Summerproof zijn? Ik ben altijd klaar voor de zomer!

Ieder jaar neem ik het mezelf voor. Ergens in januari start dat voornemen en dat gaat als volgt… ‘dit jaar probeer ik summerproof te zijn tegen de tijd dat het mooi weer wordt’. Nou dat laatste daar ben ik wederom jammerlijk in gezakt, want het is al weken mooi weer, maar ik ben nog niet helemaal (of helemaal niet) summerproof. Boeiend!

summerproof

Summerproof, wat is dat nu eigenlijk?

Het is eigenlijk maar een vreemd woord, je bent er toch altijd klaar voor? Fysiek bedoel ik dan. Met een maatje meer of minder in een bikini of badpak ben je nog steeds klaar voor lekker weer en een dagje strand. Zelfs in een korte broek of lange rok met shirt erop. Het is maar net hoe je je voelt. Eigenlijk is summerproof zijn een mentaal dingetje en is die beach body helemaal niet zo nodig!

Summerproof draait voor mij om meer dan alleen mijn lijf. Ook al maakt mijn body wel degelijk onderdeel uit van het geheel, ik heb me allang neergelegd bij het feit dat ik geen twintig meer ben. Dát én het feit dat mijn twee kinderen een aanslag op mijn lijf gepleegd hebben. Mijn eigen bedrijf zorgtsoms ook voor wallen onder mijn ogen en ik graag ga socializen op terrasjes met een hapje en een drankje. Bij elkaar maakt dat dat ik tegenwoordig een andere voorstelling heb van het klaar zijn voor de zomer.

Summerproof betekent voor mij…

Nee, summerproof betekent ook nog iets anders. Voor mij in ieder geval en ik hoop ook voor jou, want het zou toch in en in triest zijn als jij alleen maar klaar bent voor de zomer als je helemaal strak in je vel zit. As if that’s real life?!

Voor wat betreft mijn lijf

  • Me goed voelen zoals ik eruit zie, ondanks dat het niet strak meer is.
  • Mijn benen haarvrij te hebben, daarvoor onderga ik de IPL behandeling.
  • Vooraf een beetje bruine benen kweken.

Summerproof in mijn werk

Sinds dat ik een eigen bedrijf heb betekent het summerproof zijn bijvoorbeeld ook dat ik -voor zover mogelijk- wat vooruit probeer te werken, zodat ik als zzp-er ook echt tijd voor mijn gezin kan vrijmaken als het lekker weer begint te worden of tijdens de vakanties.

Mijn kledingkast klaar voor de zomer

Voor het eerst sinds jaren ben ik er in geslaagd om mijn kledingkast alvast in orde te maken voor de zomer. En dat is heel wat kan ik je vertellen. Bij mij lag namelijk zomer- en winterkleding altijd gewoon door elkaar.

Afgelopen weken heb ik vijf vuilniszakken (?!) met oude kleding (sommige kledingstukken zelfs meer dan 15 jaar oud) weggedaan in de kledingcontainer. Heb ik ook een mooie reden om eens wat nieuwe zomeroutfits te gaan shoppen 😉 .

Mijn huis

Echt klaar wordt dit nooit, ook daar heb ik me inmiddels bij neergelegd. Maaaarrrr… ik heb mijn lenteschoonmaak inmiddels grotendeels achter de rug, dus wat dat betreft kan ik met een gerust hart de zomer in.

Nog meer zomergerei

Spullen voor het zomerseizoen en de vakantieperiode, ook die hebben voor mij alles met summerproof zijn te maken.

Schoenen

Plat, plat en nog eens plat. Ik loop het liefst op slippertjes of sandalen, de hele zomer door. Voor de juiste gelegenheid trek ik ook wel een hakje aan hoor, maar op doordeweekse dagen zie je mij summerproof zijn met een plat schoentje. Loopt toch altijd een stuk lekkerder.

Zonnebrillen in overvloed

Ik heb een zonnebrillen tic. En een hoeden tic, dat ook. Maar zonnebrillen kan je wat mij betreft nooit genoeg hebben. Zo leuk om daarmee te variëren. Daar komt ook nog eens bij dat er in de auto standaard een zonnebril ligt, want anders vergeet ik die. Meestal draag ik van die pilotenbrillen.

Maar ik heb er nog eentje op mijn wishlist staan, en dat is zo’n mooie grote zonnebril. Helaas roept manlief hier dat die mij niet summerproof maakt aangezien die vorm mij niet staat 🙁 . Nu heb ik daar zelf geen idee van en dus ben ik maar eens aan het zoeken gegaan naar een goede uitleg over welke zonnebril bij mij past. Misschien voor jou ook handig om eens te checken?

summerproof teennagels

Gelakte teennagels

Iets waar ik in de zomer wél heel kien op ben zijn mijn gelakte teennagels. Dat komt natuurlijk omdat ik een teennagel mis op mijn grote teen. Maar met een lakje er overheen zie je daar niet zoveel van. Dus zodra ik open schoenen aan doe, dan gaat er een kleurtje overheen.

De juiste zonnebrand

Niet te missen natuurlijk, maar de juiste natuurlijke zonnebrand is wel een heel belangrijke om in huis te hebben. Of liever nog… in je tas. Want als je op pad bent heb je er niets aan als je zonnebrand nog thuis ligt.

Wat betekent voor jou summerproof?

Heb jij iets wat voor jouw gevoel persé in orde moet zijn voordat de zomer of je vakantie begint? Ik ben benieuwd!

Of voel jij je nog niet goed zat in je lijf en wil je tóch graag nog wat extra’s doen? Check dan even de site van Yourdailyshine, daar lees je bijvoorbeeld dat blauwe bessen kunnen helpen tegen buikvet! Maar ook het blog van Marguerita over vetbevriezing is een aanrader!

Er is overigens nog één ding wat bij mij (of eerlijk gezegd bij ons) ontbreekt. Een goede airco in huis! Mán wat kan het soms heet zijn, niet?

Shutterstock afbeelding van vrouw in de zon van Svitlana Sokolova

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven