Leuk voor jonge meiden: Suzy D in de puree

‘Oh dat is net zoiets als ‘hoe overleef ik!’ Oudste dochter (bijna 10) is suzydmeteen enthousiast als ze het boek ‘Suzy D in de puree’ ziet liggen. Ze begint te bladeren in het vrolijk vormgegeven boek. “Mam, er staat hier vanaf 11 jaar.” Ze weet wat dat betekent, dan screen ik het boek eerst even. Gelukkig, er komt geen sex in voor, verder dan een partijtje zoenen gaat de hoofdpersoon niet. Ik bespeur ook geen zinloos geweld of andere heftige zaken. Ik geef het boek weer terug. Ze begint te lezen. En te lachen. Succes dus. “Bewaar je het boek niet liever voor op vakantie? Je bent toch nog in een biebboek bezig?” Ik krijg gelijk, het boek gaat in de koffer. Suzy D mag met ons mee!

Over Suzy D

“Ik, Suzy Dilletjes (nee, níét Billetjes) trek rampen aan als een magneet. Zo heb ik mezelf onsterfelijk belachelijk gemaakt bij de voetbalwedstrijd van mijn vriendje Danny. En mijn zus wil dat ik op haar bruiloft een limegroene jurk aantrek. Over voor gek staan gesproken! En dan nog iets: er zit een nieuwe jongen in mijn klas en hélp, wat is hij sexy! Als ik te lang in zijn ogen kijk, ga ik nog domme dingen doen… Gelukkig is mijn beste vriendin Mirthe er ook nog!”    

Suzy D 

Over de schrijfster

In Engeland zijn er al 10.000 exemplaren verkocht van Suzy D. in de puree. Niet slecht voor een debuut! Schrijfster Karen Saunders studeerde Creative Writing in Engeland en werkte onder andere als lerares op een basisschool en als PR-dame op een uitgeverij. Net als Suzy D. is Karen een wandelende ramp, en ze vormde dan ook haar eigen inspiratiebron!

Het oordeel van de doelgroep

Mijn dochter heeft genoten van het boek. “Het is grappig, er gaat heel vaak iets mis. En ze heeft een leuk vriendje.” Het is een leuk boek, waar geen zware boodschap in verwerkt is, maar waar jonge meiden zichzelf in kunnen herkennen. De onzekerheden, de soms onhandige acties, iedereen heeft er op die leeftijd wel eens last van. Door de herkenning zal dit boek misschien wel net zo populair worden als de ‘hoe overleef ik’ boeken.

Suzy D. in de puree, ISBN 9789026137852, Karen Saunders, leeftijd 10 – 12 jaar, 304 bladzijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven