Een heerlijk gezond taco recept wat snel klaar is én erg lekker

Een taco recept wat naast héél lekker ook nog eens hartstikke gezond is, wie wil dat nu niet? Als je dit taco recept maakt weet ik zeker dat het een hit is, bij iedereen die aan tafel zit!

taco recept

Taco recept per toeval ontdekt

Dit taco recept heb ik per toeval ontdekt toen wij meededen aan een challenge van Santa Maria. De challenge hield in dat we een week lang geen telefoon aan tafel zouden hebben en om dat een beetje vol te houden werden we beloond met een lekkere box met producten van Santa Maria waaronder de Tex Mex taco producten. Hmmm.

Vinden we hier allemaal lekker, taco’s. Toch eten we ze niet zo heel vaak omdat ik altijd het idee heb dat we dan niet genoeg groenten eten. Nu heb ik echter dé oplossing hiervoor gevonden. Geheel toevallig is dan ook dit taco recept ontstaan, maar het is vreselijk lekker én er zitten voldoende groenten in!

Gebruik dus zeker eens een keer mijn geheime ingrediënt door de vulling. Ik weet zeker dat niemand het in de gaten heeft en dat iedereen van dit recept met taco’s smult!

Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.

Heerlijk gezond recept met groentes

Om het klaar te maken heb je de volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • Tacoschelpen (3 stuks per persoon)
  • Kruidenmix voor tacovulling
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 4 knoflookteentjes
  • 300 gram gehakt
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • taco saus
  • sla
tefal hakmolen uien
taco recept gezond

Taco recept klaarmaken

Het bereiden van het taco recept is ook een eitje:

  • Verwarm de oven voor op 125°
  • Snipper de uien en de paprika, ik doe dat zelf met deze Tefal hakmolen, echt een ideaal apparaat en geen stroom nodig!
  • Fruit de ui en parika in een beetje olie met de uitgeperste knoflook
  • Voeg het gehakt en de kruidenmix toe en zorg dat deze goed geruld wordt
  • Stop intussen de tacoschelpen in de oven
  • Als het gehakt gebakken is, voeg dan de bloemkoolrijst nog een paar minuten toe en je vulling voor dit taco recept is klaar

Het vullen van de taco’s doen wij dan zelf aan tafel, maar je kan het natuurlijk ook zelf vooraf doen. Wel direct opdienen zodat het niet te koud wordt. Zijn de taco’s gevuld, dan voeg je nog een beetje sla toe voor de knapperige bite en een klein beetje tacosaus.

Zo heb je binnen no-time een heerlijk taco recept genmaakt wat ook nog eens heel gezond is door de bloemkoolrijst die je hebt toegevoegd. Aangezien deze bloemkoolrijst de smaak helemaal opneemt heb je niet eens in de gaten dat je bloemkool eet.

taco recept tortilla

Tip voor leftovers van dit taco recept

Heb je nog vulling over? In ons geval is dat eigenlijk altijd zo, maar ik gooi de overgebleven vulling nooit weg. Om te beginnen kan je deze vulling nog lekker eten met lekkere nacho chips of tortilla chips van Tex Mex. Maar je kan er bijvoorbeeld de volgende dag ook bruine bonen en wat andere ingrdiënten toe om er een chili con carne van te maken. Kan uitstekend! Opbakken met een gebakken eitje is overigens ook erg lekker, dus keuze genoeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven