Thaise curry maken in de slowcooker; heerlijk recept voor thaise curry marinade

Voor dit Thaise curry recept is de slowcooker uitermate goed geschikt. Dus heb je een slowcooker dan zou ik die ervoor gebruiken, maar je kan het uiteraard ook gewoon in de wok klaarmaken. Ik heb deze Thaise curry marinade inmiddels op beide manieren gemaakt en hij smaakt verrukkelijk. Thaise curry in slowcooker óf in de wok? Beide bereidingen vind je in dit recept.

thaise curry slowcooker

Thaise curry maken in de slowcooker

Als je de Thaise curry zelf gaat maken in de slowcooker, dan moet je er rekening mee houden dat je een voorbereidingstijd nodig hebt van ongeveer 15 minuten en dat de slowcooker nog ongeveer 6 uur nodig heeft op de laagste stand of 4 uur op de hoogste stand. In plaats van de slowcooker kan je ook eventueel de Express Pot gebruiken.

Deze Thaise curry bestaat uit groenten, de Thaise curry pasta zelf én een Thaise curry marinade waar je de kip in laat marineren.

Tip: Zet de kip de avond ervoor al in de marinade, dan weet je zeker dat deze lekker de tijd heeft gehad om in te trekken.

thaise curry ingredienten

Ingrediënten voor de groente- en vlees basis van de Thaise curry

Ik ben uitgegaan van ingrediënten voor 4 personen.

  • 1 blikje kokosmelk 400 gram
  • 2 uien
  • 300-400 gram sperziebonen
  • 1 courgette
  • 3 bospenen
  • 4 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 kipfilets (of kipfiletblokjes)

Snij de ui, de courgette, de bospenen, de bosuitjes en de paprika in kleine stukjes.

Variatietip Als je wilt kan je ook nog prei toevoegen of paksoi, dat is ook heel lekker in je Thaise curry in slowcooker.

thaise curry marinade

Ingrediënten voor de Thaise curry marinade

Liefst maak je deze dus de avond van te voren als je dit Thaise curry recept in de slowcooker maakt.

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel laospoeder
  • wat peper en zout naar wens toevoegen

Mix alle ingrediënten van de Thaise curry marinade door elkaar. Snij de kipfilet in blokjes en laat deze lekker een aantal uren marineren.

Andere heerlijke recepten voor in de slowcooker vind je hier.

Thaise currypasta zelf maken

Om deze Thaise curry in slowcooker écht een lekkere smaak te geven heb je naast de marinade ook nog een heerlijke curry pasta nodig. Ee beetje à la de boemboe die je in de winkel koopt, maar dan zelf gemaakt van kruiden en een basis van ketjap.

Ingrediënten voor de Thaise currypasta

  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel laospoeder
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 4 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
  • voor de liefhebbers; een theelepel sambal

De currypasta wordt uiteraard door de sambal wat pittig, maar wij vinden dat juist lekker. Zelfs de kinderen vinden dat heerlijk, alhoewel het voor hen iets minder pittig zou mogen 😉 .

Mix alle ingrediënten van de currypasta door elkaar, Deze gebruik je uiteindelijk als basis voor de smaak van de Thaise curry. Als je wilt kan je deze curry pasta uiteraard ook de avond van te voren maken.

thaise curry in slowcooker

Thaise curry in slowcooker

En dan is het moment aangekomen dat de Thaise curry in slowcooker kan. Doe de kipfilet in de slowcooker. Leg daar bovenop de wortel, sperziebonen, ui, courgette, bosui en paprika en voeg de Thaise curry pasta toe.

Zet de slowcooker op 6 uur in de stand low, of 4 uur in de stand high en de Thaise curry maken in de slowcooker is een feit.

Een half uurtje voordat je op wilt dienen voeg je het blikje kokosmelk toe. Liever niet eerder, want dan heb je kans dat de koksmlek gaat schiften en dat is zonde natuurlijk. Je kan ervoor kiezen om de koriander er dan ook direct ook fijngeknipt doorheen te doen. Of je voegt de koriander toe op het moment dat je gaat opdienen. Dat vind ik zelf het lekkerst.

Tip Serveren met gekookte rijst of bijvoorbeeld de Smart pasta rijst die ik zelf gebruik om koolhydraatarm te eten. Of je gaat bloemkoolrijst zelf maken, dat is ook lekker voor erbij!

thaise curry recept

Thaise curry maken in de wok

Ga je de Thaise curry maken in de wok in plaats van in de slowcooker, dan kan dat natuurlijk ook.

Maak eerste de Thaise curry marinade en laat de kipfilet blokjes een uurtje marineren. Maak terwijl de Thaise currypasta en snij de groenten daarna in kleine stukjes.

Kook de sperzieboontjes en de bospeen ongeveer 15 minuten (of een half uurtje stomen). Wok terwijl de gemarineerde kipfilet en als de kip bijna gaar is voeg je de courgette, ui, bosui en paprika toe. Wok nog 10 minuutjes door,

Voeg de gekookte sperziebonen en de blokjes bospeen toe samen met de kokosmelk en de zelfgemaakte currypasta. Schep gedurende 10 minuten om in de wok en je heerlijke Thaise curry is klaar.

Serveer met rijst en verse koriander in stukjes er overheen.

Eet smakelijk!

Ook lekker om eens te proberen: BLOEMKOOL CURRY uit de slowcooker!

RECENSIEOVERZICHT
smaak
bereidingswijze
bereidingstijd

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here