Tagliatelle broccoli; lekkere pasta met kip en broccoli uit de slowcooker of pan

Bij deze tagliatelle broccoli lik je je vingers af. Ik geef je hieronder het recept voor in de slowcooker en voor de tagliatelle met broccoli en kip om te maken in de pan. Handig, zo kan iedereen het maken. Wil je meer weten over het gemak van de slowcooker, lees dan even hier.

tagliatelle broccoli

Tagliatelle broccoli en kip recept met boursin

Deze tagliatelle broccoli is heerlijk zacht van smaak. Nu gaan broccoli en tagliatelle sowieso heel goed samen, maar als je dat mixt met wat kruidenkaas dan heb je helemaal een lekker maaltje. Eet je trouwens liever prei dan broccoli, dan kan je mijn tagliatelle kip recept eens proberen. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

 • 2 stronken broccoli
 • 2 kipfilets
 • 1 ui
 • 1 bakje champignons
 • 2 puntpaprika’s
 • 4 knoflookteentjes
 • 1 pakje boursin
 • 1 rode peper
 • 250 ml kippenbouillon
 • beetje peper en zout
 • potje gegrilde groenten pesto
 • tagliatelle
tagliatelle met broccoli en kip

Ben je op zoek naar meer slowcooker inspiratie? Ik ben auteur van dit slowcooker e-book met 60 heerlijke recepten.

slowcooker ebook
Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Voorbereiding voor het broccoli en kip mengsel

 • Snipper de ui
 • Snij de champignons in plakjes en de paprika in repen
 • Snij de broccoli in kleine stronkjes
 • Pers de knoflook uit
 • Snij de kipfilet in stukjes
Tagliatelle_broccoli_slowcooker

Tagliatelle broccoli en kip in de slowcooker

 • Leg de ui onderin de slowcooker
 • Champignons, paprika en broccoli er bovenop
 • Daarboven op de kipfilet blokjes
 • Voeg de kruidenkaas toe
 • De gegrilde groenten pesto kan erover en de geperste knoflook
 • Kippenbouillon toevoegen
 • rode peper er bovenop
 • Wat peper en zout toevoegen naar smaak
 • Slowcooker voor 4 uur op low, na 2 uur een keertje doorroeren
 • Eventjes de tagliatelle voor 2 minuten apart koken en je eten is klaar
 • Eet smakelijk!
tagliatelle met kip en broccoli uit de slowcooker

Tagliatelle en de kip met broccoli in de pan

Wil je dit recept met tagliatelle in de pan maken, volg dan onderstaande werkwijze:

 • Kook de broccoli 15 minuten
 • Snij de kipfilet in stukjes
 • Snij wat reepjes van de rode peper af
 • Fruit terwijl de ui met de knoflook aan in een wok
 • Voeg de kipfilet toe als de ui glazig begint te worden en bak deze even aan
 • Voeg de champignons en paprika toe
 • De stukjes rode peper erbij en even licht aanbakken
 • Voeg de kruidenkaas, de gegrilde groenten pesto en de kruidenbouillon toe
 • Voeg de broccoli toe als deze beetgaar is en laat nog op laag vuur sudderen voor 5 minuutjes
 • Peper en zout naar smaak toevoegen
 • Kook als laatste de tagliatelle gaar en je kan aan tafel.

Heb je een van de varianten gemaakt? Laat het hieronder in de reacties weten, vind ik altijd leuk en is ook voor onze andere lezers fijn om te lezen en uit te proberen met koken.

8 gedachten over “Tagliatelle broccoli; lekkere pasta met kip en broccoli uit de slowcooker of pan”

 1. Ik ga dit recept maken in mijn nieuwe slowcooker. Wat mij niet duidelijk is het potje gegrilde groenten pesto. Dat ken ik niet.
  Wat ik mis in je recepten zijn de hoeveelheden van de pakjes/potjes, gram kipfilet e.d.

  Zeee benieuwd naar het resultaat

  1. Hi Noeska, dat is de rode pesto variant. Volgens mij had ik hem toen van een leverancier waarvan ik een verspakket had ontvangen, maar je kan dit soort rode pesto’s ook wel in de supermarkt vinden. De hoeveelheden staan bovenin bij de ingrediënten. Ik ben inderdaad iets minder exppliciet als ik 2 kipfilets aangeef, maar volgens mij zit er niet zoveel verschil in wara je die 2 kipfilets vandaan, en 50 gram kipfilet meer of minder maakt niet uit hoor. Qua pesto zit het hele potje erdoor.
   Eet smakelijk!

 2. Lekkere soep zo!

  Nee maar echt, top recept. Alleen hij is wel erg waterig, misschien is het een idee om de laatste 2 uur de deksel van de slowcooker te laten?

  1. Haha Ruben, dankjewel. Fijn dat je het recept zo lekker vindt. En ik ben het met je eens hoor… er zou zeker wat minder vocht bij kunnen. Dat zal ik ook even in het recept zelf verwerken.

   In mijn beginperiode met het koken met de slowcooker deed ik braaf ‘overal’ vocht bij. Tegenwoordig doe ik dat bijna nauwelijk smeer (tenzij ik er soep in maak natuurlijk).

   Er komt al meer dan voldoende vocht van de groenten af tijdens het hele proces in de slowcooker. Je zou wat mij betreft dus de kippenbouillon hier inderdaad weg kunnen laten. Maar wel dan lekker een eetlepel tuinkruidenbouillon(poeder) toevoegen.

 3. Ik mis de kip in het pan-recept ?
  Ik had het op het eind nog netjes op het aanrecht liggen, haha. #evenzelfnadenkenismoeilijk

  1. O wat stom zeg! En ik zag het in eerste instantie ook niet, maar ik keek bij het slowcooker deel. Heb het er nu toch maar snel tussen gezet. Sorry! Hoop dat het je uiteindelijk toch gesmaakt heeft Renate 😉

 4. Het was heerlijk! Ik had geen bouillon toegevoegd maar vond de saus erg dun dus wat gebonden met maïzena. De gegrilde groente pesto kon ik niet vinden in de supermarkt dus rode pesto genomen. Ik had ook nog een eetlepel Italiaanse kruiden toegevoegd voor wat meer smaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven