Terugblik op 2015, het was een stormachtig jaar

Nog een klein weekje en dan zit 2015 er weer op! Stormachtig, dat was 2015, in allerlei opzichten. Maar ook zeer leerzaam. In verschillende opzichten. Mijn terugblik laat zien in welke 😉 .

terugblik

Persoonlijke terugblik

Van een slee ongeluk met gebroken been tot gevolg, naar buiten de pot pissende partners, van blogs waar je een olifantenhuid door gekweekt tot een uitgebreide hernia, en van niet-collegiale bloggers tot waardevolle vriendschappen.

Naarmate je kinderen ouder worden merk je dat je zelf ook wat minder flexibel wordt 😉 , qua gezondheid is mijn hernia voor mijzelf wel het dieptepunt dit jaar, maar Lotte haar slee ongeluk spande de kroon.

Afgelopen jaar was het eerste jaar dat we met zijn 4-tjes samen op skivakantie zouden gaan en ook echt alle vier zouden gaan skiën. Dochterlief brak echter op de eerste dag haar been bij het sleeën èn liep een enorme hoofdwond op, dus zat ik samen met haar de eerste drie dagen in het ziekenhuis in plaats van op de piste. Tijdens een terugblik kan je gelukkig ook weer relativeren, want wat ben ik me destijds he-le-maal het schompus geschrokken. Was ze namelijk nèt een paar centimeter anders terecht gekomen met haar hoofd dan was ze er misschien niet eens meer geweest en had ik hier nu niet zitten schrijven ben ik bang.

Flexibel worden op emotioneel gebied is echter heel andere koek dan de flexibiliteit in je lijf. Dat werkt blijkbaar wel goed als je wat ouder wordt, in ieder geval bij mij 😉 . Dat was een van mijn leertrajecten in het afgelopen jaar en gelukkig niet alleen bij mij, maar ook bij mensen om me heen. Naarmate je ouder wordt kan je tegenslagen beter verwerken en denk je niet alleen met je hart, maar ook met je verstand, wat een gezonde mix oplevert!

Zakelijk gezien was 2015 wederom een goed jaar. Van het ontmoeten van nieuwe partners tot het ‘loslaten’ van werk wat je niet gelukkig maakt. Ook hier stormachtig in goede zin, met leuke projecten, samenwerkingen met mooie mensen tot aan teleurstellingen die je moet zien te verwerken vanwege karaktereigenschappen van anderen.

Echt enorme hoogtepunten waren er niet dit jaar geloof ik 😉 . Kinderen hebben we niet meer gekregen (thank God), getrouwd zijn we al even en zelfs de zwemdiploma’s zijn al even binnen. Ik vind het prima dat we verder gaan.

Ik start 2016 dan ook met een open blik. Geen extreme verwachtingen, geen behoefte aan dezelfde (of soortgelijke stormen) als vorig jaar, maar windvrij hoeft het van mij ook niet te zijn. Op zoek naar vrijheid, zelfstandigheid en ontwikkeling… dat is het doel.

Ben jij blij dat 2015 achter de rug is als je aan jouw terugblik denkt, of zwijmel je liever nog even verder?

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven