Super eten voor superkinderen: zo stoom je je kids klaar om gezond te eten

Gezond eten, daar kan je anno 2017 alle kanten mee op. Geloof jij de Schijf van Vijf, een willekeurige dieetgoeroe of gebruik je gewoon je gezond verstand? Hoe je het ook wendt of keert: gezond eten is een hype. Alleen zijn er zoveel verschillende ideeën over wat gezond zou zijn, dat je het zelf soms ook niet meer weet. Dat suiker en zout niet al te best zijn weten we wel, en te veel vet is ook geen aanrader. Maar wat is nou echt gezond? Weet jij nog wat je jezelf (en laat staan je kids) moet voorschotelen? De kinderen moeten er immers nog van groeien. En niet in de breedte! Het boek Super eten voor superkinderen gaat eindelijk in op wat voor opgroeiende kids nu belangrijke voeding is. Zodat ze vooral in de lengte, en niet in de breedte groeien 😉 .

Jong geleerd is oud gedaan

Alweer zo’n boek over gezond eten, hoor ik je denken. Heel eerlijk gezegd dacht ik dat zelf ook wel eventjes! Gelukkig is alleen de inleiding al een verademing. Schrijver én professor Tim Noakes legt uit waarom hij, samen met zijn collega’s, dit boek heeft gemaakt. Zelf is hij een ‘babyboomer’. Daarom is hij opgevoed met twee rotsvaste ideeën over voedsel: verspillen kan echt niet, en voedsel moet wel voedzaam zijn. Noakes en kornuiten zien het tegenovergestelde gebeuren. Verspillen doen we aan de lopende band, en de dingen die we wel naar binnen werken zijn vaak allesbehalve gezond. Dat geldt dus ook voor onze kids. Zonde, stelt Noakes, want jong geleerd is oud gedaan.

super eten voor superkinderen

Als we onze kinderen al jong leren welk voedsel goed voor hen is, hoeven ze straks niet (net als papa en mama) te strijden tegen de kilo’s. En, misschien nog wel erger, tegen aandoeningen als diabetes. Wat niet wil zeggen dat al het snoep in de ban moet. Maar je kan je kids wel uitleggen dat het niet goed voor ze is, en dat er genoeg ander lekkers in de wereld is waar wel vitamientjes in zitten.

Lees ook: 6 Tips om minder suiker te eten

super eten voor superkinderen boek

Super eten voor superkinderen

Super eten voor superkinderen is een kookboek voor het hele gezin. En het is dus helemaal gericht op de gezondheid van de kids. Welke bouwstoffen hebben ze nodig om groot en sterk te worden? En wat kan je juist beter links laten liggen? Het boek is opgedeeld in verschillende onderdelen. Zo is er een hoofdstuk voor zwangere mama’s (want ook die zijn hun kindje immers al aan het voeden!). Daarna komen de eerste hapjes. Gevolgd door het hoofdstuk powerpeuters, en dan zijn de kanjerkids aan de beurt. Voor iedere fase heerlijke recepten dus. Er staan zelfs meer dan 150 gerechten in Super eten voor superkinderen. Die niet alleen gezond en lekker zijn… maar er ook lekker uit zien. Want de professoren weten maar al te goed dat het kinderoog ook wat wil 😉 .

Lees ook: Hoeveel snoep eet jouw zoetekauw eigenlijk?

Tip: Boek kopen? Je vindt het boek onder andere bij Bol.com

ps… zie hier het proces van het maken van de foto’s #lolligekinderen

super eten voor super kinderen
Ah jongens, iets gezelliger ok?
super eten voor superkinderen
Wat doet hij nou?
super eten voor superkinderen
Lekker man, dat gezonde eten 😉
super eten voor superkinderen
Ik lust ze rauw!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven