Superhelden.nl: hét leesboek voor kids die meer van gamen houden

Zoonlief is niet zo ‘in to’ het lezen. Ik herken het zelf nog van vroeger maar zou hem zo graag stimuleren om te lezen. Zeker omdat het lezen voor hem niet van een leien dakje gaat, en oefening baart kunst toch? Ik vind het een uitdaging om boeken te vinden waar hij wel door geprikkeld wordt. Eigenlijk meer een opgave dan een uitdaging! Klinkt dit herkenbaar? Hoe ga jij hier mee om? Ons meisje is het tegenovergestelde, die kan uren met haar neus in een boek zitten. Maar bij zoonlief is dat toch echt een ander verhaal. De boeken die hij voor school moet lezen zijn al helemaal ‘oersaai’ (zijn woorden!). Tijd voor een spannend boek dus, dat hij wél uit wil lezen.

Een tijdje is Geronimo Stilton interessant geweest, maar dat was meer vanwege de geuren die in die boeken verwerkt zitten dan om de letters die erin stonden…. maar nu hoop ik wat gevonden te hebben! Superhelden.nl … het sluit totaal aan bij zoonlief zijn passie… gamen! Niets gezelliger dan dat ze met herfstig weer lekker een boek pakken en met een kop thee op de bank kruipen, genieten vind ik dat! En als ik mijn jongen nou ook kan overtuigen, kom ik zelf misschien ook nog eens aan lezen toe…

Superhelden.nl

Superhelden.nl, de intro :

Overal op de wereld spelen kinderen het spel Superhelden.nl, maar niemand weet dat de beste spelers tegen hun wil op het eiland Pala worden opgeleid tot superspion.

Iris heeft haar training net afgerond en wordt op missie gestuurd door de mysterieuze leider Mr. Oz. Samen met diens zoon Alex moet ze op een zwaarbeveiligde Amerikaanse luchtbasis een satelliet zien te kapen. Volgens Alex voorkomt zijn vader hiermee een Derde Wereldoorlog, maar Iris’ broer Justin beweert dat Mr. Oz er juist één wil beginnen. Wie moet ze geloven? Durft Iris het op te nemen tegen Mr. Oz? En wat gebeurt er dan met haar beste vriendin YunYun? Kiest Alex uiteindelijk de kant van Iris of die van zijn vader?

Lekker lezen!

Superhelden.nl 3 is het slot van de spannende spionagetrilogie Superhelden.nl, waarvan al 25.000 exemplaren werden verkocht. De vertaalrechten van de trilogie zijn verkocht aan Duitsland en deel 1 is verkozen tot Kerntitel van de Kinderboekenweek 2013! Het boek is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar.

Wat zoonlief er van vond? Eerlijk is eerlijk: het boek is nog niet uit. Maar meneer heeft er al meerdere hoofdstukken op zitten, en ik heb hem niet eens hoeven dwingen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven