • Hart
 • Dragons
 • Panda & Vos
 • Dino’s
 • Voertuigen
 • Spiderman
 • IJsbeer en wasbeer
 • Rabbit
 • Pinguin
 • Cute Animals
 • Pink Princess
 • 3D star (die heeft Lotte)

Wat kost String It?

De prijzen lopen uiteen van € 8,00 tot € 19,00, een beetje afhankelijk van de grootte van het pakket. Ik vind het persoonlijk leuk speelgoed om te doen, maar ook om bijvoorbeeld cadeau te geven. Of om op een kinderfeestje te doen.

Je vindt deze String It pakketten hier

2 gedachten over “String It: creatief met touw voor kinderen”

 1. Avatar foto
  Nicole de Groot- de Bruin

  Goedenavond,
  Bedankt voor de uitleg over het String-it pakket. Mijn dochter is bijna jarig en ik wil dit op haar lijstje zetten. Nu vraag ik me alleen af of je de 2 kartonnen voorbeelden meerdere keren kunt gebruiken of dat je slechts 2 kunstwerken kunt maken. Weet u dit?
  Alvast bedankt, Nicole

  1. In principe gebruik je ze één keer Nicole, omdat je er echt iets mee maakt en het dan zo kan gebruiken/bewaren. Het karton blijft er bijvoorbeeld op het ‘be a star’ bord gewoon onder zitten. Wel heel leuk om te doen! Veel plezier alvast met de verjaardag van je dochtertje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven