Sylvia Beugelsdijk-Franssen, working mam van week 26

Ik ben Sylvia Beugelsdijk-Franssen, 36 jaar jong. Woon in Herkenbosch in Midden-Limburg. Ik werk 20 uur op een PR-afdeling van een middelbare school. Ik heb een lieve man, die een eigen schildersbedrijf heeft. We zijn samen ouders van een hele lieve zoon Bram. Hij is 9 jaar.

We hebben heel lang verlangd naar een tweede kindje. Na 3 IVF-pogingen, waarvan de eerste geslaagd was, maar helaas na 11 weken zwangerschap uitmondde in een miskraam, heb ik de knop opeens om kunnen zetten, door te gaan schrijven. Dat is nu ongeveer een jaar geleden. Ik was namelijk met (mijn collega) Ilse Annegarn ingedeeld om een open dag te ‘draaien’ op een van de locaties van onze organisatie. We kwamen aan de praat en van het een kwam het ander. Zij bleek al een boek geschreven te hebben, dat heb ik toen geredigeerd. We zijn in heel korte tijd hele dikke vriendinnen geworden EN hebben nu dus samen een boek geschreven. En ’t heel beladen issue ‘tweede kindje’ heb ik door het ontdekken van die hele grote (en natuurlijk heel andere) passie schrijven een plekje kunnen geven. Tuurlijk doet ’t af en toe nog eens flink pijn, zeker als ik me realiseer dat Bram gewoon nooit een (speel)kameraadje ‘in huis’ heeft. Maar ’t slijt. Ik had echt een jaar geleden, nooit durven dromen dat ik zover zou zijn met mijn gevoelens hieromtrent.

Het heeft allemaal zo moeten zijn dat Ilse en ik elkaar hebben leren kennen en dat hierdoor ook mijn schrijfaspiraties boven zijn komen borrelen, net toen we bezig waren met onze laatste zeer teleurstellende IVF-poging…

20 uur werken, de opvoeding, het huishouden, de vrouw zijn van een ondernemer (die nooit klaar met werken is!), mijn sociale contacten EN ’t schrijven van een boek en nu al de PR eromheen een behoorlijke klus is. En er moet hier en daar wel eens geschipperd worden, maar het is goed te doen. En als alles lukt, krijg je energie voor 10!

We zijn van plan aan deel 2 te gaan schrijven. Ik heb er al enorm zin in. We hebben zoveel plezier beleefd aan passie en piemelbloemen, dat willen we WEER en zo snel mogelijk. Alleen nu met al die PR hebben we de rust niet om eraan te beginnen. Maar ’t komt…

Wil je ook een week lang in de spotlights? Geef je dan hier op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

3 gedachten over “Sylvia Beugelsdijk-Franssen, working mam van week 26”

  1. Ik ben er heeeeeeeeeeeeel trots op dat Sylvia mijn vriendin is én dat ik samen met haar ‘passie en piemelbloemen’ heb kunnen schrijven. Schrijven is in korte tijd haar grootste passie geworden en dat is geweldig, kan ik uit ervaring zeggen 🙂

  2. Ans van de Pas

    Hallo Sylvia,
    Ik lees als 65 jarige oma iedere dag de leuke,ontroerende en herkenbare blogs van jullie, jonge vrouwen en vooral moeders,geliefden, managers van een huishouden en daarbij belangrijk in de economische welvaart. Maar Sylvia wat mij in jouw verhaal opviel was iets waar mijn man en ik zelf mee te maken hebben gehad, n.l de wens van een tweede kind.Ik heb mij daar ook bij neer moeten leggen en ben mijn leven anders gaan invullen. Samen met mijn man had ik een eigen zaak, maar altijd tijd voor vriendjes van onze enige zoon. Hij heeft ons als volwassen persoon heel duidelijk gemaakt dat hij een fantastisch leven heeft gehad bij ons en zich nooit eenzaam heeft gevoeld. Dus als ik je blog zo lees heeft jullie zoon Bram ook een fijn leven met vriendjes en zal zich daarom waarschijnlijk ook niet eenzaam gaan voelen. Maar ik snap wel jouw pijn!!!!
    Lieve groet Ans van de Pas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top