Zelf een telefoonhoesje ontwerpen? Hartstikke leuk!

Saaie telefoonhoesjes zijn toch een beetje jammer vind je niet? Als je zelf een telefoonhoesje gaat ontwerpen heb je tenminste iets unieks te pakken. Mijn dochter hoef ik hier overigens niet van te overtuigen. Op puberleeftijd zijn vrolijke, gekke en unieke telefoonhoesjes nog steeds een ding.

Maar ook voor volwassenen zijn telefoonhoesjes onderdeel van modetrends.

Vandaar ook dat ik me bedacht toch maar weer eens te kijken voor een leuk telefoonhoesje dat ik zelf kan ontwerpen. Iets persoonlijks om bij me te dragen in plaats van het simpele transparante hoesje dat ik heb. Ik heb dan ook een paar trendy ideeën op een rijtje gezet voor telefoonhoesjes.

telefoonhoesje ontwerpen

Telefoonhoesje ontwerpen: de leukste ideeën

Voordat ik inga op wat ideeën en trends voor telefoonhoesjes eerst even wat achtergrond informatie over het ontwerpen van je eigen telefoonhoesje.

Zo ontwerp jij je eigen telefoonhoesje!

Je eigen telefoonhoesje ontwerpen is natuurlijk hartstikke leuk en gelukkig ook niet heel moeilijk. Via hoesjemaken.nl kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om er een eigen foto op te laten drukken of een mooi grafisch ontwerp erop te zetten.

Er is in ieder geval voor iedere telefoon een passend hoesje te krijgen. Als je het juiste model telefoon hebt geselecteerd bij het ontwerpen, maak je vervolgens een keuze voor materiaal van je telefoonhoesje. Dit kan een zachte jelly case zijn, maar ook een hardcover, toughcase of een portemonnee cover! Hieronder wat meer over het proces.

Ontwerpen van je telefoonhoesje met 3D ontwerpweergave

Als je begint met het ontwerpen van je eigen telefoonhoesje dan krijg je een exact voorbeeld te zien door middel van een 3D afbeelding.

Vervolgens kun je zelf kiezen wat je op het hoesje wilt hebben. Een mooie afbeelding, een schilderij of een leuke tekst, het kan allemaal. Je hebt de mogelijkheid om er je eigen creatieve draai aan te geven.

Je kan naast de achterkant van het hoesje ook de zijkanten laten bedrukken en bij het portemonnee model zelfs de binnenkant. Doordat je de hoesjes kan personaliseren is het ook een leuk cadeau om aan iemand te geven!

Ideeën en tips om leuke telefoonhoesjes zelf te ontwerpen

1. Eigen foto’s op je telefoonhoesje

Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het ontwerpen voor je telefoonhoesje. Wil je graag je dierbaren ‘dichtbij’ hebben? Dan is het leuk om ontwerpen met eigen foto’s te maken. Je kinderen op je hoesje, of je hond of kat in een gekke pose op je telefoon. Allemaal leuk!

2. Marmer trend voor telefoonhoesjes

De marmer trend zet overal door. Tegenwoordig zie je marmer niet alleen terug in badkamertegels of het aanrecht, maar ook bij het ontwerpen van je telefoonhoesje!

3. Voor de reisliefhebbers

Stap jij nog liever vandaag dan morgen op het vliegtuig naar je favoriete vakantieland? Dan is het ook een leuk idee om iets te doen met zo’n heerlijke foto van een van de hotspots waar je geweest bent. Het zorgt er in ieder geval voor dat je iedere keer dat je je telefoon pakt weer aan deze herinnering denkt.

4. Manifesteer door teksten op je telefoon

Je kent het vast wel. Al die guru’s die het hebben over manifesteren van je wensen en doelen. Maar eerlijk is eerlijk, ze hebben wel een punt. Een goed idee dus om bijvoorbeeld bij het ontwerpen van je telefoonhoesje je doelen erop te zetten.

Iedere keer dat jij je telefoon pakt word je er weer aan herinnerd wat je doelen zijn en dat is het begin van manifesteren.

Tips voor het ontwerp proces en de kwaliteit

Ga je ook met Hoesjemaken aan de slag dan is hetvolgende nog van belang. In de specificaties van het hoesje vind je de eigenschappen zoals afmetingen, merk en materiaal. Bekijk deze goed om te voorkomen dat je het verkeerde model besteld.

De telefoonhoesjes zijn verder van hoogwaardige kwaliteit en beschermen je telefoon optimaal. Bij het printen van jouw design op het hoesje wordt gebruik gemaakt van high-res UV printtechnieken.

Dat zorgt ervoor dat de opdruk goed blijft zitten bij bijvoorbeeld vocht of fel zonlicht, helemaal slijtvast dus en heel wat beter dan als je zelf een telefoonhoesje gaat maken.

Het ontwerp proces; let op de resolutie

Om je ontwerp te uploaden volg je een simpel en duidelijk stappenplan. De beste kwaliteit bereik je door een JPG, GIF of PNG met een zo hoog mogelijke resolutie te uploaden.

Als de resolutie te laag is doordat de afbeelding bijvoorbeeld is verkleind, krijg je een wazige afbeelding op je hoesje. Dat zou jammer zijn.

Verder kan je naast de afbeelding dus ook kiezen voor verschillende patronen en kleuren voor op je telefoonhoesje. Ontwerp ze zelf of maak gebruik van één van de bestaande templates, dat is nog makkelijker. Veel ontwerp plezier in ieder geval.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven