Succesvol opvoeden: een Boek voor Ouders voor een fantastisch gezinsleven

Iedere ouder wil maar één ding: het beste voor hun kind. Maar de weg daarnaartoe, die is minder duidelijk. Hoe kan je je kind het beste klaarstomen voor de Grote Boze Wereld? Jullie opvoeding heeft daar natuurlijk een groot aandeel in. Maar de juiste opvoeding, hoe ziet die er uit? Ga je voor een strenge opvoeding? Of laat je de teugels juist een beetje vieren? Succesvol opvoeden kan waarschijnlijk op allerlei manieren. En juist omdat je kind niet met een bijbehorende handleiding is geleverd, is het aan jou om uit te dokteren welke manier voor jullie het beste werkt.

Zit jij ook regelmatig met je handen in het haar? Niet zo gek; over opvoeden is al een heleboel gezegd. Waarschijnlijk zal er nooit een eenduidig antwoord komen op de vraag hoe je kinderen het beste opvoedt. Gelukkig mogen we dat nog gewoon zelf bepalen! Maar wat extra handvatten, dat kan natuurlijk nooit kwaad.

Succesvol opvoeden: je kan er alle kanten mee uit

De opvoeding: daar zou nou eens een boek over geschreven moeten worden! Oh wacht… Boeken zijn er natuurlijk al genoeg. Zo veel zelfs, dat je soms door de bomen het bos ook niet meer ziet. Ook wij hebben er bij MamsatWork al een boel over geschreven. Van je kinderen iets verbieden tot overbeschermend opvoeden en van je kind zelfbeheersing leren tot huiswerk motivatie.

Vind jij het prettig om te lezen over de opvoeding? Om tips te krijgen die je gemakkelijk kan toepassen? Of juist omdat het je helpt om de boel met een dikke knipoog weer een beetje te relativeren?

Lees ook: 11x waarom vrouwenvoetbal net de opvoeding van je kinderen is

succesvol opvoeden

Boek voor ouders: succesvol opvoeden

De opvoeding bestaat uit een heleboel facetten en die kan je allemaal op verschillende manieren bekijken. Dus wat leidt dan precies tot succesvol opvoeden? Volgens Donald en Caroline Kwint-Schenk, de schrijvers van het Boek voor Ouders, kunnen we in ieder geval een stuk relaxter gaan opvoeden. Daar wordt het automatisch ook meteen een stuk gemakkelijker van. Samen hebben ze een 9-stappenplan gemaakt waarmee je een stuk makkelijker en meer ontspannen kan gaan opvoeden.

Uniek aan dit opvoedboek over succesvol opvoeden is dat de schrijvers op een vrij zakelijke manier kijken naar het gezin. In ieder geval als het gaat om opvoedmethoden. Dat klinkt misschien een beetje vreemd. Maar de principes blijken verrassend goed aan te sluiten op het gezinsleven. Zo is er een hoofdstuk ‘communicatie’, maar ook de stap ‘herstructurering’ komt aan bod. Want als dat werkt in een drukke multinational, waarom zou het in jullie drukke gezinnetje dan anders zijn?

In het boek wordt de COACH methode uitgelegd. Een opvoedmethode die de schrijvers zelf hebben ontwikkeld. Het is dus een stappenplan met 9 stappen waarmee jij als ouder het beste uit jezelf haalt. Want dan haal je meteen het beste uit de opvoeding. Enne, heb je succes behaald? Vergeet dan niet je successen te vieren!

<3 Je vindt het Boek voor Ouders bij Bol.com

Nog meer huiswerk voor ouders

Krijg jij maar geen genoeg van je pedagogische huiswerk? Op internet vind je nog meer opvoedadvies. Samen runnen Donald en Caroline Kwint-Schenk ook de website Succesvol Opvoeden. Daar vind je gratis en betaalde online trainingen waarmee je je nieuw vergaarde kennis nog eens kan oefenen in de praktijk. Voordat je je kids als proefkonijntjes gaat gebruiken. Veel plezier met relaxed én succesvol opvoeden!

Winactie

Heb jij interesse in het Boek voor Ouders over succesvol opvoeden? Laat ons hieronder weten bij welke situaties jij wel wat hulp kunt gebruiken en wie weet win jij een exemplaar om je uitdagingen beter te kunnen handelen! De actie loopt tot 10 april 2018.

Lezen over succesvol opvoeden

Tussen het opvoeden door hebben we dan ook geprobeerd om zoveel mogelijk ons eigen huiswerk te doen. Hoeveel opvoedboeken heb jij al gelezen? Ik krijg er voorlopig nog geen genoeg van… En binnenkort begin ik aan de ‘puberteit’ sectie. Van onderstaande opvoedboeken vind je een review op MamsatWork:

2 gedachten over “Succesvol opvoeden: een Boek voor Ouders voor een fantastisch gezinsleven”

  1. Erg benieuwd naar dit boek
    Momenteel heb ik een pittige peuter die erg vaak NEE roept,en op de grond gaat liggen als hij iets niet wil Een hele uitdaging,benieuwd wat me nog allemaal te wachten staat

  2. Die wil ik graag winnen!
    De echte opvoeding is bij ons net gestart: zoonlief is bijna 8 maanden.
    Ik kan dit boek dus heeeel graag heeel goed gebruiken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven