De telefoon van een pubermeisje moet voldoen aan hoge eisen!

Het ene moment kunnen ze nog niet lezen en schrijven… En het volgende zitten ze de hele dag door te typen. Is jouw puber ook behoorlijk mobiel? Behalve als jij ze wilt bereiken zeker? Ons niet meer zo kleine meisje in ieder geval wel. De telefoon van ons pubermeisje staat roodgloeiend en heeft amper een moment rust. En dus had ze bij de aanschaf ook wel bepaalde eisen, waar haar nieuwe ‘rechterhand’ aan moest voldoen.

telefoon pubermeisje

Kleine meisjes worden groot (net als hun smartphone)

Op de basisschool zijn ook veel kinderen al ‘mobiel’. Het verschil is dat ze op deze leeftijd nog prima tevreden zijn met een oud toestel van papa of mama. Überhaupt trouwens als kinderen voor het eerst aan een gsm beginnen. Zodra ze in de puberteit komen is dat wel voorbij. Ze gaan óveral hogere eisen aan stellen. Dus ook aan hun telefoon 😉 .

Nu zijn niet alle puberale wensen even redelijk. Maar dat hun telefoon aan bepaalde dingen moet voldoen snap ik wel. Bovendien ‘lenen’ ze anders gewoon de jouwe, zo ging dat hier ook steeds! Oriënteer je dus goed, voor je een smartphone voor je puber gaat kopen, als je al zover bent. In dit blog lees je waar haar telefoon volgens ons eigen pubermeisje allemaal aan moest voldoen.

De checklist voor de telefoon van ons pubermeisje

De tijd waarin een potje snake het maximaal haalbare entertainment van je telefoon was is natuurlijk al lang voorbij. Houd jij een beetje bij waar de pubers van tegenwoordig mee bezig zijn, op hun telefoon? Ons pubermeisje wist precies wat haar telefoon allemaal moest kunnen!

Appen, appen en nog eens appen

Appen is het nieuwe bellen. En dus kan je bij geen énkele puber nog aankomen met een telefoon die niet ‘smart’ is. Uiteraard, zou ik bijna zeggen. Maar appen is niet het enige dat een pubermeisje op haar telefoon wil doen.

De telefoon van een pubermeisje moet meer geheugen hebben dan zij zelf!

Is jouw puber ook zo ongelofelijk verstrooid? Als ze hun zakgeld nog moeten krijgen is er ineens niets mis met hun geheugen… Maar verder laat dat het behoorlijk afweten. Bij het opruimen bijvoorbeeld of het klusjes doen.

Zorg ervoor dat de telefoon van je pubermeisje (of zoon) beschikt over meer geheugen dan zijzelf. Want reken maar dat er een hoop spelletjes apps op moeten passen.

Een goede camera (met slomo functie)

Een echte puber kan van tijd tot tijd ook in een hele slome bui zitten. En van haar telefoon verwacht ons pubermeisje precies hetzelfde. Ze wilde niet alleen een goede camera om mooie foto’s te maken… Maar die camera móest vooral ook over de slomo functie beschikken. Ze is namelijk he-le-maal verknocht aan het maken van Tiktok video’s. Is het bij jullie thuis ook doorgedrongen? Eerlijk is eerlijk, papa en mama hebben er net zo veel lol om als de kids zelf.

… En dit vinden wij ouders nou belangrijk!

Zodra je kinderen een smartphone hebben, begeven ze zich in een digitale wereld waar jij als ouder nu eenmaal minder zicht op hebt. En dus vonden wij het het allerbelangrijkst om daar goed over te praten met onze kinderen. Leg ze uit welke gevaren er rond sociale media hangen. Kijk jij wel eens in de telefoon van je puber? Of heb je bepaalde afspraken gemaakt om hun smartphone gebruik zo veilig mogelijk te maken?

Tenslotte vonden papa en mama nóg iets heel belangrijk. Want een puber kan, last but not least, ook nog vrij onhandig te werk gaan. Hoe vaak die telefoons hier al niet gevallen zijn! En dus scoorden we meteen nog maar iets voor de telefoon van ons pubermeisje… Een goed telefoonhoesje dat wel tegen een stootje kan, zoals een van de galaxy a71 hoesjes van gsmpunt.nl. Want soms moet de telefoon nu eenmaal beschermd worden tegen de puberale eigenaar!

Welke eisen stelt jouw puber als het om hun smartphone gaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven