Zelf je eigen telefoonhoesje maken: 5x DIY inspiratie

We gaan weer lekker creatief bezig zijn! Voor een gezellig knutselprojectje is Lotte altijd wel te porren en de laatste tijd heeft ze er een nieuwe hobby bij: zelf haar eigen telefoonhoesje maken.

Ze heeft speciaal gekozen voor zo’n saai transparant hoesje… Zodat haar eigen kunstwerkjes haar telefoon kunnen oppimpen! Dat is een hele simpele manier om zelf een hoesje voor je smartphone te maken. Ook zin om te knutselen?

Dan vind je in dit blog een heleboel leuke inspiratie om helemaal zelf je eigen telefoonhoesje te maken. En dat hoeft echt niet zo moeilijk te zijn!

Wel of geen eigen telefoon

Steeds meer kinderen hebben al in groep 8 hun eigen telefoon. Wel zo handig én zo veilig. Maar natuurlijk vinden die bengels het zelf vooral ook heel erg leuk.

Een goedkoop telefoon abonnement erop en ze zijn in ieder geval bereikbaar, ook fijn voor ouders. Van spelletjes apps spelen, tot huiswerkvragen stellen via de app: ze zitten net als grote mensen vrij vaak met hun telefoon in hun handen 😉 .

Dan is het natuurlijk wel leuk om die geliefde smartphone te pimpen: we gaan dus zelf een telefoonhoesje maken. En dat kan op allerlei leuke manieren!

Zelf je eigen telefoonhoesje maken

Je eigen telefoonhoesje maken of pimpen is niet alleen leuk, maar ook hartstikke simpel. Waarom zou je dure hoesjes kopen als je kids zelf de mooiste kunstwerken van hun smartphones kunnen maken?

Bedek de boel, net als Lotte, eventueel nog met een transparant hoesje ter bescherming… Dan is je telefoon veilig, mooi én uniek. En de kinderen hebben voorlopig wat anders te doen dan naar hun schermpje staren!

Zelf telefoonhoesje maken

1. Je eigen tekening in je telefoonhoesje

Misschien wel de meest simpele manier om zelf je eigen telefoonhoesje te maken, maar daarom niet minder leuk! Maak een tekening op een formaat papier dat even groot is als de achterkant van je smartphone. Een transparant hoesje eromheen en klaar is Kees. Of eigenlijk Lotte, in dit geval 😉 .

2. Je telefoonhoesje zelf pimpen met stickers

Zijn de kinderen niet in een teken-bui? Dan kunnen ze ook lekker met stickers aan de slag gaan. Voor een mooi effect kan je ervoor zorgen dat er helemaal geen smartphone meer te zien is.

Tip: plak de stickers op een los hoesje. Soms laten ze lijmresten achter, en als je een los hoesje gebruikt kan je je design ook weer in één keer verwijderen mocht je er op uitgekeken zijn.

3. Zelf een telefoonhoesje maken met washi tape

Lang leve washi tape! Je kan er op creatief gebied echt van alles mee, en als je zelf je eigen telefoonhoesje wil maken is het ook echt ideaal spul. Bovenstaand idee is nog vrij recht toe recht aan, maar je kan het ook wat moeilijker maken door stukjes tape schuin te plakken en zo een patroontje te maken.

Mooi voordeel: de tape kost bijna niks en als ze dit hoesje weer eens beu zijn maken ze zo een nieuwe!

De leukste washi tape vind je hier

4. Een telefoonhoesje maken met nagellak

Met nagellak kan je zelf van je eigen telefoonhoesje ook een heus kunstwerk maken! Tip voor de ouders: zorg wel voor een goed tafelkleed, want dit project heeft kliedergarantie.

En een tip voor de kids: met glitter kan je de boel nog een extra sparkling effect geven. Nóg meer advies voor de ouders: zorg in dat geval voor een extra groot kleed!

5. Je eigen telefoonhoesje zelf maken met stiften

Met permanent markers kan je ook lekker aan de slag als je een telefoonhoesje wilt gaan maken. Ga voor alleen zwart, of doe juist lekker gek met kleurtjes. Ook leuk: met een witte stift tekenen op een donker hoesje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven