5 tips om binnen een wip supermama te worden

Een supermama, wat is dat eigenlijk? Een beetje rondzoeken leert dat je als supermama altijd vrolijk bent, carière maakt, een leuke moeder bent (ja natúúrlijk, anders slaat dit woord he-le-maal nergens op) èn dat je een mooi ingericht huis hebt. Oja… daarnaast ben je als supermama ook nog eens een fijne vrouw voor je man, een prettige werkneemster, zeur je weinig en verzorg je jezelf uitstekend.

Ja, dáááááág, wat een onzin zeg! Zo’n supermama wil ik helemaal niet zijn. Dat kan niet, daar word ik zelf ongelukkig van èn raak ik uiteindelijk van in de put. Want zeg nou zelf… al die mooie verhalen van vrouwen die dit wèl allemaal kunnen en dus eigenlijk volgens deze definitie een supermama zijn… die eindigen allemaal in burnout van het betreffende dametje.

supermama

Supermama worden, dat doe je zo!

Nee, ik doe het anders en ik geef jullie wat tips mee over hoe je een supermama wordt! Zo moeilijk is dat namelijk niet.

7 tips om de heldin van de dag te worden

  1. Ten eerste laat je alles wat hierboven staat vallen, behalve dan dat leuke-moeder ding. Want het woord zegt het zelf al… een supermama is een leuke mama voor haar kinderen. Dat heeft niets te maken met de werkgever of haar man.
  2. Doe het met regelmaat anders. Gewoon even niet in het strakke regime, maar lekker zoals de kids het fijn vinden. In ons geval stond er vandaag bijvoorbeeld appelflap als ontbijt op het menu. Moet kunnen, vind je niet?
  3. Laat de kinderen eens een dagje wèl de hele dag tv kijken of computerspelletjes spelen. Wedden dat ze op het eind van de dag zeggen dat ze een heerlijke dag hebben gehad?
  4. Terwijl zij zich de hele dag met hun eigen ding vermaken ga jij ook je eigen ding doen. Je bent er wel, maar pakt gelijk je eigen tijd om jezelf eens op te laden voor het strak-in-het-regime-ritme-wat-toch-wel-weer-komt.
  5. Verwen je kinderen eens extra met wat lekkers, zomaar spontaan zonder dat ze erom hoeven te vragen.
  6. Doe lekker mee met spelletjes spelen
  7. Geef je kind een keer een spijbeldagje van school als hij of zij niet lekker in zijn vel zit

Zo, nu heb je de titel supermama dubbel en dwars verdiend!

Als je bovenstaande 7 tips ter harte neemt, dat weet ik zeker dat jij de titel supermama krijgt van je kinderen. En ja, ik snap dat het niet iedere dag zo kan, en dat het opvoedkundig onverantwoord is enzo.

Maar door dit soort dagen spontaan in te lassen in bijvoorbeeld een vakantieweek wordt het strakke regime van schoolgaan, sporten, werken en studeren weer een beetje dragelijk.

F*uck je huishouden, je werkgever en je man… die zijn de rest van de week weer aan de beurt!

Perfecte boeken om in deze supermama heldin status te blijven zijn onder andere onderstaande. Zorg dat je ze in huis hebt. Slaat de twijfel toe? Pak dan een kop thee, een reep chocola en ga op de bank zitten. Met zo’n boek. Binnen no-time weet je weer hoe het werkt en morgen zit je weer vol energie.

Boeken om weer in de juiste modus te komen

Relax mama van Elsbeth Teeling
Relax mama van Elsbeth Teeling
Van achter het behang tot over je oren
Van achter het behang tot over je oren

1 gedachte over “5 tips om binnen een wip supermama te worden”

  1. Ik ben het helemaal met je eens dat een supermama zijn in hele simpele dingen zit voor je kinderen. Maar zoetigheid, dat doe ik echt alleen maar in hele speciale gevallen, nooit zomaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven