De voordelen en nadelen van teddy eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen van teddy stof; ze zijn helemaal trendy op dit moment. Kijkend naar mooie plaatjes op Pinterest en Instagram zie je momenteel overal prachtige teddy banken staan, maar ook teddy eetkamerstoelen.

Ik ben er zelf helemaal verliefd op, maar zie ook wel de nodige nadelen ervan naast de voordelen die deze eetkamerstoelen en banken hebben qua uiterlijk. Want wat zijn ze mooi!

Teddy eetkamerstoelen, de voordelen, nadelen en inspiratie

Allereerst kan ik je zeggen dat ik zelf (nog) geen teddy eetkamerstoelen heb. We hebben wel een schommelstoel van teddystof (helemaal leuk) en een bank van boucle dat ook best veel op teddy lijkt natuurlijk.

Ik heb inmiddels dus de nodige ervaring met stoelen en banken van deze zachte stof en dat – in combinatie met huisdieren en pubers- levert voldoende kennis op.

Zoals hierboven aangegeven hebben wij inmiddels twee pubers in huis, maar als je jonge kinderen hebt, dan geldt dat je hier nog beter mee op moet letten dan met pubers. Denk ik. Hou dat dus in je achterhoofd.

zwarte eetkamerstoelen in boucle of teddy stof

Voordelen van deze stoelen en banken

Teddy eetkamerstoelen, schommelstoelen of banken en poefjes hebben één heel groot voordeel. Ze maken de ruimte instant gezellig. Hoe koud en kil je interieur ook is, het toevoegen van een zitmeubel met teddystof levert gelijk een andere look en feel op.

Je maakt er je zithoek in de woonkamer direct gezellig mee en de ruimte krijgt meteen een veel zachtere uitstraling. Daarnaast is teddy stof -zeker in de herfst en winterperiode- een heerlijke stof om in weg te zakken.

De eetkamerstoel of bank van teddy voelt zacht en cosy aan waardoor je gelijk lekker zit.

Er zitten echter ook de nodige nadelen aan het gebruik van deze stof.

Nadelen eetkamerstoelen en banken van teddy

Het grootste nadeel is dat teddy en bouclé stoffen best lastig schoon te maken zijn, wat dat betreft zou je weer veel beter voor eetkamerstoelen van velvet kunnen kiezen.

Het advies is meestal om de stof af te nemen met een schone, vochtige doek. Bij voorkeur gebruik je dan lauwwarm water en dep je voorzichtig op de vlek. Zie je dat al voor je als je kind wat pastasaus heeft gemorst tijdens het eten?

Dat is mijn grootste angst als ik voor eetkamerstoelen van teddy zou kiezen. Ik vind het fantastisch mooi, maar ben zo bang dat er door het eten snel vlekken in komen die er moeilijk uitgaan. Dan is het mooie er ook snel af, nietwaar?

AIs lauwwarm water niet genoeg om de vlek te verwijderen dan kan je nog een speciale vlekkenreiniger gebruiken, maar ook dan is succes niet gegarandeerd.

Heb je in de woonkamer een bankje van teddy, dan is dat natuurlijk veel minder gevoelig dan de eetkamerstoelen. Maar nog steeds moet je opletten met koek, snoep en wat dacht je bijvoorbeeld van paprika chips?

Tip: als je toch per se teddy eetkamerstoelen wil hebben, maar minder risico op vlekken wilt, kijk dan eens naar een andere kleur teddystof dan de meest gangbare witte kleur. Je hebt bijvoorbeeld ook bruin en zelfs richting zwart.

Teddy stoelen en huisdieren

Onze huisdieren zijn helemaal weg van onze teddy bank en schommelstoel. Ook al liggen ze ook graag op de eetkamerstoelen die niet van teddy zijn, de hierboven genoemde exemplaren zijn echt favoriet. Nu is dat op zich niet erg, maar wij hebben drie poezen die ook buiten komen.

In de winter betekent dat dus vieze zanderige voetjes in huis, want wij wonen in het buitengebied. En die vieze zanderige voetjes die springen dan per direct in een lekkere warme schommelstoel bekleed met teddy stof. Je snapt wel dat het zitvlak van de witte schommelstoel inmiddels een soort ecru kleur heeft.

Daar moet je dus tegen kunnen. Nu kan je dit wel tussendoor schoonmaken door goed te stofzuigen een een keertje voorzichtig met wat water te deppen, maar helemaal schoon krijg je het niet. Ik heb me er maar gewoon bij neergelegd, dat is ook een oplossing.

Inspiratie voor mooie eetkamerstoelen van teddy stof of bouclé

teddy eetkamerstoelen in bruin
Bron: Pinterest homethreads
boucle eetkamerstoelen
Bron: Pinterest next.co
prachtige eetkamerstoelen van licht boucle stof
Bron: Pinterest coxandcox

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven