Lotte haar telefoon is gestolen en dit hebben we gedaan

Een paar weken geleden is Lotte haar telefoon op de kermis gestolen. Nu snap ik dat je denkt… hoezo gestolen? Is ze hem niet gewoon kwijt geraakt? Het antwoord is nee. Ik leg je hieronder uit waarom wij zeker denken te weten dat de telefoon gestolen is en wat we gedaan hebben nadat we hier achter kwamen om haar telefoonnummer te behouden en alle data te beschermen.

Telefoon gestolen of verloren? Dit kan je doen!

Vlak voordat ze opgehaald werd heeft ze nog op haar telefoon gekeken hoe laat het was, zodat ze op tijd op de plek zou zijn waar wij haar zouden gaan ophalen. Ze ist dus dat ze hem 5 minuten van tevoren nog had. Daarna heeft ze haar telefoon weer in haar rugtas gestopt. En daar is het waarschijnlijk ‘mis’ gegaan. Ongetwijfeld heeft iemand dit gezien en hem er vervolgens voorzichtig uitgehaald. Op zich niet zo raar want drie kwetterende jonge meisjes staan er niet echt bij stil wat er allemaal preciew om hen heen gebeurt.

telefoon gestolen, dit kan je doen

Zo kwamen we erachter dat haar telefoon gestolen was

Afijn. We hebben haar opgehaald en 10 minuten erna kwam ze erachter dat haar telefoon weg was. Allereerst hebben we natuurlijk de tas binnenste buiten gekeerd en ook de auto van onder tot boven onderzocht. Zonder resultaat helaas. Daarna hebben we haar vriendinnen gebeld maar die hadden de telefoon ook niet in hun tas zitten. Uiteraard hebben we verschillende keren haar nummer gebeld in de hoop dat we de telefoon ‘ergens’ zouden horen. Helaas. Maar het meest vreemde… de eerste 2x dat we belden werd de telefoon niet opgenomen, maar bleef hij wel bellen om uiteindelijk op de voicemail over te gaan. De 3e keer ging de telefoon direct naar voicemail. Aangezien de telefoon nog niet leeg kon zijn gaan we er hiermee vanuit dat de persoon die haar telefoon ‘gevonden’ heeft hem heeft uitgezet.

Vervolgens zijn we nog op plek van bestemming geweest, waarvan ze wist dat ze hem als laatste nog had, en ook daar niets gevonden. Gevraagd aan de beveiliging van de kermis, maar er was niets gevonden of ingeleverd. Jammer maar helaas.

Wat kan je doen als je telefoon gestolen of verloren is?

Daarna hebben we direct haar simkaart laten blokkeren. Hierdoor werd deze onbruikbaar en onbereikbaar. Wel zo veilig. Na aangifte te hebben gedaan bij de politie zijn we onze mogelijkheden gaan bekijken. Zo heb ik bijvoorbeeld gekeken naar eSim. Dit is een digitale simkaart waarbij je bijvoorbeeld -al dan niet tijdelijk- 2 telefoonnummers op één telefoon kan gebruiken. Dit kan een slimme oplossing zijn als je bijvoorbeeld werk en privé telefoon op hetzelfde toestel wilt hebben. Maar voor ons ook een mogelijkheid om (tijdelijk) Lotte toch de beschikking te geven over haar nummer. Zo kan ze in ieder geval tijdens de vakantie met vriendinnen in contact blijven via whats app bijvoorbeeld.

Je telefoon traceren, iPhone en Android

Je kan je telefoon natuurlijk ook proberen te traceren via Google find of zoek mijn iPhone. In beide gevallen krijg je de volgende mogelijkheden:

  • op afstand bellen (zelfs als de telefoon op stil staat wordt er een hard geluid afgespeeld)
  • telefoon vergrendelen
  • het toestel wissen

In het laatste geval worden alle gegevens gewist. Handig als je weet dat je je telefoon niet meer terugkrijgt omdat deze gestolen is. Maar er zit dus ook een gevaar aan want alle gegevens worden gewist en de telefoon wordt naar fabrieksinstellingen gezet. Je kan hem hierna ook niet meer lokaliseren.

Toch maar een nieuwe telefoon aanschaffen

Een nieuwe telefoon aanschaffen is natuurlijk niet niks. Gelukkig hebben we een deel vergoed gekregen van de verzekering, maar we willen natuurlijk ook graag dat Lotte iets van dit voorval leert. Ondanks het feit dat ze er niet veel aan kon doen. Het is een geschikt moment om eens goed te bespreken wat de gevolgen zijn van een verloren of gestolen telefoon. Het gevaar van bijvoorbeeld foto’s die lokaal op haar telefoon zouden staan en nu in handen van anderen zijn. Nu is Frank hier gelukkig wel oplettend in, dus als het goed is stond er niets lokaal opgeslagen. Maar better safe then sorry, dus goed om uit te leggen aan Lotte.

Verder hebben we bedacht dat we haar de helft zouden laten betalen van een nieuwe telefoon. Daar was ze het helemaal mee eens. Sterker nog… we hadden eigenlijk bedacht dat we pas een nieuwe telefoon zouden aanschaffen als ze dat deel ook bij elkaar gespaard had. Mara uiteindelijk vonden we dat toch ook een beetje sneu. Ze gebruikt haar telefoon intensief. Voor contact met haar vrienden, voor het opnemen van tiktoks, voor het doen van spelletjes of kijken van Netflix. Een telefoon is voor kinderen bijna niet meer weg te denken. In ieder geval niet voor de onze.

We hebben dan ook al een nieuwe telefoon met een Simyo sim only aanbieding voor haar gekocht zodat ze niet telefoonloos door de vakantie heen hoeft. Fijn voor haar, maar stiekem ook een beetje voor ons. Uiteindelijk hebben we bedacht dat ze haar deel van het bedrag kan voldoen door klusjes te doen in en om huis. Zo heeft ze inmiddels de badkamer al een keer gepoetst en de auto gewassen. Dubbel fijn, want het feit dat haar telefoon gestolen is is zo een goed leermoment voor haar geweest, maar ik hoef ook een tijdje zelf de badkamer niet te doen, haha.

Denk aan aanvragen kaartwissel voor nummerbehoud

Er is overigens nog één ding dat ik je kan aanbevelen. Je kan een kaartwissel doen van de simkaart bij je provider waardoor je ervoor kan zorgen dat je je oude nummer kan behouden (van de geblokkeerde simkaart). Heel fijn, want op deze manier heeft Lotte toch al haar contactgegevens kunnen behouden en kon ze met haar telefoon direct weer kletsen met haar vriendinnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven