Je t-shirt pimpen? Dat doe je in een handomdraai!

Wij vinden effen t-shirts maar saai en dus gaan wij graag ons t-shirt pimpen! Dochter lief is vooral degene die het voortouw neemt in het pimpen van shirts. Als zij iets leuks heeft gezien in een boek, tijdschrift, op school of via een of andere reclame langs de weg dan moet dat meteen thuis op papier gezet worden. Een kleine creatieve geest dus.

T-shirt pimpen via transfer papier

Laatst had ik transfer papier gekocht bij de Hema en later nog via een online winkel. Ik heb haar uitgelegd wat de bedoeling is van die vellen: “als ze een leuk idee heeft om op het shirt te printen, dan kunnen we dat met deze vellen doen.  Mama zoekt dan op de computer een plaatje op welke je op je shirt wilt hebben. We printen het dan op een van deze vellen en daarna kan ik het met het strijkijzer op het shirt maken”. Zo gezegd, zo gedaan! Mijn meisje had al een aantal ideeën.

t-shirt pimpen

Ze wil al heel erg lang een t-shirt pimpen met opdruk van Alice in Wonderland. Die zijn in de winkel niet zomaar te vinden en zelfs online kan ik er maar weinig van vinden. Maar madam had in haar hoofd dat ze voor haar verjaardagspartijtje in een Alice in Wonderland t-shirt met opdruk wilde (uiteindelijk heb ik ook nog een Alice in Wonderland outfit voor haar op de kop getikt, maar dat terzijde). Het t-shirt met Alice in Wonderland opdruk moest en zou er komen, dus we zijn op Pinterest gaan struinen en hebben een mooie opdruk gevonden om te drukken.

Verder wilde ze nog een shirt met veren erop. Ook daarvoor hebben we weer zitten zoeken op het internet, totdat ze een gave afbeelding gevonden had. Ook die hebben we geprint en (in kleur) op een shirt gedrukt. So far het t-shirt pimpen voor mijn dochter, ook mijn kleine vent moest nog aan zijn trekken komen. Twee shirts met een stoere opdruk stonden op de wishlist. Een met de tekst: Whatever. En nog een die past bij zijn andere Batman shirts, met Bam Boom Pow erop.

Zo hebben beide kids leuke unieke shirts om te dragen. De transfer papier vellen zijn te koop bij verschillende winkels. Zoals eerder genoemd bij de Hema, maar ook kantoorartikelen winkels hebben ze vaak. Online zij ze regelmatig goedkoper te vinden dan in die winkels die ik genoemd heb, even shoppen dus! Super leuk om samen met je kinderen zelf opdrukken te zoeken (en te vinden) voor op de shirts.

Tips:

  • Print met een inktprinter (anders kan je de inkt niet op het shirt strijken)
  • Je moet de afbeelding gespiegeld printen. Als je geen tekst in je afbeelding hebt zitten is dit niet perse nodig
  • Zorg dat je het kledingstuk eerst gewassen hebt voordat je het gaat pimpen (een nieuw shirt dus eerst even wassen)
  • Zorg dat je shirt niet gekreukeld is, het is zonde als je afbeelding er niet strak op komt te staan in verband met kreukels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven