Tel je geld: een mooi en handig zakgeldboek voor kinderen

Vroeg of laat moet je er als ouder aan geloven. De zakgeld fase breekt aan. En zal voorlopig niet zomaar afgelopen zijn 😉 . Geef jij je kind al zakgeld? En zo ja, hoeveel dan? Gemiddeld krijgen kindjes vanaf hun 6e jaar ongeveer zakgeld. Maar goed: gemiddeldes zijn er om van af te wijken. En of ze het nu vanaf hun 4e of 8e krijgen. Zakgeld wordt vooral gegeven met als doel: bewustwording met geld. En dat brengt ons tot de volgende vraag: hoe leer je je kind bewust met geld om gaan? Speciaal daarvoor is er het boekje Tel je Geld.

Een zak geld, of zakgeld?

Al eerder schreven we een blog over zakgeld. Hoeveel krijgen kids gemiddeld op welke leeftijd? Als ouder wil je natuurlijk niet dat je kind zich achtergesteld voelt. Aan de andere kant hoef jij je niet aan te passen aan andere ouders. Bovendien is dat financieel misschien niet eens mogelijk. Iets wat je jouw kind ook wil leren: het geld in de wereld is niet eerlijk verdeeld. En de bankrekening van papa en mama ook niet oneindig. Maar hoe leer je je kind bewust met geld om gaan?

Zakgeld is daarvoor heel geschikt. Je geeft ze hun eigen ‘potje’. Maar wat te doen met al dat geld? Om spelenderwijs de waarde van geld te leren kennen, kunnen je kids aan de slag met het leuke boekje ‘Tel je Geld’.

Tel je Geld

Annelou van Noort, mama van 3 kinderen, heeft een prachtig boek geschreven, hét zakgeldboek voor kinderen! Een mooi en functioneel boek waarmee je kindje zich beter leert verplaatsen in het  begrip ‘geld’. Het boek zal zeker goed in de smaak vallen, want er zitten heel veel opdrachtjes in die ze zelf kunnen uitvoeren en bijhouden. Het is vooral een doe-boek om kinderen aan het werk te zetten, én te laten beleven. Er staan ‘wist je datjes’ in, je kindje kan er een eigen administratie in bijhouden en bijvoorbeeld zijn of haar zakgeld afspraken in opschrijven.

Tel je Geld is geschikt voor kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. Eventueel kan je ook wat opdrachten samen doen, als je merkt dat de financiële stress bij je mini-me begint toe te slaan 😉 . Een super leuke manier om samen het begrip geld meer inhoud te gaan geven!

Annelou stelt 1 zakgeldboek beschikbaar voor de winactie. Leuk hè! Wat je daarvoor moet doen? Geef via dit formulier antwoord op de volgende vraag: Wat is een leuk museum om met de kinderen naar toe te gaan waar veel informatie over geld te vinden is? En wie weet ben jij wel de winnaar van dit gratis exemplaar!

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven