Colinda is stewardess en eigenaresse van een webshop en het lifestyle merk Supercute

supercute_colindaWe laten ons graag inspireren door andere werkende moeders. Wat drijft hen en waar houden ze zich mee bezig? Deze keer vertelt Colinda over haar drukke leven en lifestyle merk Supercute.

Ik ben Colinda Naarden en ben moeder van een zoon (7) en eigenaresse van de webshop Coolitems.nl. Coolitems is een webshop met gadgets en coole cadeau artikelen. Daarnaast ben ik sinds kort eigenaresse van het nieuwe lifestyle merk Supercute en werk ik ook nog als parttime stewardess, iets wat ik heel graag doe.

Een bezige bij dus! Waarom ben je Supercute gestart ?

Supercute is een lifestyle merk voor ouder en kind en iedereen die zich jong en hip voelt. Het idee om Supercute te beginnen is ontstaan toen ik zelf zwanger was. Zwanger van een zoon was ik toen op zoek naar leuke stoere kinderkleding en accessoires voor in de kraamkamer. Het was toen voor mij een hele klus om iets leuks te vinden zonder beertjes of konijntjes. En ook niet noodzakelijk blauw. De kinderkamer van mijn zoon is er uiteindelijk een geworden met stoere foto prints bedrukte stoffen en accessoires. Superleuk (supercute) voor een babykamer, maar wel enorm zoeken. Ik heb genoten van mijn kraamtijd en een heleboel inspiratie opgedaan. Een aantal jaren later heb ik de draad weer opgepakt en het idee van Supercute verder uitgewerkt.

Inspiratie voor Supercute in overvloed

De meeste ideeën heb ik s ’morgens. Alsof het in mijn dromen ontstaat. Ik heb dan ook altijd pen en papier op mijn nachtkastje liggen zodat ik direct mijn idee kan opschrijven.  Mijn inspiratie voor Supercute haal ik uit school, passagiers, van straat, uit verschillende landen enzovoort. Ik hou vooral van mooie artikelen die ook nog praktisch zijn. Dit probeer ik weer terug te brengen in mijn collecties. Door mijn site Cool Items heb ik door de jaren heen ook kunnen zien waar vraag naar was, en dat kan ik nu goed combineren.

Wanneer ben je begonnen met je onderneming, en wat was je drijfveer om voor jezelf te beginnen ?

Het idee voor dit lifestyle merk is zo’n 7 jaar geleden geboren. Al die tijd heeft het geborreld en heb ik vooral heel veel ideeën gespaard. Nu heb ik dan ook een kast vol ideeën waar ik uit kan putten. Sommige ideeën zijn, blijkt nu, te gecompliceerd om ook daadwerkelijk uit te voeren, en andere mooie items wachten op een goed moment om ze te introduceren. En daar zit ook gelijk mijn drijfveer, kijken of ik mijn ideeën uit kan werken en kan realiseren.supercute

 

 

Waar haal jij de meeste voldoening uit als je kijkt naar je eigen bedrijf ?

Ik vind het een uitdaging om trendy en multifunctionele artikelen te verkopen. Wat voor mij extra voldoening geeft is dat er bij elk verkocht artikel van Supercute een percentage gaat naar een goed doel. In mijn geval is dat kinderfonds MAMAS en Het Vergeten Kind. Hierdoor draag ik direct en indirect een steentje bij voor de kinderen die helaas geen eerlijke kans hebben gekregen op een goede start in Nederland en Zuid-Afrika.

Door mijn werk als stewardess heb ik heel veel mooie plekken en dingen van de wereld mogen zien. Helaas heb ik ook best veel leed gezien bij kinderen. Dit heeft mij extra gemotiveerd om daar iets aan te doen. Elke keer als ik zo’n spotje op TV zie, dan vind ik dat vreselijk, maar het raakt ook snel weer op de achtergrond. Dit is voor mij een ideale manier om toch een steentje bij te dragen. Iedereen die je met een tas, shirt, trui of onesie ziet van Supercute, heeft daarmee ook deze 2 goede doelen gesteund. Is dat niet een mooie gedachte? In mijn collectie vind je naast Supercute ook zoveel mogelijk Fair Trade artikelen. Het belang daarvan is een rode draad door mijn bedrijf.

Heb je nog een baan naast je bedrijf, of heb je je handen vol aan het runnen ervan ?

Jazeker, alsof het bovenstaande al niet genoeg is ben ik ook parttime (50%) stewardess.  Hoewel ik me soms net als een inktvis voel, haal ik daar wel mijn inspiratie en voldoening uit. Heerlijk die afwisseling.

Hoe verdeel jij je tijd tussen je werk en je privéleven, is er een balans ?

Ik ben met Cool Items en Supercute vaak onder schooltijd bezig. Dat werkt voor mij het beste. Ik kan dan in alle rust werken. Kom mijn zoontje uit school dan ben ik er voor hem. Wat daarnaast een heerlijke bijkomstigheid is, is dat mijn vriend 1 keer in de 14 dagen een dag extra vrij is. Zo hebben we ook extra tijd voor ons tweeën of kan ik lekker verder met de site’s.

Wat is je ‘ultieme’ doel als je kijkt naar je eigen bedrijf en je gezin ?

Het lijkt me heerlijk om van mijn droom mijn full time werk te maken. Om een mooi product neer te zetten en daarbij iets te kunnen betekenen voor mens en milieu en voornamelijk voor de kinderen. Daarmee hoop ik ook iets goeds achter te laten voor mijn eigen kind.

Wat zou je andere mama’s voor advies geven als je hoort dat ze overwegen om voor zichzelf te beginnen ?

Wat ik belangrijk vind is dat je partner achter je staat als je die hebt.  Je moet ook een hele lange adem hebben en iets beginnen omdat je een uniek goed idee hebt en niet iets beginnen om voor jezelf bezig te zijn. Als dat idee jouw passie is, dan is niets wat je daarvoor doet teveel. De kunst is om je energie goed te kunnen verdelen en de juiste balans te vinden tussen je gezin en jouw droom.

 

 

 

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top