Surprise ideeën voor kinderen: 15+ knutsel inspiratie

Ja hoor, het is weer die tijd van het jaar! Lekker mysterieus en een tikkie stiekem bezig zijn hoort er in deze maanden ook bij. Zijn ze bij jullie het Sinterklaas geheim ontgroeid? Dan breekt er weer een nieuwe tijd aan: nadenken over ideeën want er moet een surprise gemaakt worden op school en de vereniging waar ze bij zitten.

Of doen jullie dit thuis ook? Hartstikke gezellig, maar niet altijd even gemakkelijk om op leuke inspiratie te komen. Daarom hebben wij een lijstje met surprise ideeën voor kinderen gemaakt om je vast op weg te helpen!

Surprise maken!

Om het Sinterklaas feest te vieren ben je natuurlijk nooit te oud, daarom zetten we eerder ook al surprise ideeën voor volwassenen op een rij. Maar vaak verandert de vorm wel een beetje, in de bovenbouw van de lagere school. En moeten er surprises gemaakt worden.

You love it, or you hate it! En dat geldt trouwens ook voor de kinderen. Vinden jouw kinderen het geweldig, een surprise maken en knutselen? Of kunnen de kinderen ook wel wat surprise ideeën gebruiken? Neem dan samen ons lijstje maar eens door, en kijk of er wat tussen zit.

Het leukste bij een surprise is natuurlijk als die persoonlijk is, en past bij de wensen van de ontvanger. Vind je dat lastig, dan kan je er ook een persoonlijk gedicht bij schrijven en de surprise iets algemener houden.

Verder zijn wij eigenlijk nog wel benieuwd hoe hoog het bedrag is dat er bij jullie, of in de klas van je kind of bij de sportclub, uitgegeven mag worden?

15+ Surprise ideeën voor kinderen

Als je van knutselen houdt is dat bij het maken van een surprise mooi meegenomen. Minder handig? Of mis je gewoon de inspiratie? Dan vind je hier een lijstje met leuke surprise ideeën voor kinderen. De meeste hebben we helaas niet zelf ontworpen, dus alle credits gaan naar hun creatieve makers!

Sportieve ideeën voor een surprise voor kinderen

Doen jullie surprise bij de sportclub? Of heb jij het lootje getrokken van een heel sportief kind? Ideaal! Dan weet je namelijk al één favoriete hobby van diegene. En er zijn genoeg leuke manieren om een sportieve surprise te maken. Bekijk onderstaande surprise ideeën maar eens, speciaal voor sportieve kinderen!

Balletje trappen? Da’s lol trappen!

Leuk én niet heel moeilijk om te maken: een bal surprise. Met papier maché en een oude (opblaas)bal kan je heel gemakkelijk zelf een surprise met bal maken.

Natuurlijk kan je er ook gewoon een basketbal of korfbal van maken! Met crêpepapier kan je gras knippen, en in de doos eronder kan je een hoop cadeautjes kwijt. Dit idee is afkomstig van MamaLiefde.

Surprise ideeën voor kinderen: maak een sportveld

Het is nogal wat werk, maar het levert wel een hele mooie surprise op. Maak jullie sportveld na! Dit creatieve ontwerp komt van Knutsel Idee.

Boksring surprise

Ook een leuk idee om te geven aan sportieve kids: knutsel een boksring. En onderin de doos kan je nog een heleboel mooie cadeautjes kwijt. Tip: je kan ook zelf bokshandschoenen knutselen van vilt of papier.

Turn Piet

Hij mag niet ontbreken in dit lijstje surprise ideeën voor creatieve kinderen: de turn Piet! Leuk om te maken, en niet zo heel moeilijk!

Bovenstaand exemplaar is erg groot, maar je kan natuurlijk ook gewoon voor een kleiner formaatje gaan. Wat zullen de kids bij de turnclub verbaasd opkijken als er opeens een turn Piet in hun team zit!

Hockey doe je met een…?

Super leuk voor alle hockey fans: maak zelf een hockeystick! De basis is een stevige kartonnen buis, en verder kan je je creativiteit er natuurlijk gewoon lekker op los laten. Het voorbeeld hierboven komt van ZoSan&Co.

Sportieve surprise en grabbelton ineen

Ook een tof idee: maak een surprise en grabbelton ineen! Met bovenstaand zwembad idee is dat heel gemakkelijk. En nog redelijk snel klaar ook! Kan je daarna lekker op zoek naar kleine cadeautjes om in het bad te verstoppen.

Surprise ideeën voor kinderen die van dieren houden

Heb jij toevallig het lootje getrokken van een kleine maar grote dierenvriend? Dan heb je ook meteen een idee waar je een surprise over kan maken. Die dierenliefde natuurlijk! En ook voor kinderen die van dieren houden hebben we leuke surprise ideeën op een rijtje gezet.

Knutsel een roze flamingo

Welk kind houdt er niet van dieren? En welk kind houdt er nou niet van een lekkere roze flamingo? Van de surprise hierboven word je meteen al blij, ook al zouden er niet eens cadeautjes in zitten. En hij is gemakkelijker te maken dan je denkt! Kijk maar eens op de website van de creatieve bedenkers bij Stabilo.

Surprise ideeën voor kinderen die dol zijn op katten

Hartstikke leuk en vrij gemakkelijk om te maken: deze leuke katten surprises. En ongetwijfeld een enorm succes als je het lootje van een echte kattenvriend hebt getrokken. Dit knutselidee komt van First Palette.

Kleine knabbelaar, knutsel een konijn

Met pompons kan je hele leuke surprises maken. En vooral omdat je er heel gemakkelijk ook leuke beestjes van kan knuffelen! Zeg nou zelf, de surprise hierboven is toch eigenlijk al een cadeautje om te krijgen op zich? Het idee komt van Koopmans.

Surprise ideeën voor kinderen die van lekkers houden

Wie zoet is, krijgt lekkers! En wie houdt er nu niet van lekkere dingen? Soms trek je bij surprise een lootje waarvan je denkt: wat moet ik hier nou van maken? In dat geval kan je altijd gewoon iets lékkers maken. Want dat valt bij iedereen in de smaak!

Afhalen anno tegenwoordig: surprise!

Als wij vroeger eten gingen bestellen was dat friet, Chinees of pizza. Maar de kindjes die anno tegenwoordig opgroeien hebben daar een aardige keus bij gekregen. Sushi! Ook voor veel kids opeens hun lievelingseten. En daar is deze sushi surprise heel erg geschikt voor!

IJs kan altijd!

Altijd lekker: een ijsje. Mocht sushi toch niet helemaal in de smaak vallen dan kan je beter voor deze surprise ideeën voor kinderen gaan. Maak een ijs surprise zoals Joyce en Lotte al eens gedaan hebben.

Nog effe wachten… Pizza!

Wat een pareltje zeg, van Myrthe Creemers. Deze pizza oven mag zeker niet ontbreken in ons lijstje met leuke surprise ideeën voor kinderen. Wat een leuk idee! En welk kind is er nu niet gek op pizza?

Surprise ideeën voor kinderen die van muziek houden

Zit jouw kind bij een zangclub, of leert hij of zij een instrument te bespelen? Dan zou het zomaar kunnen dat ook bij die vereniging surprise wordt gedaan.

Geen zorgen, want deze kids hebben natuurlijk meteen één hobby waar je inspiratie door krijgt: hun muzikaliteit! Toch nog wat surprise ideeën nodig voor kinderen die van muziek houden? Die vind je hier.

Daar zit muziek in!

Is muziek maken meer je hobby dan knutselen? Dan kan je met bovenstaand idee heel simpel toch een leuke surprise in elkaar bouwen. Deze piano is gemakkelijk om te maken, maar toch heel leuk om te krijgen!

Een gitaar surprise maken

Met een lege doos kan je in een handomdraai een mooie gitaar maken. Het is iets meer werk dan de vorige muzikale surprise, maar het resultaat mag er zeker wezen, toch? Dit leuke idee is afkomstig van Lady Lemonade.

Kom maar op met die beat!

Voor alle ritmische kinderen die dol zijn op drummen is bovenstaande surprise wel héél gaaf om te krijgen. Er kunnen trouwens ook lekker veel cadeautjes in! Maar het is natuurlijk wel een heel karwei, dus creativiteit hebben is bij het maken van deze surprise extra belangrijk!

minion surprise maken

Een minion surprise maken

En last but not least, deze minion surprise is ook fantastisch toch? Uitleg over het maken hiervan vind je in de blog die we er eerder over geschreven hebben.

1 gedachte over “Surprise ideeën voor kinderen: 15+ knutsel inspiratie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven