Supermama

‘Jij mag ook wel even hoor, mam.’

Visioenen van vorig jaar schieten in een flits aan mij voorbij. Hoe ik voorzichtig op de wankele plank met daaronder twee wieltjes ging staan, me angstvallig vasthoudend aan het hek. Hoe ik vaart probeerde te maken en het hek noodgedwongen los moest laten. En hoe ik vervolgens mijn evenwicht verloor, me vast wilde grijpen aan de takken van een boom, deze miste en met een harde knal zeer onflatteus op de stoep terecht kwam. Ik ben niet eens toegekomen aan het soort heupwiegen en schudden met de billen waarmee je snelheid maakt. ‘Nee’, antwoord ik mijn dochter resoluut. ‘Ik ga echt nooit meer van mijn leven op een waveboard.’

Toen ik nog jong en zelf een kind was, was ik nog vast van plan een hele stoere moeder te worden. Zo eentje die zonder angst meegaat in achtbanen, wedstrijdjes doet wie het hoogste kan schommelen of wie het eerst bovenin de lantarenpaal zit, voordoet hoe een lolo-bal werkt… Ik heb me namelijk suf gelachen toen mijn eigen moeder een rondje wilde fietsen op de nieuwe racefiets van mijn broer. Bij de eerste bocht in het tuinpad verloor ze de controle over het stuur en belandde frontaal met haar snufferd in de heg. De tuin is ze nooit racefietsend uit geweest.

Nee echt, ik zou dat veel beter doen. Later.

Wat ik toen nog niet wist, is dat zwangerschappen je plannen behoorlijk kunnen dwarsbomen. Ik ben nu weliswaar in het rijke bezit van een koningskoppel maar ook van hoogtevrees. En een niet-aangeboren, nooit eerder vertoonde angst om te vallen.

Met mij naar een attractiepark? Daar is geen zak aan. Samen op de trampoline? Van springen moet ik plassen. Waveboarden? Zwemmen? Klimmen? Sorry, te eng, te nat, te hoog…

Ik heb het maar geaccepteerd en mijn toenmalige plannen bijgesteld. Ik ben nu een supermama met andere kwaliteiten, zoals knuffels & kusjes, praatjes pot, pleisters plakken en broodjes smeren. En als een van mijn bloedjes iets kwijt is, weet ik in 9 van de 10 gevallen waar het ligt. Nou, zie je wel? Super, mam!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven