Zelf je telefoonhoesje maken? Check deze leuke ideeën!

Ben jij een crea bea, of zou je een crea bea willen zijn maar gun je jezelf de tijd niet? Ik ben van die laatste categorie. Ik vind het ontzettend leuk om met vanalles creatief bezig te zijn. Maar ik gun mezelf er nauwelijks de tijd voor. Stom natuurlijk, want je kan zelf super leuke dingen doen. Bijvoorbeeld een telefoonhoesje maken, of een lekker dik chuncky knit plaid maken.

Dat laatste heb ik overigens wel zelf gedaan. Was in ‘een scheet’ gebeurd, heel leuk om te doen en het resultaat daar ben ik ook super trots op.

telefoonhoesje maken

Zelf een telefoonhoesje maken met deze leuke ideeën

Nu wilde Lotte dus graag zelf een telefoonhoesje maken omdat ze haar idee zo snel niet online kon vinden. Iets met avocado’s of citroenen, haha.

Sinds ik deze Cricut Maker heb probeer ik zo nu en dan ook wat leuke dingen daar mee te maken en dus kwam ze al snel met de vraag of ze daar geen leuk telefoonhoesje mee kon maken. Zo gezegd zo gedaan, we zijn aan het knutselen geslagen.

Denk overigens niet dat ik het hoesje zelf ook echt ga maken, no way! Het beste gebruik je gewoon een telefoonhoesje dat je online kan vinden als basis. Ik heb als basis een heel goedkoop hoesje van Mytrendyphone.

Madam wil graag een roze ondergrond, een avocado én wat tekst. Zo gezegd, zo gedaan. Ik gebruik een siliconenhoesje als basis. Goed ter bescherming van de telefoon, niet duur en leuk om zelf te pimpen. De letters heb ik met de Cricut uit Vinyl gesneden en de avocade is een ‘print en cut’ .

Eerst uitgeprint op stickerpapier met mijn eigen printer en daarna netjes door de Cricut uitgesneden. Hoe vind je hem gelukt?

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Telefoonhoesjes met een leuke quote erop

Zelf wil ik gewoon een leuke quote op mijn hoesje. Nu ben ik even gaan zoeken en kwam ik de volgende leuke quotes tegen:

 • Sorry if i looked interested… I’m not
 • Little girls with dreams become women with vision
 • Good things take time, that’s why I’m always late
 • Sorry I missed your call, I was dancing to the ringtone
 • All you need is love… and wifi
 • Cool story girl, tell it again
 • Create the life you want
 • Live your dream, don’t dream your life
 • Believe in yourself and you wil be unstoppable
 • You’re f*ucking awesome
 • I’m not bossy, I’m the boss
 • If you don’t mean what you say, just shut the f*ck up

Het mooie is dat ik met de Cricut Maker nu een bepaalde quote op mijn telefoon kan zetten, maar als ik die quote beu ben, dan kan ik hem gewoon vervangen door een ander 😉 . Ook leuk om je schoolspullen mee te pimpen trouwens. Ik ga dus denk ik gewoon het rijtje met quotes af, haha.

Heb je geen Cricut Maker? No worries, je kan de quote natuurlijk ook gewoon schrijven met een watervaste stift. Of je bestelt een hoesje met de juiste quote erop, dat kan natuurlijk ook.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Telefoonhoesjes maken met nagellak

Ook met nagellak kan je heel goed je eigen telefoonhoesje maken. Zoals je op de linker foto ziet kan je gewoon kris kras met verschillende kleuren over elkaar werken. Je kan natuurlijk ook dots maken op je telefoon met nagellak. Je hebt er wel wat meer geduld voor nodig, het werkt een beetje à la diamond paintings.

Tip: Wil je dots maken op je hoesje, gebruik dan bijvoorbeeld een satéprikker of cocktailprikkertje om alle afzonderlijke druppeltjes te maken. Daarmee krijg je mooiere kleinere dots dan met het nagellak kwastje.

De laatste foto geeft ook een hele gave techniek die helemaal van nu is. De drip-techniek zoals je die tegenwoordig ook veel op taarten ziet. Ook een super easy manier om zo je telefoonhoesje te maken, check het filmpje maar even op Pinterest.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Geometrie op je telefoonhoesje

Een andere hippe techniek van nu is de geometrie. Zo liet ik pas nog zien dat ik zelf een geometrische kolibrie op een kussen heb bedrukt. Heel leuk om te doen.

Die kan ik natuurlijk ook op een telefoonhoesje zetten. Maar andere leuke vormen van geometrie zijn ook tof, in rosé tinten bijvoorbeeld zoals hierboven. Gebruik vinyl om uit te snijden (liefst dus in één vlak met de Cricut, maar als je die niet hebt kan je ook losse reepjes snijden natuurlijk.

Werk je met verschillende kleuren (zoals ook dat marmer ertussen) dan heb je binnen no-time bovenstaande effect. Tip: check bij de Action voor deze vinyl soorten, ze hebben er meestal genoeg.

Bij het rechterhoesje kies je het bijvoorbeeld voor marmer vinyl dat je gebruik in combinatie met glittervinyl, of bijvoorbeeld een combi met glitternagellak, dat kan ook.

Ben je enthousiast geworden over het maken van je eigen telefoonhoesje? Of heb je andere ideeën? Let me know!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven