De 140 meter lange hangbrug en wandelen op de Stubnerkogel in de zomer

Wij kiezen op onze laatste vakantiedag voor de Stubnerkogel bahn in Bad Gastein, omdat we graag nog een goede wandeling willen maken. En dat is gelukt 😉 . Alhoewel de wandeling nóg beter had kunnen worden, maar dat lees je verderop wel. We rijden ongeveer 50 minuten vanaf ons verblijf in Viehhofen om bij de Stubnerkogel Bad Gastein te komen.

Stubnerkogel Bad Gastein

De Stubnerkogel is 2250 meter hoog en daarmee de hoogste van de vier bergen in de directe omgeving van Bad Gastein waar in de zomer van alles te doen is. Naast de Stubnerkogel heb je ook nog de Schlossalm, de Graukogel en Fulseck.

De keuze voor de Stubnerkogel viel nog niet mee. Er is niet genoeg tijd om alle vier de bergen te bekijken, en eigenlijk ook niet voor nog een tweede berg, dus de eerste keuze moet raak zijn. Aangezien de Stubnerkogel de enige is met een 140 meter lange hangbrug weet ik de rest te verleiden om deze berg te trotseren 😉 . Ik heb overigens de kinderen niet helemaal eerlijk laten kiezen. Als ik ze verteld had dat de Schlossalm een soort van paradijs voor kinderen is, dan had ik ze niet meegekregen ben ik bang. Dat heb ik dus achterwege gelaten.

stubnerkogel hangbrug bad gastein

De hangbrug op de Stubnerkogel

Gelukkig waren ze ook zeer tevreden met de hangbrug, alhoewel 140 meter heel wat spectaculairder klinkt dan het is. Hou dat wel in je achterhoofd. De hangbrug is een leuke gimmick, maar de wandeling van de berg naar beneden is eigenlijk nog veel leuker. Maar natuurlijk moest de hangbrug wel ‘even’ gedaan worden.

stubnerkogel hangbrug selfie

Op de hangbrug heb je de mogelijkheid om een foto te laten maken van jezelf. Kost niets en een leuk idee. Je moet alleen even met de barcode van je kaartje scannen, naar de rode ‘spot’ rennen en dan piep-piep-piep wordt de foto gemaakt. De kunst is echter om die foto ook weer online te vinden 😉 . Is ons niet gelukt. Nu zijn wij wellicht wat ongeduldig -en hadden we natuurlijk ook nog zelf een selfie gemaakt- maar dan weet je dat vast.

Verder heb je een prachtig uitzicht van de hangbrug af… is best wel f**cking diep, dat dal!

Uitzichtpunten op de Stubnerkogel

Je hebt verschillende uitzichtpunten op de Stubnerkogel. De Glocknerblick… rara, waar zou die nu op uitkijken? Juíst op de Grossglockner die we de dag ervoor al gezien hebben. Iets lager ligt nog een uitkijkpunt, de Felsenweg.

stubnerkogel wandeling

Wandelen op de Stubnerkogel

Het wandelen zelf is eigenlijk het mooiste hier. Wij zijn gestart met een stukje richting het hoogste kunstwerk van heel Europa. Niet het kunstwerk zelf is het hoogste trouwens, maar het staat op de hoogste plek.

Stubnerkogel, hoogste kunstwerk europa

Vervolgens zijn we via de hangbrug naar de andere kant van het restaurant gegaan wat bovenop de berg staat. Appeltje eten en weer door. Het plan is opgevat om onderstaande berg te beklimmen. Er zijn niet veel mensen die we naar boven zien gaan, maar dat topje, dat ziet er zo aanlokkelijk uit dat we ervoor gaan. De wandeling zou een uur duren. Is te doen zou je denken toch? Maar man-man-man… wat was dat steil 🙁 . Op zich niet erg, maar ik ben dan wel genoodzaakt om iedere 20 stappen even op adem te komen. Gebrek aan conditie waarschijnlijk, maar ik weet dat ik ook last heb van hoogteziekte, dus dat zal ongetwijfeld ook wel wat meespelen. We zijn nog niet zo ver op weg als blijkt dat we ons ook een beetje in de tijd vergist hebben. Het is namelijk al 14.45 en om 15.45 gaat de laatste lift naar beneden. Dat gaan we dus niet redden van beneden naar boven -en weer terug!

stubnerkogel route bergtop
Dit was de ultieme top…, we zijn tot 1/3 boven het huisje gekomen 😉

Afgehaakt dus. Jammer maar helaas… dan hadden we echt vroeger ons bed uit moeten komen. En aangezien ik iedere avond tot een uur of 01.00 of 01.30 blogs zit te schrijven deze week is dat ook deze ochtend wederom niet gelukt. Van deze berg de top bereiken was wel het ultieme doel en had -zeker voor Frank- nog wat extra’s aan deze dag toegevoegd.

stubnerkogel uitzicht
Luc: ‘Mam, zal ik daar op gaan zitten voor de foto?’ … Uhhh… ‘laat maar schat’ …. ieks!

Wandelen naar het dal

Vanaf de top van de Stubnerkogel loopt een mooie wandelroute helemaal naar het dal. Wij hebben alleen het eerste deel van de wandeling vanaf de top tot aan de tussen lift gedaan. Goed voor ongeveer een uur tot anderhalf uur en ook goed met kinderen te doen. De gesprekken gingen van ‘jij zweet een hartje op je rug’ tot ‘haha, jij transpireert een Mickey Mouse’. Je zou denken dat we aan het ijlen waren, maar nee hoor… gewoon de keiharde waarheid. Vanwege de felle zon waren we alle vier dan ook blij dat we aan de cola konden onderaan deze etappe. Maar wel héél mooi!

stubnerkogel parden

Onderweg hebben we nog wat vermaak gehad met koeien en paarden die daar loslopen en gewoon vlakbij het pad staan. Sinds onze tocht naar de Baumzipfelweg heeft Lotte het niet meer zo op koeien namelijk 😉 .

Wij zijn hier uiteindelijk om 16.00 in de lift gestapt omdat deze niet lang daarna zou sluiten. De kids waren nog steeds gezellig en helemaal naar het dal toe lopen had dat waarschijnlijk wel teniet gedaan. Toch denk ik wel dat ook die wandeling zeker de moeite waard is. Als je op je gemak kan doen, dan loop je daar lekker tussen de bomen. De eerste etappe ligt boven de boomgrens, dus in de volle zon.

stubnerkogel wandelen naar beneden

Met kleinere kinderen de berg op?

Ga je echt met wat kleinere kinderen naar boven, dan zou ik de Schlossalm aanraden. Daar is bovenop de berg net wat meer vermaak voor ze met een springkussen, een kleine ronde rond een meer en een parcourtje wat de kinderen kunnen doen.

Kosten van de Stubnerkogel bahn

De kosten zijn nogal afhankelijk van de route die je wilt nemen. Ga je -all the way- naar de top met de lift en ook weer terug met de lift? Dan kost het voor een volwassene € 25,00 en voor kinderen € 12,50. Dit zal ik zelf echter nooit aanraden, want dan mis je dus de mooie wandelingen. Voor de verdere prijzen (berg- en dalafdaling en 1 of 2 liften die je wilt nemen) kan je ook even op de site kijken.

Tip: Wij verblijven zelf deze vakantie in Viehhofen, bij Landal Greenparks Rehrenberg. Een prima locatie met hele fijne appartementen. Viehhofen ligt behoorlijk centraal en alle activiteiten die we gedaan hebben lagen op maximaal een uur rijden.

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven