Temon Kooistra, working mam van week 17

Working mam. Zo mag ik me sinds februari dit jaar noemen. Iets wat ik altijd al heb geambieerd.

Toen ik in 2010 de liefde van mijn leven tegen kwam en ik voor de liefde verhuisde naar Rotterdam, vond ik dat het roer dan wel helemáal om kon. Ik was al een aantal jaren communicatietrainer bij verschillende grote organisaties. Ik hield me vooral bezig met klantcontact. Trainen was leuk en ik was er goed in, maar dat kon ik mijn hele leven lang nog doen. Ik wilde het liefst wat meer creatieve uitdaging. Ik wilde iets met social media, ik wilde iets met schrijven. Ik ging werken bij een klein communicatiebureautje en bedacht me hoe mijn echte droombaan er uit zou zien.

En toen werd ik zwanger! En 8 weken later hoorden we dat we zwanger waren van twée nieuwe wereldburgers. Met die wetenschap planden we een verhuizing terug naar Brabant en stopte ik tijdelijk met werken. Dat bleek achteraf gezien het beste plan ooit. Want na 25 weken prachtige zwangerschap braken mijn vliezen op 31 januari om diezelfde nacht nog te bevallen van ons meisje, en tien dagen(!) later van ons jongetje.

De tweeling heeft ruim 4 maanden in het ziekenhuis gelegen en al die tijd heb ik een blog bij gehouden over ons leven in het ziekenhuis. De lange ziekenhuisperiode en mijn blog hebben me prachtige dingen gebracht. Ik heb met mijn blog een steun en toeverlaat mogen zijn voor andere (tweeling)ouders of ouders van premature kindjes en ik krijg nog steeds veel reacties op ons verhaal. Ik heb mooie en lieve mensen leren kennen, en ik heb geleerd wat ik echt wil en echt níet wil. 

Na lang zoeken naar mijn droombaan, hebben Redhotminute en ik elkaar in februari dit jaar gevonden. Ik kreeg de kans (ook mede dankzij mijn blog) om bij Redhotminute aan de slag te gaan als junior Copywriter. Een te gekke kans die ik met beide handen heb aangegrepen. En ik laat het voorlopig nog niet los, ik heb namelijk mijn roeping gevonden. Ik vind mijn nieuwe vakgebied geweldig. En de ambities borrelen; Ik wil nog veel meer leren over en doen met schrijven, communicatie, storytelling, content strategie, marketing etcetera.

Van te voren heb ik me onwijs druk gemaakt over hoe ik werken en de kinderen, het gezin, het huishouden en ons rijke sociale leven moest gaan combineren. Ik heb nachten wakker gelegen, plannen uitgedacht en talloze checklists gemaakt. We zijn nu 2 maanden verder en ik kan geloof ik zeggen dat we het wel goed doen. De kindjes hebben het naar hun zin op het kinderdagverblijf, ik ben 4 dagen per week lekker aan het werk en het huishouden is nog niet eens heel erg ingestort. En met het nodige plannen en ren- en vliegwerk krijgen we het ook voor elkaar om boodschappen in huis te hebben en af en toe eens wat leuks te doen.

Met de luxe van 2 salarissen gun ik ons (mezelf?) binnenkort wel een schoonmaakster voor een paar uur in de week. En als ik ergens wat extra energie zou kunnen kopen, zou ik het direct doen! Name your price.

Maar ik vind het heerlijk om na 1,5 jaar weer aan het werk te zijn. Het thuismoederschap was niets voor mij. Ik vind mezelf een leuker mens en een leukere mamma. En perfectionisme heb ik lang geleden al laten varen. Ik zit niet stil en heb nog vele plannen. Nog een opleiding of cursus doen, het tweelingdeling verhaal uitbrengen in boekvorm, heel goed worden in wat ik nu doe, artikelen schrijven voor moedermagazines, misschien ooit eens voor mezelf beginnen? En ik wil graag de perfecte moeder, vriendin en huisvrouw zijn. Of nou ja, in ieder geval een hele léuke!

Ook eens working mam in de spotlight zijn? Geef jezelf op!

 

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top