Zo zorg je ervoor dat jouw kind zijn telefoon nooit kwijtraakt

Kinderen zijn tegenwoordig steeds jonger als ze een mobiele telefoon krijgen. De meeste deskundigen raden aan dat ouders hun kind voorzien van een mobiele telefoon wanneer ze 11 of 12 jaar oud zijn. In de praktijk krijgen steeds meer kinderen vanaf een jaar of 8 al hun eerste telefoon. Dat is op zich geen enkel probleem, maar het brengt wel wat risico’s met zich mee. We weten namelijk allemaal dat jonge kinderen vrij rommelig kunnen zijn en niet altijd even voorzichtig omgaan met hun spullen. Hoe zorg je er dan voor dat ze hun telefoon niet kwijt raken?

telefoon kwijt, tips om de telefoon niet kwijt te raken

Het voordeel van een mobiele telefoon voor kinderen

In ieder gezin tellen andere regels. Sommige ouders beperken de schermtijd van hun kinderen zoveel mogelijk en willen liever niet dat hun kind een mobiele telefoon heeft voor hij of zij naar de middelbare school gaat. Andere ouders vinden het minder erg als hun kind zo nu en dan gebruik maakt van een mobiel. Maar wat als ze hun telefoon kwijt zijn? Wat jouw opvattingen over een mobiele telefoon voor kinderen ook zijn, het valt niet te ontkennen dat een telefoon voor kinderen zo zijn voor- en nadelen heeft.

Kinderen maken tegenwoordig al veel gebruik van schermen. Ze werken op tablets op school, gamen wanneer ze thuiskomen en kijken het liefst zo veel mogelijk televisie. Het is aan ons als ouders om deze schermtijd binnen de perken te houden. Een mobiele telefoon voegt echter alleen maar meer schermtijd toe. Bovendien is het moeilijk om het gebruik en de sociale interacties te controleren wanneer het kind een eigen telefoon heeft.

Een mobiele telefoon voor kinderen heeft echter ook veel voordelen. Het is fijn om te weten dat jouw zoon of dochter altijd goed bereikbaar is. Wanneer er een logeerpartijtje is, kan hij of zij altijd even contact opnemen om te laten weten hoe het gaat. En het is heel eenvoudig om even te checken hoe het gaat of een herinnering te sturen wanneer het kind een mobiel op zak heeft. Daarnaast zijn er tal van leerzame en handige apps voor kinderen. Platformen als Squla, Chessity en Rekenkoning geven kinderen de mogelijkheid om op speelse manier veel bij te leren. En kinderen vinden het natuurlijk ook gewoon heel fijn om altijd hun eigen foto’s te kunnen nemen en hun eigen muziek te kunnen luisteren als ze daar zin in hebben.

Zo raakt jouw kind zijn telefoon nooit kwijt

Het heeft dus zeker voordelen als jouw kind een mobiele telefoon op zak heeft. Maar hoe zorg je ervoor dat hij of zij de telefoon niet kwijtraakt? Een telefoon is niet goedkoop en de informatie en de foto’s op de mobiel zijn vaak nog waardevoller.

Telefoonhoesje met koord

Een goed telefoonhoesje met koord is een uitkomst voor kinderen! Ze kunnen de telefoon om hun nek, of als schoudertas, bij zich dragen en zo wordt de kans dat de telefoon ergens blijft liggen veel kleiner.

Telefoonhoesje aan een sleutelhanger zodat de telefoon niet kwijt raakt

Veel kinderen dragen hun mobiele telefoon bij zich in hun broekzak. Dat is handig, maar de kans dat de telefoon eruit valt is vrij groot. Door gebruik te maken van een telefoonhoesje aan een sleutelhanger, minimaliseer je dit risico. Je kunt deze hanger namelijk eenvoudig bevestigen aan de broekriem of -lus. Zo kan de telefoon nooit kwijtraken of stukvallen op de grond.

Installeer een tracker

Je kunt eenvoudig een tracker installeren, of een tool bevestigen, op een mobiele telefoon. Hiermee kun je de telefoon terugvinden, waar deze ook is. Bovendien zijn er talloze handige apps, zoals een Mobile Protect App, waarmee je op afstand de informatie op een telefoon kunt wissen of een telefoon kunt vergrendelen. Ook handig als de telefoon gestolen is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven