Vandaag wordt het tagliatelle. Tagliatelle met zalm, champignons en broccoli. Heerlijk ! Bij ons wel een beetje lastig te maken, omdat Frank geen zalm eet, en ik geen vlees…. dus ik geef hierbij de zalm variant, maar je kan de zalm ook vervangen door bv blokjes ham.
Wat gebruik ik allemaal ?
- Diepvriesbroccoli, of verse
- Tagliatelle (die in 3 minuten klaar is), liefst de groene
- champignons
- zalm uit blik
- 1 potje crème fraîche
- 1 grote hand vol walnoten
- peper en zout
En dan de volgende handelingen verrichten (zóóóó makkelijk):
Kook de brocolli beetgaar en maak in de tussentijd de zalm even goed schoon (van de graat af halen). Maak de champignons schoon en bak ze lekker even aan met zout en peper. ZOrg ervoor dat de walnoten gepeld zijn (of koop ze kan en klaar). Kook de tagliatelle pas als de rest al klaar is, want die is binnen 3 minuutjes gaar.
Tagliatelle gekookt ? Dan afgieten, de crème fraîche, de champignons en de zalm erdoor roeren. Klein beetje verwarmen en dan de broccoli erdoor scheppen, rustig aan, want anders ‘verkruimelt’ die teveel. Roer de walnoten erdoor en maak eea op smaak met peper en zout.
Klaar!