Een travel journal bijhouden van al je reizen

Dit is het moment om je vakantie opnieuw te beleven en met een travel journal al je belevenissen vast te leggen. Ben je nog op zoek naar een mooi reis journal, dan neem ik je graag mee in mijn bevindingen van the Adventure Book.

Wil jij ook zo graag het vakantiegevoel vasthouden, ook al zit je inmiddels weer in het ritme van werken, studie en school? Dat herken ik helemaal. De beste manier om dat te doen? Kort na je vakantie je reis journal bijwerken in the Adventure Book.

the Adventure Book review

the Adventure Book: een travel journal voor de hele wereld of alleen Europa

Met the Adventure Book kan je je vakantie vastleggen in een journal die echt puur voor travelling bedoeld is. Super leuk als je van reizen houdt én graag op een eenvoudige manier bij wilt houden waar je geweest bent, wat je gezien hebt én waar je nog naar toe ‘moet’. Als je van afvinken houdt 😉 .

Dat laatste is natuurlijk helemaal niet nodig, want je bepaald nog altijd zelf wel waar je naartoe wilt gaan op vakantie. Maar als je into het afvinken bent… dan heb je hier alle kans om dat te doen.

Feit is dat je op een luchtige manier kan vastleggen wat je op je trip gedaan hebt. Hoe? Dat ga ik je nu vertellen. Lotte is in ieder geval al druk bezig met het vastleggen van haar Ibiza en Mallorca vakantie.

Weetje: door de website krijg je wellicht in eerste instantie het idee dat dit een Engels of Amerikaans product is. Niets is minder waar. De ontwerpster en eigenaresse is ‘gewoon’ Nederlandse maar deze travel journals worden heel veel richting het buitenland verkocht. Vandaar.

the Adventure Book review Europe Edition

Ik ga je meenemen in de Europe Edition van the Adventure Book voor deze review aangezien dat degene is die we zelf in gebruik hebben.

De ‘Original’ en de ‘Ultimate Edition’ zijn op een soortgelijke manier opgezet.

De onderlinge verschillen tussen de verschillende travel journals vind je overigens in dit vergelijk terug.

Europe edition travel journal

De Europe Edition is voor ons groot genoeg, want wij zijn zelf geen echte wereldreizigers. Ook al zou ik graag een keer Amerika, Azië en Australië (of liever nog Nieuw-Zeeland) ontdekken, voorlopig kan ik mijn ei prima leggen in Europa.

Helemaal nu ik gezien heb welke landen en territoria eigenlijk precies (geografisch gezien) bij Europa horen. Dat zijn er een boel zeg! Wij zijn voorlopig nog niet klaar met afvinken hiervan.

de Europe Edition vind je hier

the Adventure Book Europe Edition

Een dubbele spread voor al je avonturen

Wat me bij het openslaan van de Europe Edition van the Adventure Book direct opvalt is dat je een dubbele spread hebt per land of territoria.

Super fijn aangezien het Adventure Book niet heel groot is (19,7 x 12,5 cm) en je een dubbele pagina goed kan gebruiken om jouw trip vast te leggen.

Het feit dat het Adventure Book niet heel groot is heeft als voordeel dat je hem makkelijk meeneemt op je reis. Voor een enkele vakantie misschien niet nodig, aangezien deze als je terugkomt van je reis ongetwijfeld nog fris in je geheugen zit.

Maar ga je meerdere landen bezoeken tijdens je vakantie, of ben je op doorreis in Europa? Dan is the Adventure Book super handig om in je bagage te steken. Zeker zo belangrijk als de make up die je in je bagage mag hebben.

De dubbele spread is (op de header na) volledig blanco en helemaal zelf in te richten.

Plak, schrijf, teken, stempel en doodle je suf in the Adventure Book

Doordat de pagina’s blanco zijn kan je naar hartelust zelf aan de slag. Ben jij meer van het knippen en plakken met een klein beetje tekst erbij? Go ahead!

Schrijf je liever een uitvoeriger verslag met wat kleine doodles? Ook dat kan.

Het is helemaal aan jou hoe je deze travel journal inricht en dat maakt hem juist zo fijn.

travel board game vakantiebestemming

De Funny parts van dit reis journal

De ‘funny parts’ van the Europe Edition van the Adventure Book bestaan bijvoorbeeld uit een pagina waarop je alle liedjes kan opschrijven die je aan een bepaalde vakantie doen denken.

Maar er zitten nog veel meer funny pages in.

Daarbij kan je denken aan een pagina waarop je met je dobbelsteen kan gooien om te bepalen waar je naartoe gaat op je volgende vakantie.

Of een super tof Board Game waarmee je je nieuwe bestemming van te voren gaat ontdekken en een pagina waar je alle vlaggen kan inkleuren van de landen waar je al geweest bent.

En dat is nog maar ‘het topje’ van de funny parts, er is nog veel meer.

Opleuken van the Adventure Book met stickers en stempels

Vind je het zelf moeilijk om creatief bezig te zijn maar wil je wel graag een travel journal bijhouden? Kijk dan niet alleen naar de reis journals van the Adventure Book, maar bekijk ook de bijpassende stickervellen en het stempelset eens.

Met deze hulpmiddelen kan je heel eenvoudig en snel een leuke spread maken van je trip! Ze hebben zelfs leuke printables die je kan gebruiken!

Hier vind je alle journals van The Adventure Book

the Adventure Book: meer dan een travel journal

Mijn eindconclusie is dan ook dat the Adventure Book meer is dan alleen een travel journal. Je kan vastleggen wat je wilt over je vakanties. Maar daarnaast word je ook geprikkeld om andere ervaringen op te doen.

Door de ‘funny parts’ word je getriggerd om meer te doen dan alleen maar je reis vast te leggen. Je wordt uitgedaagd door de challenges die erin staan en verleid tot het doen van een spelletje of het maken van een keuze die je zelf misschien niet zo snel zou doen.

Deze travel journal groeit met je mee

Zet deze reis journal op een zichtbare plek in je boekenkast. Niet alleen zodat je hem bij je volgende vakantie er zo weer bij kan pakken, maar ook om regelmatig even door te bladeren en herinneringen op te halen.

Zo kan the Adventure Book met je meegroeien tijdens al je vakanties en heb je er een lifetime plezier van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven