Een tagliatelle recept met roomsaus? Ik maakte dit zelf bedachte recept en man en kinderen zijn er helemaal weg van.
Frank deed zelfs de uitspraak dat dit recept toch écht op MamsatWork moest komen, haha. En dat doe ik dan dus braaf.
Dit keer maakte ik een tagliatelle met roomsaus recept met prei, champignons en pangafilet. Maar je kan er zelf allerlei varianten op loslaten als je wilt. Vervang de vis bijvoorbeeld door kip en de prei door broccoli als je dat lekkerder lijkt.
Ben je niet zo handig met zelf creatief bedenken wat je wilt, maar vind je koken wel leuk? Misschien dat deze online kookcursus dan wat voor jou is.
Ik heb er zelf veel aan gehad en kan tegenwoordig heel makkelijk zelf combinaties bedenken. Maar je kan natuurlijk ook gewoon lekker mijn recepten maken, bijvoorbeeld die uit de slowcooker.

Tagliatelle recept met zelfgemaakte roomsaus
Zoals gezegd kan je allerlei variaties loslaten op dit tagliatelle recept, en toch met dezelfde roomsaus werken als je dat wilt.
Maar variëren in de roomsaus kan natuurlijk ook. Werk dan gewoon met wat andere kruiden bijvoorbeeld. Zo is bijvoorbeeld deze tagliatelle met kip uit de slowcooker ook erg lekker.
Je maakt onderstaande recept in ieder geval voor 4 personen en het kost ongeveer € 10,00. Ik ga er even vanuit dat je de kruiden dan al in je kruidenrek hebt staan.
Basis ingrediënten
- ± 400 gram tagliatelle – zak 500 gram is € 1,49 (Plus)
- pangafilet uit de diepvries – zak met 4 grote stukken € 3,46 (Jumbo)
Ingrediënten voor de zelfgemaakte roomsaus
- crème fraiche (of eventueel demi fraiche) – € 0,99 (Aldi)
- half potje rode pesto – € 1,15 per potje (Aldi)
- 2 -3 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel piment
- 1/2 theelepel curry madras
- 2 theelepels maggi tuinkruiden of 1 kruidenbouillon blokje om te verkruimelen
- peper en zout naar smaak
Groenten voor door dit tagliatelle recept met roomsaus
- 2-3 preistronken – € 1,90 (Aldi)
- 1 bakje champignons – € 1,00 (Aldi)
Tip: heb je nog wat cherry tomaatjes in je koelkast liggen die op mogen, dan zijn die ook erg lekker om erdoor te doen!
Zo maak je dit tagliatelle recept met roomsaus, prei en pangafilet
- Haal de pangafilet in de ochtend uit de diepvries en leg deze in een vergiet om te ontdooien en uit te lekken
- Dep voor het bakken de ontdooide pangafilet even goed droog
- Snij de prei in (halve) ringen
Tip: ik snij de prei zelf altijd eerst (bijna helemaal) over de lengte door en dan pas de ringen. Op die manier snij je heel makkelijk en snel halve ringen
- Was de prei goed
- Snij de champignons in plakjes
- Pers de knoflook
- Breng een pan met water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de verpakking
Tip: heb je verse tagliatelle hou er dan rekening mee dat je deze maar 2 minuten hoeft te koken en dat je daar pas later in het recept met roomsaus aan begint.
- Breng peper en zout aan op de pangafilet
- Verhit een beetje bakolie in een bakpan om de pangafilet ongeveer 6-8 minuten in te bakken
- Verhit tegelijk een klein beetje bakolie in een hapjespan en bak de prei met champignons en de knoflook ongeveer 5 minuten.
- Voeg de crème fraiche, de rode pesto, de maggi tuinkruiden, piment en curry madras toe aan de prei en champignons en roer rustig door elkaar.
- Verwarm even door en klaar is je tagliatelle recept met roomsaus!
Eet smakelijk!
Wil je een nog goedkoper recept maken met tagliatelle, kijk dan eens naar deze recepten met spinazie à la crème.