Tafelklets! houdt het gezellig aan tafel tijdens het avondeten

Vrolijk kwebbelend eten mijn kinderen een uiterst voedzame maaltijd. Mijn man en ik praten even bij. Het is het fijnste moment van de dag; het avondeten. Ja, in mijn dromen dan hè, want de realiteit is vaak anders! Ruziezoekende kinderen – want wie mag het eerste over school vertellen ? Heen en weer gewiebel, geklier met het eten, dat sowieso ‘vies’ is, herhaaldelijk ‘mag ik al van tafel?’. Om dit te doorbreken leg ik het boek Tafelklets op tafel.
tafelklets

Tafelklets trekt de aandacht

‘Mam, je mag niet lezen of spelen onder het eten!’ Ze hebben gelijk, maar voor dit boek maken we een uitzondering. De oudste herkent de vormgeving. ‘He, dat is net als mijn slaapklets!’ Al een tijdje vult zij elke avond trouw een pagina van het boekje ‘Slaapklets!’ in, en bespreken we dit samen. Een gezellige afsluiting van de dag. Toen ik zag dat dezelfde uitgever, een nieuw boekje op de markt bracht, namelijk ‘Tafelklets!’, kon ik niet wachten om dit met mijn kinderen uit te proberen.

Het avondeten wordt er gezelliger op!

Juist op een moment van de dag dat we wel een steuntje kunnen gebruiken. De eerste keer is het even wennen, en ook even strijden over wie welke kleur heeft. Iedereen aan tafel heeft namelijk zijn eigen kleur en zo zie je wie wat heeft ingevuld. Het lijkt mij wel handig als ik het schrijfwerk doe. Na enig verzet, is iedereen het ook daarover eens. De pret kan beginnen 😉 .

tafelklets

Wat kan je doen met Tafelklets ?

We mogen een aantal sterren voor de maaltijd geven. Ik vrees dat ik keihard word neergesabeld als kok, maar mijn kinderen zijn mild in hun beoordeling. Met dit nieuwste kletsboek Tafelklets wordt het eten niet lekkerder, maar het wordt wel gezelliger aan tafel. Je begrijpt dan ook vast wel dat je als kok (vaak de moeder waarschijnlijk) wel een dikke huid moet hebben. Het komt namelijk regelmatig voor dat je kinderen wél commentaar zullen hebben op het eten. En dat is misschien even slikken.

Maar als dit inhoudt dat het er aan tafel toch gezelliger op wordt, dan kan ik dat wel hebben. Jij vast ook!

Vragen en opdrachten in het boekje

De vragen en opdrachten zijn leuk en soms verrassend. Het kost weinig tijd om in te vullen, een kleine moeite, groot plezier. Soms praten we langer door over de opdrachten en vragen en is het een goede aanleiding voor een geanimeerd gesprek. Soms is het alleen even invullen.

Ik vind het zelf leuk om te zien hoe de smaak van mijn kids verschilt. Achterin het boek is een groenterapport opgenomen. Grappig dat de ene keer de sperzieboontjes van zoonlief niet meer waard zijn dan een 2 en een andere keer een dikke 8. Ook wel logisch, soms komen ze uit een potje en soms vers van de groenteman. Na een dikke week proberen zijn we er allemaal over uit, dit boek mag op tafel blijven komen.

tafelklets

Het is trouwens ook een mooie manier om de smaakontwikkeling van je kinderen te blijven volgen. Het geeft afleiding aan tafel maar is daarnaast een prachtig naslagwerk wat je overhoudt!

Wil jij ook ‘Tafelkletsen’ met je kind?’ Je vindt het boek hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven