Suzanne Faber, working mam van week 27

Ik ben Suzanne. Moeder van Hannah (19 mnd) en tekstschrijver. Ik schrijf webteksten voor bedrijven zodat zij meer omzet via hun website behalen. Daarbij let ik op de vindbaarheid van de website in zoekmachines, maar zorg ik er ook voor dat mijn webteksten overtuigend zijn. Dat is heel belangrijk, want aantrekkelijke webteksten zorgen voor meer nieuwe klanten. Heerlijk creatief werk, dat ik voor het grootste deel vanuit mijn eigen huis kan doen.

Vaak reageren mensen met verbazing als ik vertel dat Hannah twee dagen per week naar het kinderdagverblijf gaat. Want ik ben toch thuis? Maar zo werkt het natuurlijk niet. Mijn werk vraagt veel concentratie. Een goede webtekst is niet in een kwartiertje geschreven. En dan heb ik het nog niet eens over de telefoongesprekken met klanten en het maken van offertes en facturen waar ik mijn aandacht bij moet houden. Dat gaat niet met een enthousiaste dreumes in de buurt.

Hannah heeft het erg naar haar zin op het kinderdagverblijf. Gelukkig maar, want zo kan ik zelf ook echt genieten van mijn werk. Meestal breng en haal ik haar. Het voordeel van eigen baas zijn: ik ben een stuk flexibeler dan mijn vriend. Dat is voor Hannah ook fijn. Als ze moe is, mag ze van mij gerust wat langer slapen. Ik start dan vast op en breng haar weg als ze wakker is. En als Hannah ziek is, gooi ik mijn planning om zodat ze bij me kan blijven die dag. Die vrijheid is heel fijn, ik werk dan ’s avonds langer door.

We hebben ons ritme nu gevonden, maar dat heeft best wat tijd gekost. Onze start was heftig. Een zware bevalling en Hannah die binnen twee weken in het ziekenhuis werd opgenomen met buikgriep. In die tijd dacht ik helemaal niet aan werken. Toen ik na drie maanden weer wilde beginnen, kostte me dat echt de nodige moeite. Gelukkig paste mijn schoonmoeder op, zo kon ik rustig opstarten. Heerlijk om tussen de middag even lekker met mijn baby te knuffelen. Pas na vijf maanden ging Hannah voor het eerst naar het kinderdagverblijf.

In de avonduren en in het weekend ben ik regelmatig aan het werk. Mijn vriend brengt Hannah om 19.00 uur naar bed en dan ga ik meteen aan de slag. In de toekomst wil ik graag meer werken, daarom praten we regelmatig over de verdeling tussen werk en zorg. We willen voldoende tijd en aandacht aan Hannah geven. Een veilige basis voor ons kind, dat vinden we het allerbelangrijkste.

Mijn vriend is echt een geweldige steun voor me. Hij is net zo enthousiast over mijn bedrijf als ik. Door zijn werk als online marketeer hebben we vaak heerlijke gesprekken. Het is fijn om een klankbord te hebben, iemand die het echt begrijpt en daarom ook goede adviezen geeft.

Samen bedenken we de mooiste dingen. Mijn huidige website hebben we helemaal zelf gemaakt, van ontwerp tot bouw. Dat geeft een heel voldaan gevoel. Nu de website bijna een jaar online staat, begint het weer te kriebelen bij ons. We zien zoveel verbeterpunten dat we binnenkort een nog mooiere en betere versie gaan maken. Daar verheugen we ons nu al op.

Gelukkig kunnen we ook goed afstand nemen van ons werk. We brengen genoeg tijd door als gezin. Juist die momenten geven ons nieuwe energie. Een stukje fietsen, naar de speeltuin of samen poffertjes bakken: van die kleine dingen worden we blij!

Over mijn opvolging hoef ik me geen zorgen te maken. Hannah lijkt mijn talent voor taal te hebben geërfd. Prachtig, hoe ze al kleine zinnetjes formuleert en alles wat ze observeert in woorden probeert te vangen. Op die momenten herken ik mezelf echt in haar. Het zou leuk zijn als Hannah het stokje ooit overneemt.

Zelf ook een keer in de spotlight staan? Geef je hier op!

1 reactie op “Suzanne Faber, working mam van week 27”

  1. Suzanne geeft haar dochter het goede voorbeeld als je t mij vraagt. Gewoon je werk doen en er serieus mee omgaan. Tegelijk is ze een liefhebbende moeder. De opvang is ook goed voor Hanna. Interactie met andere mensen en kinderen maakt haar alleen maar completer en weerbaar. Wereldvreemde kinderen zullen altijd meer aandacht nodig blijven hebben.
    Dus Suzanne, was leuk te lezen. Doe je goed hoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top