Telefoonterreur, gruwelijk irritant, maar zo kom je er van af!

Telefoonterreur. Wanneer tussen vijf en negen in de avond de telefoon gaat met op je scherm de vermelding ‘anoniem’ weet je het eigenlijk al. Er is weer eens iemand die gaat proberen jou op het ongunstigste moment van de dag telefonisch iets aan te smeren. Rond die tijd is de gemiddelde Nederlander immers bezig met eten koken. Om vervolgens hetzelfde eten te nuttigen en de rotzooi die deze maaltijd heeft veroorzaakt weer op te ruimen. Lekker handig moment.

Mocht deze over het algemeen tijdrovende bezigheid achter de rug zijn, dan ga je over tot het in bad doen van je kinderen. En je zorgt dat ze hun tanden poetsen. Of soms zit je midden in een heel spannend hoofdstuk van het boek dat je aan het voorlezen bent als de telefoon gaat.

telefoonterreur pak je zo aan

Telefoonterreur, het meest irritant in de avonduren

Rond acht uur als je ze eindelijk tussen de lakens hebt, bezig bent om de badkamer droog te maken en ondertussen nog snel even een was in de machine doet, zit je ook niet echt te wachten op een vriendelijke man of vrouw die je ervan probeert te overtuigen dat het nu het juiste moment is om een levensverzekering af te sluiten.

Het enige waar je op dat moment naar verlangt is rust, het journaal en een kop koffie. En absoluut geen gezeur aan je kop over een of ander goed doel of nieuw abonnement. Geen idee hoeveel goede doelen wij met zijn allen ondersteunen. Wel weet ik dat als ik op iedere aanbieding was ingegaan, wij nu zelf boven aan de lijst van goede doelen hadden gestaan 😉 .

Is het niet de telefoon dan is het de deurbel

Op het moment dat je dan eindelijk met je kop koffie op de bank zit, is het niet het telefoonterreur, maar gaat de bel. De kans is vrij groot dat een van je buurvrouwen tegenover je staat met een collectebus. Omdat je vooral niet al te krenterig wilt overkomen, mieter je vervolgens wat losse munten in de bus. Zo, daar ben je ook weer vanaf.

Volgens mij is er een grens bepaald tot hoe laat ze mogen bellen, maar dat niet ieder bedrijf zich hier aan houdt, wordt soms pijnlijk duidelijk als je een keertje vroeg je bed in duikt en om 10 uur wordt lastig gevallen door iemand die niet van plan is om zich te laten afschepen.

Waar moeten bedrijvenrekening mee houden met hun telefoonterreur?

Er zijn inderdaad regels voor, voor dit telefoonterreur.

 1. Bellen mag op doordeweekse dagen van 09.00 tot 22.00
 2. Op zaterdag mogen ze je storen van 10.00-16.00
 3. Ze moeten melding maken van het bel-me-niet register
 4. Recht van verzet moet vernoemd worden

Helaas worden punt 3 en 4 altijd op het einde pas besproken. Ben je te bescheiden en luister je het hele gesprek af? Dan kom je dus pas na 15 minuten op het punt dat je je aan kan melden voor dit register. En dan is de vraag nog of dit wel werkt!

Hoe pak je telefoonterreur aan?

Ik heb een aantal manieren om telefoonterreur aan te pakken. Zeggen dat je geen interesse hebt werkt niet. Dan blijven ze nog allerlei vragen stellen om je aan de praat te houden. Zo vervelend. Maar wel effectief, want menigeen kan hier dan maar moeilijk weer tussen komen.

Ik heb zo mijn eigen aanpak ontwikkeld tegen telefoonterreur. Laatst heb ik in een melige bui opgenomen met: ‘U spreekt met mevrouw van der Ven.’ Daarna riep ik in de ruimte: ‘Dennis het is voor jou, iemand die een Citroën wil kopen.’ Het enige wat ik toen nog hoorde was, tuut tuut tuut. Het was duidelijk, de beller was niet geïnteresseerd in een nieuwe auto en vond mij niet grappig.

Tegenwoordig pak ik het anders aan. Ik leg de telefoon op het aanrecht. Ze luisteren toch niet naar je als je wat terugzegt, dus dat gaat prima. Daarna laat ik ze uit beleefdheid het hele verhaal afsteken terwijl ik de vaatwasser in of uitruim, een wasje in de machine gooi en koffie zet. Tegen de tijd dat ze klaar zijn met hun verhaal zitten mijn taken er op pak ik mijn kop koffie, vlei mijzelf op de bank neer en zeg vriendelijk dat ik geen belangstelling heb. Meestal hebben ze dan al opgehangen.

Vertel eens, hoe ga jij om met deze ongewenste telefoontjes? Laat jij ze het hele verhaal afsteken of maak je er direct korte metten mee? Als je nog tips hebt, let us know!

 

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

10 gedachten over “Telefoonterreur, gruwelijk irritant, maar zo kom je er van af!”

 1. Wij worden al jaren door een drietal nummers gebeld dat soms bestaat uit 13 nummers. Bel me niet register werkt voor geen meter.

 2. Als een telemarketeer mij belt met een (voor mij) onbekend nummer neem ik de telefoon wel aan, maar beantwoord met een gefingeerde naam. Als ze dan vragen of de person die ze zoeken (ik dus) er is, antwoord ik dat ik die persoon niet ken. Als ze dan hun verkooppraatje beginnen af te steken, interrumpeer ik ze en beroep me op mijn recht van verzet. Blijft dit nummer me desondanks toch lastigvallen dan blokkeer of negeer ik ze.

 3. Advies: Koop een fluitje met een knalharde toon. Bewaar dit in de buurt van je telefoon. Op het moment dat je weer zo’n oplichter aan de lijn hebt, pak je het fluitje en blaas je er (zo dicht mogelijk bij je telefoon) zo hard als je kunt op. En dan maar hopen dat degene aan de andere kant een gescheurd trommelvlies heeft opgelopen en daardoor nooit weer iets hoort.

 4. Ik zeg altijd voordat ze het hele verhaal beginnen dat ik niet geinteresseerd ben, dat ik geschrapt wil worden van hun lijst en dan wens ik ze een fijne avond en hang op. Werkt heel goed ?

 5. Ik neem inmiddels niet op zodra er gebeld word met een afgeschermd nummer.Geen uitzonderingen..Heb me aangemeld bij het Bel-me-niet register, nou ze hebben er schijt aan!
  Heb je ze toch aan de lijn?Zeg dat je in de schuldsanering zit..hangen ze al op voor je bent uitgesproken..

  Stelletje beroepsstalkers..net als die groepjes op straat die je in een hinderlaag lokken en vanalles willen aansmeren..Gratis krantje..ja ja..

 6. Avatar foto
  Johan Labberton

  Heel flauw mevrouw De Bruijn. Immers, het betreft hier ook gewoon mensen die door werken trachten hun broek op te houden. Verder is de telefoon nou eenmaal een makkelijk communicatiemiddel. Zeg NEE tegen verhuftering van de samenleving; begin bij jezelf.

  1. Nee tegen die hufters, bedoel je??
   Word dagelijks op de gekste tijden (04.00 – 21.00) gebeld. Telefoonterreur….broek ophoyden? Hier zakt mm broek van af!

   1. Tuurlijk , nou ik wordt gemiddeld 4 keer per dag gebeld door een prive nummer … dan lach je niet meer hoor … ik denk er nu zelfs over om mijn vaste nummer op te zeggen , omdat ik mij er zo aan erger..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven