Suus, working mam van week 12

En dan ineens zit je achter de pc een verhaal te typen omdat ook ik een trotse werkende mama ben. Met één verschil met de meeste mama’s, ik heb een pleegkind. Het liefste leukste en mooiste pleegkind dat er is, dat dan weer wel.

Ik heb altijd met een grote mond geroepen, als ik 32 jaar oud ben en geen relatie heb, word ik toch mama. Die leeftijd kwam ineens wel heel dichtbij en inderdaad alleenstaand. Voor mij de vraag hoe ik mijn wens mama te worden in ging vullen. Toevallig kwam ik in gesprek met een collega welke voor een pleegkindje zorgde. Al snel ging “het balletje rollen” en had ik mezelf ingeschreven voor de “Stap” cursus 

Halverwege het jaar begon de cursus en voor het einde van dat jaar had ik de stempel “GESCHIKT pleegouder” te pakken. En toen begon het wachten op………… Het zou wel eens een half jaar tot een jaar kunnen duren voor ik mijn eerste telefoontje zou krijgen. En dat wilde nog niet zeggen dat de plaatsing dan definitief zou zijn. Ikke heel nuchter bij die gedachte, want normaal moet je toch ook 9 maanden wachten tot je je kindje in je armen kan sluiten en sommige is het ook niet gegeven dat het in 1 keer zou lukken.

18 dagen na mijn “GESCHIKT” ging de telefoon. Pleegzorg”Wij willen je graag een voorstel doen. Er gaat binnenkort een baby geboren worden en willen vragen of jij de zorg op je wil nemen?”

Geloof me, als je zo’n telefoontje krijgt, staat heel je wereld een moment op zijn kop. Na 4 rondjes supermarkt (zonder iets in mijn winkelwagen te doen) en een telefoongesprek met mijn baas, want kon ik dit wel maken op zo’n korte termijn,  heb ik volmondig JA gezegd op dit avontuur.  De letterlijke woorden van mijn baas waren:”Als dit jouw wens is, gaan wij dat regelen en moet je jezelf om het werk even geen zorgen maken.”

Binnen 24 uur had ik dankzij vrienden, collega’s en sociale media de hele babyset in huis en was het kleintje meer dan welkom.
Uiteindelijk is het kindje korte tijd later prematuur geboren en een dag na de geboorte geplaatst in een ziekenhuis in mijn woonplaats, zodat ik het iedere dag kon buidelen, voeden en verzorgen. Na 4 weken logeren en alle stappen van het prematuur zijn te hebben doorlopen in het ziekenhuis mocht hij mee naar huis en was ik 6 weken vrij om aan mijn rol als mama te wennen. Het mooiste wat er is!!

Daarna kwam het werk weer om de hoek kijken. In het begin moest het echt even een plekje vinden, mijn kleine man naar de gastouder te brengen. En dat terwijl ik echt een top gastouder heb, waar hij letterlijk dag en nacht terecht kan. Is ook wel nodig, want als alleenstaande moeder met onregelmatige diensten, heb je een goed netwerk nodig.  Gelukkig was dit al geregeld voor ik überhaupt aan de STAP cursus begon. Vrienden van mij hebben aangeboden op te passen op mijn pleegkind. En dat doen ze nog steeds met veel liefde en plezier.

Inmiddels vind ik het heerlijk niet alleen maar over welk merk luiers, sprongetjes en bezoekjes aan het consultatiebureau te praten. Heerlijk die afwisseling van werken en mama zijn. En ook mijn zoontje heeft het prima naar zijn zin bij de gastouder en dat maakt werken een heel stuk makkelijker Ik besef me dat ik het lotje uit de pleegzorg loterij te pakken heb en dat niet alle verhalen zo positief zijn, maar ieder kind heeft toch wel eens iets……….

Wij gaan het samen maken en heb veel zin in de toekomst. Dit allemaal dankzij de afwisseling van mama zijn en werken!!

 

Ook eens working mam in de spotlight zijn? Geef jezelf op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

3 gedachten over “Suus, working mam van week 12”

  1. Ans van de Pas

    Beste Suus,

    Met bewondering heb ik je verhaal gelezen. Fantastisch dat je een kindje gelukkig maakt met veel liefde en zorg. Je bent een waardige working mam van de week, en dat in een tijd dat er zoveel te doen is over pleegouders die ook met liefde kinderen opvoeden. Geniet van je kindje.

    Lieve groet Ans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top