Appelmoes maken; suikervrije gezonde appelmoes klaar in 20 minuten

Zelf appelmoes maken is een stuk makkelijker dan je denkt. En naast dat het makkelijk is om dit zelf te doen, is die appelmoes ook nog eens een stuk gezonder. Ik probeer dan ook wat vaker om zelf aan de slag te gaan in plaats van een potje open te draaien.

appelmoes maken

Zelf appelmoes maken

Raar maar waar… onze kinderen zijn allebei geen appelmoes fans, maar de zelfgemaakte appelmoes vinden ze gelukkig wel te eten. Nu zal ik overigens het eten van appelmoes niet snel verplichten, haha, maar deze gezonde appelmoes is natuurlijk geen probleem. Het enige wat je nodig hebt om deze appelmoes te maken zijn appels, een beetje citroen en wat kruiden. Alhoewel je de citroen ook weg kan laten, ook dan is de appelmoes heerlijk! Probeer ook deze lekkere recepten eens uit.

Ongeveer 750 gram appelmoes maak je zo.

Ingrediënten appelmoes

  • 7 appels
  • een klein beetje citroensap
  • kaneel (1-1,5 theelepel)
  • 100 ml water

Zelfgemaakte appelmoes bereiden

Ik heb de appelmoes dit keer in de Magimix gemaakt, maar je kan de appelmoes ook eenvoudig zonder dit apparaat maken hoor. Het voordeel van de Magimix is dat je er niet bij hoeft te blijven. Ik zal beide bereidingswijzes hieronder aangeven.

Allereerst moet je de appels schillen, het klokkenhuis van de appel verwijderen en de appel in kleine stukjes snijden. Dat geldt voor beide manieren van appelmoes maken, alhoewel je voor de pan wat grotere stukken appel kan gebruiken. Ik heb zelf deze keer wat extra kaneel erdoorheen gedaan waardoor de appelmoes iets bruiner wordt. O zo lekker!

zelf appelmoes maken

Zelfgemaakte appelmoes in de magimix:

Doe de appel en het water in de Magimix, voeg de kaneel en een beetje citroensap toe (grote theelepel). Stel de Magimix op het expertprogramma in voor 20 minuten, op snelheid 2A en 100°. Na 20 minuten is je zelfgemaakte appelmoes klaar.

Zelf appelmoes maken in de pan

Doe de appel, het water, de citroensap en de kaneel in de pan. Breng het aan de kook en als het geheel kookt zet je het vuur zacht. Laat rustig doorkoken voor ongeveer 15-20 minuten met de deksel schuin op de pan. Wel zo nu en dan roeren. Na 15-20 minuten pureer je met een staafmixer de appelmoes. Zo zie je maar… zelf appelmoes maken is een eitje.

Tip Serveer de appelmoes -niet helemaal glad gepureerd- lekker op een bolletje vanille ijs en je hebt binnen no time een zalig toetje.

 

De lekkerste appels om zelf appelmoes te maken

Je kan natuurlijk van heel veel soorten appels zelf appelmoes maken, maar er zijn een paar merken appels die toch écht het lekkerst zijn:

  • Royal gala
  • Jonagold
  • Goudreinetten
  • Elstar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven