Thaise kleding en accessoires bij Girlie Stuff

We laten ons graag inspireren door andere werkende moeders. Wat drijft hen en waar houden ze zich mee bezig? Margaret neemt ons mee in haar wereld van thaise kleding en Girlie stuff.

thaise kledingWie ben jij?

Even heel kort door de bocht: Ik ben Margaret, al dertig jaar met hart en ziel moeder. Twee van mijn drie kinderen zijn naar het buitenland uitgevlogen, naar Thailand en naar Noorwegen. Gelukkig heb ik er nog één twee straatjes verderop. Lang leve Skype… Zo ben ik volop aanwezig in het leven van mijn kinderen en kleinkinderen. Mila (2) in Noorwegen roept vaak: “Papa, ringe oma!”

Ruim vijftien jaar heb ik als redactie assistent en -coördinator in bladenland gewerkt. Bij tijdschriften als Groter Groeien, Ouders van Nu en Ook. Ik zag dus al heel wat kindermode en –accessoires voorbij komen.

Thaise kleding naar Nederland brengen

En hoe is dan de stap naar je eigen bedrijf in Thaise kleding tot stand gekomen ?

Slenterend van kraam naar kraam op de Chiang Mai Sunday Market sloeg ik de stalletjes met toeristenmeuk over. Na 15 reizen had ik dat wel gezien. Maar ik viel volledig in love met de vrolijke meisjeskleding in de Northern Thai style. Borduursels, pompoentjes en vooral heel, heel kleurig.

Zou het niet prachtig zijn als Nederlandse kinderen deze broeken en rokjes zouden dragen? Hét startsein voor girlie-stuff.nl!

thaise_kleding_shoot

Wanneer ben je begonnen met je onderneming, en wat was je drijfveer om voor jezelf te beginnen

Toch heeft het nog ruim twee jaar geduurd voordat Girlie Stuff een feit was. Terwijl ik druk solliciteerde op ‘gewone’ banen, bleef het idee om een webshop te beginnen met Thaise kleding door mijn hoofd spoken. Tijd voor spijkers met koppen… Op 1 augustus 2015 liep ik trots de Kamer van Koophandel uit met eenmanszaak documenten stevig onder m’n arm.

Waar haal jij de meeste voldoening uit als je kijkt naar je eigen bedrijf ?

Telkens als ik mijn webwinkel open en langs de rokjes, schoenen, broeken, hebbedingen en shawls scroll, word ik blij van de kleuren, de vrolijke pompoentjes en geinige accessoires. Ik geniet van de positieve feedback. ’t Geeft me de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt. 

Heb je nog een baan naast je bedrijf, of heb je je handen vol aan het runnen ervan ?

Jammer genoeg heb ik geen baan gevonden die me op ’t lijf geschreven is. Als startende ondernemer heb ik nog niet mijn handen vol aan het runnen van Girlie Stuff, maar ik kijk reikhalzend uit naar dat moment!

Hoe verdeel jij je tijd tussen je werk en je privéleven, is er een balans ?

Mijn kinderen zijn volwassen en staan alle drie stevig in de schoenen. Geen ‘kinderzorgen’ meer voor mij… Nathan (4) in Azië en de Noorse Mila (2) zijn minimensen in balans. Ik spreek alle (klein)kinderen enkele malen per week via Skype en zie mijn ‘twee straten verderop dochter’ met grote regelmaat. Al met al prima te combineren met m’n webwinkel!

Thaise kleding

Wat is je ‘ultieme’ doel als je kijkt naar je eigen bedrijf en je gezin ?

Ik kijk uit naar het moment dat Girlie Stuff een fulltime business is. En wat is nou leuker dan naar Azië vliegen om Thaise kleding en accessoires in te kopen én om mijn zoon in levende lijve te zien? Als ik naar het Noorse Sarpsborg ga, neem ik een stapeltje Girlie Stuff rokjes en broeken mee. Mila poseert als een professioneel model, kijk maar ’s in het Lookbook op de website!

Wat zou je andere mama’s voor advies geven als je hoort dat ze overwegen om voor zichzelf te beginnen ?

Als je een superleuk idee hebt, prachtige items maakt of andere artikelen aan de man wilt brengen, kan ik maar één advies geven: GO FOR IT!

Wil je nog graag iets toevoegen aan bovenstaande waar wij niet aan gedacht hebben ?

Eind januari ga ik weer een paar weken naar Thailand. Op veler verzoek ga ik dan ook op jacht naar Thaise kleding als in rokjes in grotere maten. Mis je nog iets op Girlie Stuff? Laat het me weten via webwinkel@girlie-stuff.nl…

1 gedachte over “Thaise kleding en accessoires bij Girlie Stuff”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven