Tempocol capsules verlichten klachten van prikkelbaar darm syndroom

Het is maandagmorgen, half 9. Ik had de deur al uit moeten zijn. Maar ik zit op de wc. Voor de vijfde keer deze ochtend. Afgezien van een hoop tijd kosten mijn prikkelbare darmen me ook kilometers wc-papier. En mijn nachtrust. Sinds ik heb ontdekt dat ik lactose intolerant ben en zuivelproducten laat staan gaat het een stuk beter, maar nog steeds zitten mijn darmen van tijd tot tijd helemaal in de knoop. En ik dus ook. Toen Joyce me vroeg of ik als ‘proefkonijn’ voor Tempocol wilde fungeren hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Tempocol: brengt prikkelbare darmen tot rust

Tempocol is een nieuw middel dat speciaal is ontwikkeld voor al die mensen met prikkelbaar darm syndroom. En als ik de cijfers moet geloven, zijn dat er heel wat! Naar schatting heeft zo’n 2,5 miljoen Nederlanders symptomen van PDS, prikkelbaar darm syndroom. Vooral vrouwen zijn weer de pineut, en jonge vrouwen in het bijzonder. Vermoed jij dat je een van die mensen bent met PDS, ga dan langs je huisarts. Er zijn namelijk een heleboel factoren die tot deze klachten kunnen leiden! Is vastgesteld dat je inderdaad prikkelbare of spastische darmen hebt, dan kan je Tempocol proberen.

Lees ook: Prikkelbaar darm syndroom: 5 tips voor jou en je darmen

In Tempocol zit pepermuntolie. Klinisch bewezen is dat pepermuntolie werkt tegen buikkrampen, winderigheid en buikpijn. Tijd om dat zelf maar eens te gaan testen! In tegenstelling tot de krampen vind ik mijn windjes persoonlijk trouwens geen probleem (ze ruiken naar rozen), maar mijn omgeving is dat gek genoeg niet met me eens.

tempocol verlicht prikkelbaar darm syndroom

De test: lees eerst deze bijsluiter

De bijsluiter van Tempocol vertelt me dat het middel na twee weken zou moeten gaan werken. Daarna zouden, binnen 3 tot 4 weken, de symptomen helemaal moeten verdwijnen. Per dag neem je maximaal drie keer je capsules. Je neemt er 1 of 2 per keer, afhankelijk van de ernst van je klachten. Deze moet je wel op nuchtere maag innemen. Eerlijk gezegd komt dat bij mij alleen ’s morgens voor, dus ik heb ervoor gekozen uitsluitend in de ochtend 2 capsules te nemen.

Zoals gezegd zijn mijn PDS klachten na het stoppen met lactose ook al erg verminderd. Kamp je dagelijks met stevige krampen, dan kan je overwegen om meerdere keren op een dag de capsules in te nemen. Je kan Tempocol verkrijgen bij de apotheek of drogist. Online bestellen, of wil je meer weten? Check dan de site van Tempocol. Zelf deden we ook een test; hieronder lees je wat ik en mijn darmen van het middel vonden.

Twee weken met Tempocol

In de eerste week merkte ik inderdaad weinig van het middel. Maar ik was gewaarschuwd. En ergens is het denk ik ook wel logisch: mijn darmen zijn zo koppig, die krijg je niet zomaar kalm. Na ongeveer anderhalve week begon ik te merken dat ik ’s morgens wat langer doorsliep. Normaal werken mijn darmen als een soort automatische wekker, maar nu laten ze me zowaar uitslapen! En als ik eenmaal op het toilet zit gaat het ook daar allemaal een stukje soepeler.

Lees ook: Zelf brood bakken als je coeliakie hebt doe je zo

tempocol capsules

En nog 2 weken later…

Na een maand Tempocol merk ik duidelijk dat mijn darmen een stuk rustiger zijn. En ik dus ook! Ik slaap in de ochtend beter door. Daardoor ben ik uitgeruster. Bovendien zijn de krampen een heel stuk minder geworden, waardoor mijn eetlust toeneemt en ik beter aan regelmatig eten toe kom. Een opwaartse spiraal dus! Ik heb nog wel een paar keer last gehad, waarschijnlijk omdat er toch een hoop dingen blijven die ik met het oog op mijn PDS beter niet kan eten. Maar ze zijn zo moeilijk om vanaf te blijven.

O ja, voor ik het vergeet: ook de winderigheid is een stuk minder. Niet dat ik eerst als een soort kanon door het leven ging, maar na het avondeten wilden mijn darmen nog wel eens even ventileren. Of het echt door Tempocol komt of door een regelmatiger eetpatroon weet ik niet, maar de winderigheid is minder. Tot grote vreugde van manlief. Al mis ik die rozengeur zelf toch wel een beetje 😉 .

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

tempocol capsules

 

 

1 gedachte over “Tempocol capsules verlichten klachten van prikkelbaar darm syndroom”

  1. Welke dingen eet je beter niet ivm je pds. Ik ben elke.keer mijn eetpatroon aan het aanpassen omdat ik er nog niet achter waardoor mijn buikklachten komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven