De telefoon van je partner controleren? Not done of lekker wel doen?

Vandaag kreeg ik een persbericht binnen van Smartphonehoesjes.nl over een onderzoek gedaan naar het controleren van de telefoon van je partner. Het onderzoek zelf is uitgevoerd onder bijna duizend respondenten en trok eigenlijk gelijk mijn aandacht omdat het onderwerp nogal controversieel is.

Want ongeacht de resultaten van het onderzoek waarbij ruim 85% van de mannen en vrouwen aangeeft dat zij denken dat hun partner het geen probleem vindt als zij hun telefoon checken blijkt dat in het echie toch anders te zijn.

Vind jij dat je de telefoon van je partner moet kunnen controleren?

En nu ben ik dus nieuwsgierig naar hoe onze lezers (ja jullie!) hier in staan. Denk jij dat jouw partner er een probleem mee heeft als jij zijn telefoon controleert? En andersom? Heb jij er problemen mee als jouw partner jouw telefoon zou checken?

Je voorgevoel toetsen met een app

Heb je een vaag vermoeden dat je partner ontrouw is? Zo’n voorgevoel waardoor je onzeker wordt over de hele situatie? Met de mSpy de app kan je de waarheid achterhalen.

telefoon partner controleren met mspy

mSpy zit vol met allerlei hulpmiddelen om er achter te komen of je partner ontrouw is. Je kan je voorgevoel toetsen en de telefoon van je partner automatisch laten controleren.

Krijg toegang tot zijn privé chats in allerlei social media apps, zoals Tinder, Snapchat, Instagram, WhatsApp en Messenger. 

Ben je misschien bezorgd over waar hij echt is wanneer hij beweert laat te werken? Met mSpy kun je zijn huidige locaties volgen én zijn vorige locaties bekijken. Je kan zelfs gewaarschuwd worden wanneer hij komt en gaat van een locatie.

Dus als hij beweert laat te werken op kantoor, maar je ziet hem vertrekken naar een bar, dan weet je in ieder geval dat zijn verhaal niet helemaal klopt.

mSpy maakt het gemakkelijk om uit te vinden wat er echt aan de hand is. En het is heel makkelijk te installeren. Koop een mSpy abonnement, volg de installatie instructies, en je kunt aan de slag.

Eenmaal geïnstalleerd kan je de inhoud van de telefoon van je partner zien en controleren vanuit je persoonlijke Control Panel. Elk bericht. Elk telefoongesprek. Elke foto en video. Het is er allemaal.

telefoon partner controleren
Stockfoto van vrouw die man confronteert door Antonio Guillem

Maar first things first als je de telefoon van je partner wilt controleren

Laten we eerst eens een stapje terug doen. Waarom voel je de neiging om de telefoon van je partner te controleren? Is die vraag niet veel belangrijker om te stellen?

Want het controleren van de telefoon -en dat gaat dan voornamelijk om appjes en social media activiteiten- zegt toch wel iets over het vertrouwen tussen jou en je partner.

Toegegeven, als je partner meer thuis werkt is het misschien wel aantrekkelijker om eens in de telefoon te kijken dan als je partner gewoon dagelijks naar zijn of haar werkt gaat. En als je weet dat mannen vaker liegen dan misschien helemaal.

Die smartphone ligt je eigenlijk de hele dag zo’n beetje aan te staren. Maar dan nog… als je écht de neiging niet kan onderdrukken om in het mobieltje van je partner te duiken dan klinkt dat me in de oren alsof er geen vertrouwen is.

En voordat je denkt dat ik een heilige ben…. no way. Ik heb het in het verleden ook wel eens gedaan vanwege slechte ervaringen in een eerdere relatie. Tot tweemaal toe ben ik het verleden door ex-partners bedonderd. Niet alleen emotionele ontrouw, maar ook echt vreemdgaan.

Dat maakt je argwanend, ook in een nieuwe relatie. En dat laatste zorgt er dan weer voor dat je de behoefte krijgt om de telefoon van je partner te controleren. Gewoon, om het zeker te weten.

Het gevoel van schaamte als je controleert

Maar om nu te zeggen dat het voor opluchting zorgt? Nee. Het zorgt eigenlijk alleen maar voor stress. En het geeft al heel duidelijk aan hoe je relatie is. Er is geen basis van vertrouwen en je zoekt bevestiging in het wantrouwen dat je voelt.

En als je dan uiteindelijk tóch iets vindt bij het checken van je partner’s mobiel, dan voel je je helemaal ellendig. Maar vind je niets? Dan steekt een gevoel van schaamte zo de kop op.

Want ook al vinden ‘we’ met elkaar voornamelijk dat het controleren van de telefoon van je partner geen probleem zou moeten zijn, we vinden toch ook dat het een schending van privacy is.

Want draai de situatie eens om. Wat als je partner jouw telefoon controleert? Vind je dat dan helemaal niet erg? Ergens denk ik dat je toch denkt bij jezelf ‘Ho even, dat is míjn telefoon!’. En krijg je ook niet het gevoel dat je partner je niet vertrouwt als je erachter komt dat hij stiekem je telefoon controleert? Lijkt me ook geen lekker gevoel.

Het is eigenlijk gewoon slecht voor je relatie

Eigenlijk is het dus gewoon funest voor je relatie. Het ongevraagd controleren van de telefoon van je partner. Of jij het nu doet, of hij. En of het nu uiteindelijk als resultaat heeft dat je ‘iets’ vindt of niet.

Het doet er niet toe. Het checken van zijn of haar mobieltje levert spanning op. Spanning die je beter kan vermijden in je relatie. Praat er dus met je partner over als je de neiging op voelt komen om dit te doen. Probeer je relatie te verbeteren door open te zijn in wat je denkt en voelt. En zo tot een gesprek te komen met je partner.

En heb je zelf een partner die nogal wantrouwend van aard is waardoor je het gevoel hebt dat je privacy moet inleveren? Misschien moet je dan eens kijken naar flipcases als smartphonehoesje in plaats van zo’n iPhone SE (2020) hoesje of ander hoesje waarbij je mobiel gewoon open en bloot ligt.

Onverwachtse appjes die binnenkomen kunnen dan namelijk zomaar gezien worden. En met een flipcase blijven ook die lekker verborgen 😉 .

Nee, even zonder gein. Het belangrijkste is dat je je allebei veilig voelt in je relatie. En dat gevoel van veiligheid houd ook in dat je met elkaar moet kunnen bespreken waar je grenzen liggen. Dus laat een app zoals GuestSpy achterwege om berichten van je partner te checken en praat met elkaar.

Lopen die gesprekken steeds maar weer niet naar wens? Dan kan je je afvragen of dat jouw partner wel de juiste is voor jou.

4 gedachten over “De telefoon van je partner controleren? Not done of lekker wel doen?”

  1. Mijn dochter heeft een vriend die haar nog al controleert, nu kwam ik er laatst bij toeval achter omdat ik haar vriend opbelde en zij opnam, dat de simkaart van haar vriend in haar toestel zit. Hijzelf heeft dit niet meer nodig omdat hij nu een bedrijfstoestel heeft. Nu denk ik dat hij dit heeft geplaatst in haar toestel om haar te kunnen controleren. Wat ik me nu dus afvraag is wat hij nu allemaal kam controleren, alles wat zij doet? of zie ik wellicht spoken? Ik zou hier graag helderheid over hebben.. Wie kan mij dit vertellen?

    1. Pfoe Reinier, dat is best een heftig verhaal. Misschien is het best mogelijk dat hij nu vrij veel kan controleren, maar ik durf daar geen uitspraken over te doen. Ik zou even contact opnemen met een telefoon reparatie zaak, die kunnen je wellicht meer vertellen. Succes!

  2. Ik ben erg blij dat ik eindelijk mijn vreemdgaande echtgenoot heb zien chatten met andere mensen met wie hij vals speelde OlevHacktivist op Instagram is de echte deal als het gaat om op afstand spioneren op apparaten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven