Terrasterreur

Vrouwen schijnen in de zomer significant meer te drinken dan in de winter. Tja, het heeft wel wat om neer te strijken op een terras en in het zonnetje te genieten van een heerlijk glas droge witte wijn. Net als vroeger. Alleen zaten er vroeger geen drie kleine kleutertjes te klieren aan de tafel.

De dorstige papa van ons drietal nam een icetea, er moest tenslotte nog veilig terug naar huis worden gereden, de twee kleinsten kozen appelsap en de oudste mocht, ‘voor deze ene keer’, een glas cola. Nadat de serveerster de drankjes had gebracht, zat de jongste binnen de kortste keren bij zijn papa op schoot om met de bij het glas ijsthee geleverde plastic voorwerp, zo’n ding voorzien van gekarteld rondje aan de onderkant, de schijf citroen te martelen. Netjes bovenop het tafeloppervlak.

‘Waarom laat je dat nu toe?’ vroeg ik aan de vader. ‘Ach, laat ‘m lekker. Zo is hij bezig,’ antwoordde hij schouderophalend. Ik nam een grote slok wijn en keek naar het voorbijkomende winkelende publiek.

Toen sloeg de middelste aan het zeuren. ‘Ik lust dit niet,’ zei ze verontwaardigd. ‘Thuis drink je ook appelsap!’ zei ik. ‘Maar dat is andere!’ ‘Zal ik maar icetea voor je bestellen?’ zei de immer toegevende ouder. ‘Nee, dat doe je niet,’ riep ik uit. ‘Ze drinkt het maar gewoon op!’ Waarop dochter mokkend plaats nam op de andere knie van haar papa.

Het was aangenaam warm die zomermiddag. De zon weerspiegelde in mijn glas. Ik nam nog een flinke slok en begon me een beetje licht in het hoofd te voelen. We zaten er dan ook nog geen vijf minuten. Jongste prakte zijn citroen, Middelste dronk haar vaders icetea op en Oudste slurpte haar cola, op een bodempje na, in één keer leeg. Ze liet een harde boer.

‘Pardon!’ zei ze triomfantelijk. ‘Je hoeft er niet zo om te lachen, hoor,’ zei ik tegen mijn partner. ‘Ik moet piesen!’ gilde Zoon. Zijn vader stond snel op om zich proestend met het kind uit de voeten te maken. Ik dronk mijn glas in één teug leeg. ‘Weet je wat,’ riep ik tegen zijn rug. ‘Vraag maar meteen om de rekening!’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top