Tagliatelle met spinaziesaus, binnen 20 minuten een gezonde maaltijd!

Tagliatelle met spinaziesaus. Lekker, makkelijk en ook nog redelijk gezond ook 😉 . Dit recept van de tagliatelle met spinaziesaus is voor 4 personen. Natuurlijk kan je in plaats van tagliatelle ook spaghetti of bijvoorbeeld penne gebruiken als je dat wilt. Zelf maak ik het meestal met spaghettisliertjes omdat de kids dat het lekkerste vinden. Voor een gezellig kleurtje kan je ook de rode variant van een pastasoort gebruiken.

Wil je overigens een keer met nog meer groenten werken en minder pasta in je gerecht? Gebruik dan eens de courgette spaghetti als variant op je pasta. Werkt uitzonderlijk goed, zelfs bij kinderen.

tagliatelle met spinaziesaus

Tagliatelle met spinaziesaus

In principe maak ik dit gerecht als ik een beetje inspiratieloos ben en het eten snel op tafel wil hebben. Als werkende moeder ben ik altijd op zoek naar snelle gerechten, dat snap je 😉 . Maar naast snel wil ik natuurlijk wel dat het ook voedzaam en redelijk gezond is. Met deze tagliatelle met spinaziesaus voldoe je in principe aan al die wensen. Een fijn gerecht voor een doordeweekse drukke dag dus.

Ingrediënten voor tagliatelle met spinaziesaus

De ingrediënten voor de tagliatelle met spinaziesaus zijn ook niet heel ingewikkeld.

  • 600 gram tagliatelle
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram spekblokjes
  • 400 gram champignons
  • 700 gram spinazie à la crème
  • peper

Check ook deze heerlijke spaghetti carbonara

Zo maak je de tagliatelle met spinaziesaus

Pel en snipper de uien en de knoflook, snij de champignons. Bak de spekblokjes met de ui en de knoflook 8 minuten in een droge koekenpan, voeg na 6 minuten de gesneden champignons toe en bak ze 2 minuten mee.

Voeg de spinazie toe en laat de groente ontdooien en opwarmen. Roer het saus mengsel zo nu en dan even door. Voeg peper naar smaak toe. Natuurlijk voldoende voor je eigen smaak, maar wat ons betreft mag dit best een beetje royaal.

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta af. Meng de spinazie-pastasaus door de tagliatelle of serveer apart. Wat jij wilt 😉 . Eet smakelijk !

tip: als je nog wat eieren hard kookt, dan kan dat ook heel lekker zijn door de spinaziesaus. Handig bijvoorbeeld als je een keer vegetarisch wilt eten. Dan vervang je de spekblokjes door 4 hardgekookte eieren. Mmmmm.

3 gedachten over “Tagliatelle met spinaziesaus, binnen 20 minuten een gezonde maaltijd!”

  1. Ik ben zo een absolute pasta fan en ben altijd op zoek naar nieuwe dingetjes om saus mee te maken. Deze ga ik dit weekend echt eens uitproberen, ziet er heerlijk uit!

  2. Pingback: Keukenprinses | Dagelijkse dingen en dromen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven