Een telefoonhoesje pimpen doe je heel eenvoudig zelf; DIY en inspiratie

De smartphones zijn niet meer weg te denken uiteraard. Niet bij ‘ons’ ouders, maar ook niet bij onze kinderen. Weliswaar vanaf een bepaalde leeftijd misschien, maar hier in huis zijn ze behoorlijk vroeg begonnen, al is het maar met onze oude telefoons. En dan niet zozeer vanwege de smartphone, maar meer vanwege de hoesjes. Nu houden wij niet van standaard maar wist je dat een telefoonhoesje pimpen helemaal niet zo lastig is? Wij geven je een aantal ideeën.

telefoonhoesje pimpen

Smartphone’s, vrouwvolk en hoesjes

Vooral het vrouwvolk hier in huis is gek op de smartphone. Niet vanwege de telefoon zelf, maar vanwege het hoesje uiteraard! Tuurlijk is het leuk voor peuters om hele nep telefoongesprekken te voeren. Maar zodra je de leeftijd bereikt van een jonge hippe meid uit groep 4, dan is dat ‘not-done’. Dan moet alles voor het ‘echie’.

Het vriendinnetje van mijn dochter heeft ook een oude smartphone en dus is het superleuk om elkaar appjes te sturen, of om samen op musical.ly bezig te zijn. En stiekem vind ik het ook prettig dat ze bereikbaar is als ze bij een vriendinnetje zit of de hond uitlaat. Maar het aller, aller-, aller leukste is het freubelen met je telefoon. Je kan leuke telefoonhoesjes kopen, online of op de markt bijvoorbeeld, maar veel leuker is het nog om je telefoonhoesje te pimpen. En zo’n telefoonhoesje pimpen doe je gewoon zelf, heb je nog een uniek exemplaar ook!

Pimpen van je telefoonhoesje, peace of cake

Wat heb je nodig voor het pimpen van je telefoonhoesje? Dat valt allemaal wel mee, en met kleine kinderen in huis heb je dit al snel in de DIY bak liggen.

Je begint dan natuurlijk met een transparant telefoonhoesje pimpen, of een hoesje in één kleur. Voor ieder type telefoon zijn dit soort hoesjes eenvoudig online te vinden, dus dat hoeft geen probleem te zijn.

Benodigdheden telefoonhoesje pimpen:

  • hoesje
  • stickertjes
  • glitters
  • doorzichtige lijm
  • watervaste stift
  • washi-tape
  • strass steentjes in allerlei kleuren

Heb je dit nog niet in huis? Stap dan de Hema binnen of check online… zij hebben al het bovengenoemde in hun knutsel assortiment zitten.

Hoe pak je het pimpen aan?

Nu kan ik je uiteraard gaan vertellen wat je precies moet doen, maar dan is alle creativiteit verdwenen. Beetje jammer zou dat zijn hè. Voor zich spreekt dat je met stickertjes kan maken wat je wilt. Binnen no-time heb je een leuk, vrolijk hoesje tot je beschikking. Heb je alleen maar watervaste stiften in huis? No problem! Schrijf je favoriete spreuk op in een gek lettertype (alles kan tegenwoordig) of zet gewoon alleen maar streepjes of sterretjes. Ook heel creatief!

Maak ruimte voor je eigen ideeën en laat je een beetje inspireren door onderstaande plaatjes als je idee-loos bent.

Telefoonhoesje pimpen, inspiratie van Internet

Samen met dochter heb ik Pinterest afgestruind naar de leukste voorbeelden om je smartphonehoesje te pimpen en we hebben daar hele leuke ideeën opgedaan, check hieronder wat voorbeelden. Veel van deze hoesjes zijn wellicht te koop, maar ook gewoon eenvoudig zelf te maken!

Door de creativiteit van dochterlief ben ik zelf ook helemaal ‘van slag’ en uiteraard mijn eigen telefoonhoesje ook beu. Ook voor mij tijd dus voor iets anders dus. Mijn telefoonhoesje gaat aan de kant en ook ik ga mijn creativiteit testen 😉 .

Geen Smartphone om te pimpen voor je kindje? Het kan uiteraard ook met een MacBook of Tablet hoes zoals bijvoorbeeld een MacBook Pro Retina 15 inch hoes (lekker groot oppervlak) of Samsung tablet hoes – of welke andere hoes dan ook – als je dat zou willen.

Ik moet zeggen dat ik min of meer besmet raak met het telefoonhoesjes virus. Wat zijn er een hoop leuke dingen te bedenken als je er even voor gaat zitten zeg! Helemaal je eigen hoesje creëren, hoe leuk is dat? Is het ook iets voor jou, of ben jij meer van de standaard hoesjes?

Meer lezen?

4 gedachten over “Een telefoonhoesje pimpen doe je heel eenvoudig zelf; DIY en inspiratie”

  1. Super leuk idee! Ik heb nog een tip: bij de action kan je voor minder dan 2 euro doorzichtige hoesjes kopen het is prima kwaliteit!

  2. Hihi, het maakt tegenwoordig geloof ik niet meer uit wat voor telefoon je hebt, maar vooral hoe je hoesje er uitziet. Bedankt voor het leuke artikel zo heb je wel een hoesje die niemand anders heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven