Geen nieuwe telefoon, wel een telefoon abbo en een selfie stick

Op het verlanglijstje van dochter stond een nieuwe telefoon. Helaas heeft de Sint niet naar haar geluisterd en moet ze het met een oud afdankertje van haar moeder doen. Wel leuk ingepakt, dat dan weer wel. Jammer dan. Het leven bestaat uit keuzes maken en de Sint gaf de prioriteit aan een leuk pakket van LEGO, namelijk de wintersporteditie, in plaats van aan een nieuwe telefoon. Overigens wel mét een telefoon abbo. En om het verhaal compleet te maken.. mèt een selfie stick.

Velen van jullie vinden het wellicht overdreven dat ze überhaupt een telefoon heeft, wat ik me ook wel kan voorstellen, want het kind is pas 8 acht 😛 . Maar ja, wat wil je met een blogger als moeder en een papa die in de software ontwikkeling zit. Daarnaast moet ze toch iets hebben om haar pop socket op te plakken.

telefoon abbo kind

Wat voor telefoon abbo voor je kind bij een afdankertje?

Waar Zoon in eerste instantie met zijn telefoon alleen via wifi aan de slag kon zijn we met Dochter toch al weer een stapje verder op deze leeftijd. Met een reden trouwens. Zij speelt namelijk heel veel buiten met haar vriendinnetje. En ik weet het, ik deed dat vroeger ook zónder telefoon. Maar tijden veranderen. En ik voel me er gewoon prettig bij als zij haar telefoon bij zich heeft. Zo kan ze mij bellen als ze dat nodig vindt en ik kan haar ook bereiken. Al is het alleen maar om te melden dat het eten klaar is, haha. De vraag is alleen, hoe regel je dat dan?

Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement voor je kind en heeft jouw kind ook een ‘afdankertje’ van jou wat overigens nog uitstekend werkt? Dan wil je natuurlijk graag de maandelijkse kosten zo laag houden en dat kan met Sim Only. Met deze losse abonnementen betaal je alleen voor MB’s, minuten en sms’jes. Ideaal als je dus nog een goed werkende mobiele telefoon hebt.

Sim Only: ideaal voor kinderen

Eerder heb ik al eens een artikel geschreven over kinderen en een gsm. Vanaf welke leeftijd is het nu ‘gewoon’ dat ze een telefoon bij zich hebben en wat voor mogelijkheden heb je dan allemaal? Hier lees je daar meer over.

<3 kinderen en gsm, vanaf welke leeftijd?

Want naast dat ik het fijn vind dat Dochter de telefoon mee naar buiten neemt als ze in speeltuinen in de buurt gaat spelen is het ook heel handig bijvoorbeeld als je zoon of dochter een eind moeten fietsen om op school komen. Dan is het een geruststellende gedachte dat hij of zij jou je altijd kan bereiken wanneer er iets aan de hand is. Toch? Maar ook dan hoeft er niet per se een nieuwe telefoon te komen natuurlijk.

En dan erbij… een oude telefoon kan je ook mooi opkalefateren door een leuk nieuw telefoonhoesje, toch? Ik heb al eens wat telefoonhoesjes gepimpt -wat echt heel leuk is om te doen. Maar dit keer wilde mijn meisje graag een nieuw telefoonhoesje om de blits mee te maken én dus een selfie stick.

Sim Only: altijd bereikbaar

Het grote voordeel van een Sim Only abonnement (bijvoorbeeld ten opzichte van prepaid) is dat je kind altijd bereikbaar is. Óók als de MB’s of minuten van de bundel op zijn. Dus heeft jouw kind alles al opgemaakt, maar moet hij onverhoopt toch een noodtelefoontje plegen? Dat kan met Sim Only. Je betaalt dan alleen een hoger tarief (23 cent per minuut). Ook kan jouw kind met Sim Only nog steeds internetten wanneer de MB-bundel op is; de internetsnelheid wordt alleen automatisch vertraagd.

Want stel je voor dat de Prepaid kaart leeg is en ze je niet meer kunnen bereiken als het écht nodig is? Brrr. Ik moet er niet aan denken. Dan maar lievere hele goede afspraken maken over het gebruik van de Sim Only.

Welk telefoon abbo past bij ons?

Dat vind ik altijd zo lastig bepalen. Er zijn zoveel verschillende abonnementen en de een voordeliger dan de ander natuurlijk. Maar welk telefoon abbo past nu het beste bij onze situatie? Of bij die van jou, haha!

Vind je internetten op je telefoon maar niks en bel je vaak en lang met anderen? Dan is een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen wat jij nodig hebt. In het geval van mijn Dochter weet ik op voorhand dat dit niet de juiste keuze is. Bellen doen ze relatief weinig natuurlijk. Zit jouw dochter de hele dag te Whatsappen met haar vriendinnetjes (net als die van mij) en kijkt ze graag make-upvlogs op YouTube? Of van die maak-verschrikkelijke-slijm-waar-je-moeder-gek-van-wordt-vlogs? In dat geval is een Sim Only telefoon abbo met veel MB’s voor de kinderen wel handig.

Onbezorgd WhatsAppen kan wel met een 2GB bundel en daarbij kan je dan zo nu en dan een foto te sturen. En zeker als ze deels ook op de wifi thuis bezig zijn is dat voldoende natuurlijk.

Samen MB’s delen

Wat ik zelf echt uitermate interessant vind is dat je bij KPN compleet mooie mogelijkheden hebt. Heb je meerdere Sim Only abonnementen van KPN geregistreerd staan op jouw adres? Dan krijg je bijvoorbeeld dubbel zoveel MB’s! Maar beter nog… bij ons hebben de kids een laag abonnement en ik een hoger abonnement. Dat wat ik maandelijks eventueel overheb aan MB’s kan ik delen met de kids. Andersom kan ook, maar dat gebeurt natuurlijk niet. Zij zorgen er wel voor dat ze ‘hun shit’ op maken 😉 .

Er zitten overigens nog meer voordelen aan dat compleet verhaal, maar daar moet je zelf maar even voor checken.

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#liveandletlive[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven