Structuurjunkie planner; welke zijn er en wat zijn de voordelen en nadelen

Wie van jullie kent Structuurjunkie al? Ik ben helemaal weg van haar programma én de planners. De Structuurjunkie planner is een handig hulpmiddel om overzicht te houden over al je taken en verplichtingen. En haar programma helpt je met nog veel meer issues, maar daar ga ik later nog op in.

Nu eerst wat meer over de diverse planners van Structuurjunkie.

Ze zorgen ervoor dat je heerlijk productief kunt zijn en zo’n planner biedt je houvast bij je planning. Ofcourse. Welke Structuurjunkie planner voor jou de beste is? We leggen in dit artikel uit welke er zijn en wat de voor- en nadelen zijn, zodat jij de juiste keuze kunt maken als je een van haar planners wilt gebruiken.

Bron: Structuurjunkie

Eerst even kort over Structuurjunkie zelf, wie is dat?

Ik weet niet of je haar kent, maar Structuurjunkie is het bedrijf van Cynthia Schultz. Zij ‘was’ tot een aantal jaren geleden een van de bekendste beauty bloggers: Miss Lipgloss. Daar ken ik haar ook van. Niet dat ik haar op de voet volgde, want zoveel ben ik niet met make-up bezig. Maar ze viel wel op.

Een aantal jaren geleden is ze een andere weg ingeslagen, na een burn-out van alle werkzaamheden die ze tegelijkertijd deed, maar niet goed gestructureerd kreeg. Het resultaat? Structuurjunkie!

Waarom kiezen voor een planner?

Je kiest voor een planner om overzicht te kunnen houden en goed productief bezig te kunnen zijn. Met een planner kan je in één klap zien wat je allemaal moet doen en wanneer.

Je kunt hierdoor niet alleen voorkomen dat je afspraken vergeet, maar het verhoogt ook je productiviteit. Je kunt namelijk door deze planner bepalen hoelang je met iets bezig kunt zijn.

Daarmee voorkom je dat je eindeloos aan een opdracht blijft werken, wat eigenlijk overbodig is. Of dat je je tijd verdoet met zaken die er helemaal niet toe doen. Ook kan je doelen stellen.

De werkzaamheden om dit doel te behalen kan je in diverse kleine stukjes verdelen en die plan je vervolgens allemaal weer in.

Je werkt met een gestructureerde planner zonder afleiding en beperkt je tot de activiteiten die op dat moment het meest belangrijk zijn.

Digitaal of een papieren Structuurjunkie planner?

Allereerst moet je gaan bepalen of je digitaal wilt werken of dat je voorkeur uitgaat naar een papieren variant van de Structuurjunkie planner.

Voordat je een goede keuze kan maken is het uiteraard wel handig om te weten wat dan de voordelen én de nadelen van beide zijn. Dat lees je hieronder.

De voordelen van een digitale planner

Naast de voordelen die het gebruik van een planner sowieso heeft (zoals je al eerder in dit artikel kon lezen) heeft een digitale planner ook nog zijn eigen specifieke voordelen.

  • Je kunt de planner vaak gebruiken op meerdere apparaten en deze ook synchroniseren, zodat je overal de juiste, aangepaste planning bij je hebt. Bijvoorbeeld op je laptop, telefoon en tablet.
  • Een digitale planner kan je gebruiken met je familieleden of je collega’s.
  • Je kunt extra pagina’s toevoegen als je bijvoorbeeld meer notities wilt maken of projecten wilt registreren.
  • Wijzigingen zijn simpel aan te brengen.
  • Omdat je altijd wel een apparaat bij je hebt (zeker je telefoon…) heb je dus ook altijd je planner bij de hand.
  • De digitale Structuurjunkie planner kan heel veel bestanden bevatten en wordt toch niet zwaarder in je tas…
  • Super duurzaam, want je gebruikt geen papier meer en het volgende jaar heb je geen nieuwe papieren planner meer nodig.
  • Je schakelt in een digitale planner heel makkelijk van het een naar het ander (simpel tikken met je stylus) en in een papieren agenda blijf j maar bladeren.

De nadelen van een digitale planner

  • Strak, van origine, maar je kan hem zelf speels maken door met stickers te werken (super leuk om te doen)!
  • Is je accu leeg, dan heb je dus ook geen agenda…Dat geldt voor iedere digitale planner, dus ook voor de Structuurjunkie planner.

Wil je toffe stickers voor je digitale planner? Kijk eens op Etsy, daar is zoveel leuks! Je vindt daar met gemak honderden verschillende stickers om je planner op te leuken.

De voordelen van een papieren planner

  • Je kunt nooit voor het probleem staan dat je apparaat leeg is en je dus niet bij het bestand kunt komen.

Misschien denk je dat onderstaande argumenten ook nog voordelen zijn van een papieren planner ten opzichte van een digitale planner, maar niets is minder waar!

  • Het schijnt zo te zijn dat met de hand iets opschrijven beter in je geheugen blijft hangen…
  • Een papieren planner zou je ook leuk kunnen maken door er speels iets in te tekenen of er plaatjes bij te plakken. Je kunt het zo omtoveren tot een heel persoonlijk boekje en zelfs als dagboekje of journal gebruiken.

Of je nu de planners van Structuurjunkie gebruikt, of andere digitale planners, bovenstaande argumenten kunnen ook in digitale planners. Je kan namelijk met een stylus heerlijk schrijven in je digitale planner (lekkerder nog dan op papier)! En zoals ik hierboven al aangaf zijn er dus ook veel leuke stickers verkrijgbaar.

De nadelen van een papieren planner

  • Je moet er altijd aan denken dat je de planner bij je hebt.
  • Het kan niet gedeeld worden met anderen.
  • Je kunt geen extra ruimte creëren, maar je zult het moeten doen met de ruimte die de planner biedt.
  • Je zult wijzigingen niet netjes kunnen doen. Bij een digitale planner kan je het eenvoudig wissen en anders invullen of schrijven. Nu zal je moeten strepen of gummen.
Bron: Struktuurjunkie
Bron: Struktuurjunkie

De Structuurjunkie planner digitaal

De digitale Structuurjunkie planner biedt veel voordelen. Naast alle voordelen die je hebt met digitaal plannen, kan je bij Structuurjunkie ook nog eens kiezen voor een planner die je gewoon maar 1 keer betaalt.

Je hebt dus geen maandelijkse kosten of dergelijke. Je kunt zowel per maand, week en dag plannen en zelfs maaltijdplanningen opslaan. Dus ook voor je gezinsleven is dit een uitkomst.

structuurjunkie planners, de papieren variant

Een papieren Structuurjunkie planner

Ga je toch liever voor een papieren versie? Ook dan kan je kiezen voor een Structuurjunkie planner.

Het fijne van papieren planners is dat je kunt kiezen uit verschillende formaten, zodat je precies dat kunt kiezen wat je nodig hebt.

Een klein model, die je lekker makkelijk meeneemt? Een groter model, zodat je echt al je afspraken en taken erin op kunt schrijven? Het is helemaal aan jou.

Wat is een deskplanner?

Een deskplanner is een handige planner die zo is vormgegeven dat je hem handig op je bureau kunt zetten en je zo al werkend je planning direct kunt zien.

Meestal zal de deskplanner dan ook voor het werk gebruikt worden, maar uiteraard ben je daar vrij in. Een deskplanner is ook een fijne dagplanner waarbij je echt al je afspraken op een overzichtelijke manier kunt vastleggen.

Een Structuurjunkie planner als lerarenplanner

Je kunt sinds kort ook kiezen voor een Structuurjunkie lerarenplanner. De planner is gemaakt met behulp van leraren, dus dat die goed in elkaar steekt mag duidelijk zijn.

Een ongedateerde planner

Meestal zit je met agenda’s vast aan data. Maar met de ongedateerde planner heb je dat probleem niet en kan je zelf bepalen wanneer je hem gebruikt en dus wanneer je ermee begint.

Een Structuurjunkie planner als verjaardagskalender

En ja, ook de verjaardagskalender is te vinden in de webshop van Structuurjunkie planner. Zo vergeet je geen enkele verjaardag meer.

Je vindt alle planners van Structuurjunkie hier

Is het handig om te combineren?

Je wilt graag een digitale en een papieren agenda combineren? Dat kan. Maar ook dat heeft zo zijn voor- en nadelen.

Het is fijn om snel even in je papieren agenda een afspraakje op te schrijven als je met iemand op stap bent. Maar het nadeel is dat je er altijd aan moet denken dat je die afspraak ook nog digitaal moet aanpassen.

Of dat je digitaal alles wel bijgehouden hebt, maar niet op papier en daardoor toch een dubbele afspraak maakt.

Als je bedenkt dat je eigenlijk altijd wel je telefoon bij je hebt en je daarop ook de digitale Structuurjunkie planner kunt gebruiken, is dat misschien toch wel net zo handig.

Wil je werk en privé gescheiden houden? Dan is het een prima oplossing om zowel een papieren planner als een digitale Structuurjunkie planner te gebruiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven