Je tafel dekken voor een high tea? Zo doe je dat!

Je wilt een high tea organiseren maar weet niet zo goed hoe je de tafel moet dekken? Dan is dit blog echt iets voor jou, want ik geef je hier voldoende tips en inspiratie om op een toffe manier je tafel te dekken voor een high tea!

Zit, lees, en smul mee van alle leuke ideeën zodat je daarna vol inspiratie zelf aan de slag kan!

tafel dekken voor een high tea

High tea tafel dekken; dit kan je doen

Een high tea organiseren is tof. Het is niet alleen makkelijker om een high tea (vooraf) te organiseren dan bijvoorbeeld een 6 gangen diner, maar het is ook nog eens gezelliger. Waarom? Omdat een high tea een stuk ongedwongener is.

Je zit allemaal gezellig met elkaar aan tafel en jij kan er als gastvrouw gewoon bij zitten omdat je niet zoveel meer in de keuken hoeft te staan. Het is een soort tapas serveren maar dan voor de lunch en zonder Spaans tintje.

Maar los van het feit dat je vooraf moet bedenken wat je allemaal wilt serveren, moet je ook nog eens bedenken hoe je de tafel zal dekken voor de high tea.

Want we weten het allemaal… het oog wil ook wat!

10 ideeën voor je high tea met vriendinnen !

Met een leuke tafelversiering maak je van je high tea gegarandeerd een succes! Los van het feit dat je high tea hapjes natuurlijk moeten smaken! Heb je daar nog inspiratie voor nodig? Kijk dan eens bij onze picknick recepten, daar zit ook vast wat voor een high tea tussen.

1. Kies bewust voor een bepaalde stijl

Om je high tea tafel eruit te laten springen is het belangrijk dat je voor een bepaalde stijl kiest. Het mag best een vrolijke boel worden, maar geen allegaartje, dat zou jammer zijn.

Kies dus bewust voor bijvoorbeeld een klassiek gedekte high tea tafel, of een high tea tafel met een vrolijke noot.

2. Pannen of schalen op tafel?

Bij het aankleden van je tafel kies je liever voor schalen dan pannen, tenzij je pannen in je keuken hebt die een mooi kleurtje hebben, dan passen ze ook helemaal op een vrolijk gedekte high tea tafel.

Denk bijvoorbeeld aan een mooi gekleurde emaille braadpan, of een bakpan in een mooi kleurtje zoals onze roze variant!

En anders laat je je pannen gewoon op het aanrecht staan en serveer je de inhoud op een mooie schaal.

3. Etagères zijn een must

Aangezien jij een high tea voor je vriendinnen of familie verzorgd zal de tafel bij het dekken warschijnlijk propvol komen te staan. Je hebt immers allerlei lekkere dingen in huis gehaald en klaargemaakt om te serveren.

Etagères zijn in dit geval onmisbaar.

Ze zijn niet alleen héél praktisch als je het hebt over de ruimte, maar ze zien er ook nog eens heel gezellig uit. Zo wordt het peanuts om je tafel leuk aan te kleden!

4. Je tafel dekken met verschillende glaasjes en kopjes tijdens de high tea

Een high tea wordt meestal op een tijdstip gegeven dat er vanalles gedronken kan worden.

Denk hierbij aan koffie of thee, maar ook verse sapjes en water zijn natuurlijk onmisbaar. En wat dacht je van een heerlijke Cava om met je vriendinnen te toosten?

Dek de tafel dus voor de juiste hoeveelheid personen die er op de high tea komen én met de juiste hoeveelheid kopjes en glazen. Dus minimaal een thee/koffie kopje, een sapglaasje én een wijnglas of fluitje als je iets met bubbels schenkt.

5. Je high tea tafel bij het dekken aankleden met bloemen

Natuurlijk mag een bos fleurige bloemen niet ontbreken bij het dekken van de tafel voor je high tea. Kies hierbij voor fleurige bloemen zoals een pioenroos. Óf ga voor meerdere kleinere glaasjes waar je een paar veldbloemen in plaatst. Allebei leuk!

6. Ook kaarsen mogen niet ontbreken

Een prachtige kaars mag tijdens het dekken van je high tea tafel natuurlijk ook niet ontbreken.

Tip: Kies voor fijne led kaarsen in plaats van echte kaarsen. Bij een high tea hangt iedereen regelmatig over de tafel heen om wat lekkers te scoren. Je wilt dan natuurlijk niet het risico lopen dat iemand in een kaars gaat hangen!

7. Vergeet het tafelkleed niet

Natuurlijk mag keuken- en tafeltextiel ook niet ontbreken bij het dekken van de tafel, je high tea wordt nóg spectaculairder met mooi tafeltextiel.

Je kan hierbij denken aan een prachtig katoenen tafelkleed, maar ook een mooi effen kleed met een bijzondere loper erop kan tof staan.

Hou wel in de gaten…. hoe drukker het servies, hoe rustiger het tafeltextiel dient te zijn voor een mooie combinatie.

8. Je tafeldekken met mooi high tea servies

Een aantal jaren geleden vonden we het helemaal niets, dat drukke servies. Maar tegenwoordig is een bloemetjes servies weer helemaal trendy.

Dus trek dat servies van je oma uit de kast en dek er je tafel mee, dan heb je binnen no -time een gezellige high tea aankleding.

Want júist bij een high tea mag het servies wel wat extra’s hebben, je weet wel, zo’n écht Engels patroontje zoals hierboven, dat is toch fantastisch!

9. Werk met lagen

Hoe meer lagen, hoe beter zou je bijna denken, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Toch kunnen lagen wel een extra dimensie geven aan een gedekte high tea tafel.

Werk bijvoorbeeld met een mooi placemat in dezelfde tint als je servies (of juist een hele andere tint), en met grote onderborden en kleinere bordjes in verschillende prints.

Zo kleed je binnen mum van tijd de tafel op een prachtige manier aan.

10. Kies voor een tafelindeling

Het ligt misschien niet helemaal voor de hand, maar als je een wat grotere groep vriendinnen uitnodigt voor een heerlijke high tea dan is een tafelindeling helemaal geen slecht idee bij het dekken van de tafel.

Op deze manier zorg je er in ieder geval voor dat er een goede mix ontstaat aan tafel en dat iedereen op een prettige plek komt te zitten. Jij kent immers jouw vriendinnen het beste en weet precies wie je het beste bij elkaar kan zetten. Toch?

11. Verschillende soorten losse thee

Een high tea zonder thee is geen high tea toch? Kies bij het tafel dekken voor verschillende soorten losse thee en als je het helemaal tot in de puntjes wilt verzorgen dan krijgt ook iedereen zijn eigen thee ei.

Zo kan iedereen zijn eigen keuze maken op het gebied van thee en het staat nog leuk ook!

Kort samengevat over het dekken van je tafel bij een high tea

Denk bij het organiseren van een high tea niet alleen na over de lekkere hapjes die je gaat serveren, maar ook over de tafelindeling en de manier waarop je de tafel dekt.

Leuke tafelaankleding en decoratie doet al heel veel tijdens de high tea. Zorg er wel voor dat je de ruimte houdt aan tafel om alle bordjes en glazen (en theepot) goed kwijt te kunnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven